Kunde Hem Depot vara en Millionaire Maker lager?

Kunde Hem Depot vara en Millionaire Maker lager?

Anonim

Under de senaste 10 åren har Home Depot Inc

(NYSE: HD)

har varit en av de mest lönsamma detaljhandeln, mer än att tredubbla S & P 500- indexet under den tiden. Under de efterföljande fem- och treåriga perioderna är historien densamma, med Home Depot som enkelt går ut över den bredare aktiemarknadens avkastning. Men i år har storbokshandlaren inte slog marknaden, eller till och med visade vinster, och förlorade nästan 11% av dagens datum.

Är Home Depot sannolikt att återgå till sina marknadsslagande sätt, eller är det här året som en indikation på vad investerare bör förvänta sig framåt? Låt oss titta närmare på företaget för att bättre bestämma framtiden för investerare.

Ett hem Depot

En av Home Depots primära fokusområden har varit att skapa en verkligt sammanlänkt erfarenhet, en där kunder kan bläddra på nätet och i butik och göra inköp i en sömlös shoppingupplevelse. Företaget hänvisar till denna insats som "One Home Depot", eftersom det bara finns en Home Depot shoppingupplevelse. Detta initiativ kräver insatser på tre fronter: online-försäljning, logistikinfrastruktur i världsklass och förbättringar i butiken. På alla tre fronter verkar Home Depot göra imponerande framsteg.

I Home Depots tredje kvartal 2018 ökade onlineförsäljningen med 28% året innan. Den starka tillväxten kom från smarta investeringar i sin onlineinfrastruktur, inklusive bättre sök effektivitet på webbplatsen och tydligare kommunikation med sitt leveranslag för att ge kunderna ett mer exakt leveransfönster. Under konferenssamtalet sade VD Craig Menear:

Alla dessa saker har lett till mycket bättre trafik. Vi hade ett av våra starkaste trafikkvarter som vi har sett på ett antal år. Vår absoluta ökning av besök var vår enskilt största tillväxt under kvartalet i besök. Och då resulterade allt i kompensalget med 28%. Och det beror också på ökad konvertering. Så vi får folk att delta i webbplatsen. Erfarenheten är att komma till rätt produkt. Vi kommer till höger nära. Allt detta samtidigt flyttar allt fler trafik till vår mobilapp och mobilenheter och där vi ser dubbelsiffriga ökningar i omvandlingsfrekvenser och blygsam ökning i genomsnittsbiljett.

Utöver Home Depots rena e-handelsinsatser, köper den på nätet, frakt till butik och köp på nätet ökade försäljningen av hämtning i butik snabbare än den totala försäljningen på nätet.

Catering till sina viktigaste kunder

En annan anledning att vara hausse på Home Depot är att företaget har en klar förståelse för sina viktigaste kunder, och om du inte är en entreprenör är det inte du och jag. Denna distinktion hör till sina Pro-kunder. I sin årliga 10-K-arkivering med SEC definierar Home Depot sina Pro-kunder som "främst professionella renoverare / remodelers, allmänna entreprenörer, handlare, fastighetschefer, byggnadsentreprenörer och specialarbetare, som installatörer." Med andra ord är det de som behöver köpa Home Depot-produkter för att leva, inte för sina egna personliga bostadsprojekt.

Dessa kunder gör konsekvent större inköp och mer frekventa besök på Home Depot än DIY-kunder. Och det här är exakt de typer av transaktioner där Home Depot ser en del av sin starkaste tillväxt. I bolagets tredje kvartal överträffade Pro-försäljningen återigen DIY-försäljningen. Ledningen noterade att "Pro-tunga" produktkategorier, såsom VVS- och elförsörjning, betong och elverktyg, alla hade högre jämförbara försäljningsvinster än företagets övergripande genomsnitt. Storbiljettsalget, definierat som transaktioner över $ 1000, ökade med 9, 1% året innan och representerar nu 20% av inhemsk försäljning.

Catering till Pro-kunden inkluderar också ett åtagande att bygga upp en effektiv och snabb leveransinfrastruktur som kan leverera de stora och skrymmande föremål som Pro Pro-kunderna ibland behöver för att slutföra större projekt. Detta har den extra fördelen att hålla bort potentiella konkurrenter, till exempel Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

, från att komma in i rymden. Vid en analytikerkonferens tidigare i år sa heminstitutets nordliga divisionchef, Crystal Hanlon:

Men när du tänker på leveransen i framtiden, tänk på leveransmarknadscentra i hela våra regioner till var vi kan få produkten levererad till ditt hem på Pro-arbetsplatsen nästa dag eller idag. Och fördelen med det är om du tänker på Amazon, har de inte riktigt fått en modell där de kan leverera de stora, skrymmande produkterna vi levererar ... Och i vissa fall måste vi ha en gaffeltruck där ute för att leverera produkten. Och Amazon har verkligen inte hunnit i det och hur man hanterar den leveransmekanismen. Vi kommer att kunna ha den modellen med vad vi gör från ett leveransperspektiv.

En toppval i detaljhandeln

Medan det inte finns någon garanti för att Home Depot kommer att tredubblera marknaden under det närmaste decenniet, eftersom det är det sista, verkar företaget säkert att återvända till sina vinnande sätt snart. Det underliggande företaget har verkligen inte kämpat, även om aktiekursen har sjunkit. Under tredje kvartalet ökade försäljningen till 26, 3 miljarder dollar, en ökning med 5, 1% år över år medan utspädd vinst per aktie växte till 2, 51 USD, en ökning med 36, 4% jämfört med förra kvartalet totalt.

Med sina ständiga investeringar för att förbättra sin verksamhet kan Home Depot bara vara den bästa omnichannelhandlaren inom branschen inom fem år. Medan det inte finns någon garanti kommer det att göra miljonärer ut av sina aktieägare, det skulle säkert inte vara överraskande att se företaget återvända till sina marknadsslagande sätt.