Deluxe Corp övervinner "Mixed Economic Signals" för att hålla växande

Deluxe Corp övervinner "Mixed Economic Signals" för att hålla växande

Anonim

Papperskontroller går långsamt vägen för buggypiska och Deluxe Corp.

(NYSE: DLX)

har jobbat hårt för att ta reda på hur man ska reagera på den gradvisa nedgången i vad som brukade vara dess viktigaste verksamhet. Det erbjuder nu ett brett utbud av affärstjänster inom områden som marknadsföring och finansiering som den hoppas kan producera tillväxt för att kompensera fallande resultat från tryckkontroll.

Kommer in i torsdagens kvartalsrapport, ville investerare se ytterligare bevis på att företaget kunde fortsätta att generera konsekventa vinster i intäkter och nettoresultat. Deluxe-förväntad analytikeres förväntningar, och trots att affärsverksamhetsleverantören ser blandade makroekonomiska förhållanden, hävdar det ändå förtroendet för sin förmåga att hålla sig framåt. Låt oss titta närmare på vad dessa senaste resultat betyder för framtiden.

Deluxe checkar in med solid prestanda

Deluxe-kvartalsresultatet visade att bolagets positiva fart fortsätter. Intäkterna ökade nästan 8% till 485, 2 miljoner USD, vilket var starkare än analytikerens konsensusprognostillväxt på 6%. GAAP-nettoresultatet steg 2% till 59, 6 miljoner dollar, men en hälsosammare ökning med nästan 8% i justerat resultat till 1, 29 dollar per aktie ökade konsensusprognosen på 1, 24 USD per aktie.

En kombination av organisk tillväxt och förvärv bidrog till att stärka företagets övergripande resultat. Intäkterna från Deluxe: s viktigaste småföretagstjänst enhet ökade med 5%, eftersom efterfrågan ökade för sina marknadslösningar och andra tjänster, med särskilt stark tillväxt från online-kunder och den kanadensiska marknaden. Justerat rörelseresultat ökade 17% med en betydande marginal expansion.

Dess finansiella tjänstesegment blev dock mer blandat: Trots en ökning med 19% ökade det justerade rörelseresultatet med 3%.

Mycket av sin ökning av intäkterna för finansiella tjänster kom från inköp av Data Support Systems, FMCG Direct och RDM Corp under det gångna året, men dessa förvärv avvägde också lönsamheten på kort sikt. Direktkontrollen fortsatte sin sekulära nedgång, med både intäkter och justerat rörelseresultat ner i närheten av 10%.

VD Lee Schram firade de övergripande resultaten. "Även om det verkar finnas blandade ekonomiska signaler på makronivå, fortsätter strategin att leverera starka resultat, växande marknadslösningar och andra tjänsteresultat." Schram noterade att en mer gynnsam blandning av försäljningen har gjort Deluxe mindre beroende av kontrollutskriftsverksamheten, en viktig strategisk prestation.

Vad är nästa för Deluxe?

Deluxe: s ledning tror att det kan fortsätta att nå fart. "Vi tror att vi är väl positionerade när vi går in i halvhalvåret, för att fortsätta att leverera tillväxt över hela året i intäkter, intäkter och operativt kassaflöde", sa Schram.

Bolaget erbjöd god vägledning under tredje kvartalet och ökade några av sina prognoser för helåret. Företaget förväntar sig Q3-intäkter på mellan 485 miljoner dollar och 493 miljoner dollar, och det justerade resultatet ska komma mellan 1, 23 och 1, 28 dollar per aktie. För 2017 ökade Deluxe den sista delen av sitt tidigare försäljningsområde med 10 miljoner dollar. Det förväntar sig nu 1 955 miljarder dollar till 1, 975 miljarder dollar i årlig omsättning. Justerad inkomstledning har en liknande ökning på 0, 05 dollar per aktie till botten av sitt sortiment, vilket leder till ett nytt utbud av 5, 20 dollar till 5, 30 dollar per aktie. Vägledningen var relativt gynnsam jämfört med analytikerens konsensusprognos innan rapporten kom ut.

Marknaden verkade nöjd med resultaten, även om aktiemarknaden endast uppvisade en mindre vinst i öppningsminuten av handelssessionen efter deras frisläppande. Investerare bör vara nöjda med de framsteg som Deluxe har gjort för att anpassa sig till sin affärsmiljö, och företagets strategiska vision ser fortfarande framåtriktat framåt.