Wells Wells Fargo Retail Strategy

Wells Wells Fargo Retail Strategy

Anonim

Wells Fargo

(NYSE: WFC)

förtjänar inte mycket kredit för hur det hanteras avfallet från sin falska konto skandal, som kom fram i september i september, men banken försöker göra saker rätt. För detta ändamål rapporterar Wells Fargo varje månad nästan två dussin mätvärden som lyfter fram den senaste aktiviteten i sina detaljhandelsgrenar.

Det gör det för att vara öppet - och förmodligen att visa att det inte längre betonar cross-sales i sina filialer, den praxis som man troligen har orsakat skandalen i första hand. Speciellt två mätvärden utstrålar: Nya konton öppnades med 35% förra månaden jämfört med förra perioden och konsumentkortsansökningarna var 42% lägre.

Metrisk

Mars 2017

Ändra från mars 2016

Totala gränsinteraktioner

54, 8 miljoner

(4%)

Konsumentkontroller-kontoöppningar

400 tusen

(35%)

Konsumentkontroll-kontoavslutningar

200 tusen

(2%)

Kreditkortsansökningar

200 tusen

(42%)

Betalkortstransaktioner

5, 8 miljarder dollar

5%

Förra månaden var det inte heller någon anomali. Storleken på droppen har varit konsekvent de senaste månaderna. I januari sjönk till exempel öppningar för nya konton med 31% jämfört med året innan, medan kreditkortsansökningarna var på 47%.

Dessa siffror förklarar tidigare John Stumpf, att tidigare banken inte tidigare hade avslöjat skandalen i regleringsansökningar, eftersom dess chefer inte förutsåg utfallet att vara tillräckligt material, vilket skulle utlösa sin skyldighet att avslöja.

Nummer som dessa belyser också hur mycket Wells Fargo berodde på cross-selling för att skapa nya kontroll- och kreditkortskonton. Med tanke på att dessa siffror har sjunkit så långt kan man inte undra, men hur mycket av en roll som falska konton spelade i Wells Fargo, en gång stolt och högt proklamerat cross-sell-förhållande, vilket tenderade att vara dubbelt så stort som de flesta andra banker.

I en viss utsträckning var Stumpf rätt, eftersom den kortsiktiga påverkan på Wells Fargos bottenlinje från skandalen har varit minimal. Visst var det den enda stora banken som rapporterade ett årligt övertagande av resultatet för första kvartalet. Och ja det betalas några hundra miljoner dollar i böter och bosättningar. Men det är en liten del av dess 5, 5 miljarder dollar i typiskt kvartalsresultat. Och medan nya kontroll- och kreditkonton är nere är det inte som om de kör intäkterna rätt ut ur porten ändå.

Men problemet är att Wells Fargos övergripande detaljhandelstrategi länge har vridit sig kring att få kunder i dörren med att kontrollera konton och sedan sälja dem mer lönsamma produkter - saker som mäklarkonton, kreditkort, billån och inteckningar. Det är ingen överraskning med tanke på att trenden i kreditkortsapplikationer har speglat nya kontrollkonton.

Som Stumpf förklarade 2012:

Det finns bara tre sätt ett företag kan växa. Först tjänar du mer affärer från dina nuvarande kunder. För det andra attrahera kunder från dina konkurrenter. Eller tredje, köp ett annat företag. Om du inte kan göra det första, vilket får dig att tro att du kan tjäna mer affärer från dina konkurrenters kunder eller från kunder du köper genom förvärv?

Min poäng är att det återstår att se hur stor en inverkan skandalen kommer att ha på Wells Fargos långsiktiga tillväxttakt. Den omtvistade skadorna kommer i slutändan att minska, men effekterna av förändringen i sin försäljningskultur kommer sannolikt att vara långvariga.