Delta Air Lines och Korean Air Sign ett joint ventureavtal

Delta Air Lines och Korean Air Sign ett joint ventureavtal

Anonim

I många år Delta Air Lines

(NYSE: DAL)

hade ett spänt förhållande med sin SkyTeam-allianspartner, Korean Air. Delta ville bilda ett joint venture för att betjäna den asiatiska marknaden, medan Korean Air motsatte sig tanken om närmare samarbete. Denna situation ledde så småningom till att en serie återgivande drag av båda sidor.

De två transportörerna har dock undanröjer sina skillnader, eftersom Ed Bastian tog VD-posten på Delta i början av 2016. Förra veckan tog Delta Air Lines och Korean Air äntligen sitt långsiktiga joint venture-avtal. Om det erhåller myndighetsgodkännande kommer samriskföretaget att väsentligt förbättra Deltas positionering i Asien.

Joint ventures är nyckeln till att tillhandahålla global anslutning

Sedan den stora lågkonjunkturen har joint ventures med utländska flygbolag blivit en viktig del av de amerikanska arvbärarnas strategier för internationell tillväxt. Immuniserade joint ventures gör det möjligt för flygbolag att samordna på scheman och prissättning. Genom att göra det håller konkurrensen hanterbar och tillåter flygbolagen att erbjuda mer anslutande resvägsalternativ till sina kunder.

Delta, American Airlines Group

(NASDAQ: AAL)

, och United Continental Holdings

(NASDAQ: UAL)

alla har joint ventures med stora europeiska flygbolag. Tillsammans styr dessa joint ventures mer än 80% av kapaciteten på den transatlantiska marknaden.

I Asien har United och American joint ventures med Japans två dominerande flygbolag, ANA och Japan Airlines. Denna situation har delvis lämnat Delta ut i kylan.

För ett årtionde sedan förvärvade Delta Northwest Airlines små nav på Tokyo Narita Airport. Sedan dess har förändrade marknadsförhållanden och öppnandet av den bekvämare Haneda flygplatsen till en handfull amerikanska flygningar undergrävt Narita-navets lönsamhet, vilket tvingar Delta att sänka sin tjänst betydligt.

Som svar har Delta flyttat för att samarbeta närmare med China Eastern Airlines. USA och Kina har emellertid inte ett öppet avtal, så det är omöjligt att bilda ett joint venture i det fallet. Som ett resultat fortsätter Delta i en allvarlig nackdel i trans-Pacific-marknaden i förhållande till United Continental. (American Airlines fortsätter att vara en laggard, med relativt få flygningar till Asien.)

Delta Air Lines och Korean Air Mend staket

Oavsett tidigare skillnader har Delta Air Lines och Korean Air äntligen beslutat att gå vidare med att skapa ett joint venture. Enligt Delta kommer samriskföretaget att leda till ökad koddelning, samarbete om prissättning och marknadsföring, mer sömlösa flygförbindelser mellan transportörerna, ömsesidiga frekventa fördelar och ökat samarbete på flygfraktmarknaden.

Delta och Korean Air kommer att behöva ett godkännande för att samarbeta närmare. De två transportörerna fick gemensamt immunitet från tillsynsmyndigheterna under 2002, men det var mycket mer konkurrens inom den amerikanska flygbranschen då. Som ett resultat protesterar vissa mindre bärare i USA och vill att regeringen ska ompröva samriskföretaget i ljuset av hur mycket marknadsstyrka Delta, American och United har ackumulerat.

Med tanke på att United Airlines och American Airlines redan har joint ventures med respektive ANA och Japan Airlines är det osannolikt att tillsynsmyndigheterna kommer att blockera Delta-Korean Air-joint venture. Med detta sagt skulle regeringen kunna införa restriktioner för de två transportörerna eller kräva att avyttringar av något slag skulle stimulera konkurrensen.

Delta kunde få en kant i Asien

Idag finns det mycket fler flygningar från USA till Tokyo än till Seoul. Denna situation tycks ge amerikanska och amerikanska en fördel över Delta, eftersom deras asiatiska joint venture-partners är baserade i Tokyo.

Tjänsten i Tokyo är dock uppdelad mellan Narita Airport och Haneda Airport, vilket minskar antalet möjliga förbindelser. Däremot hanterar Incheon Airport, där Korean Air har sitt nav, den stora majoriteten av Seoul flygtrafik. Dessutom är Incheon Airport rutinmässigt rankad som den bästa flygplatsen i världen för förbindelser, med en mängd överdådiga bekvämligheter.

Delta börjar redan rampa upp sin tjänst till Seoul. Tidigare denna månad började den flyga till Seoul från Atlanta, som kompletterar sina befintliga sträckor från Detroit och Seattle. Eftersom Delta och Korean Air lägger till fler flygningar mellan USA och Seoul, kan Incheon Airport bli en ännu mer populär förbindelsepunkt för människor som reser mellan USA och Asien - och en stor konkurrensfördel för Delta Air Lines.