Disney + kommer att ta exklusivitet och original till nästa nivå

Disney + kommer att ta exklusivitet och original till nästa nivå

Anonim

Vi har blivit lovade "Netflix killers" i nästan lika länge som Netflix

(NASDAQ: NFLX)

har varit i streaming-verksamheten. Men föregångarna har inte kunnat ta tronen, så skepsis mot den senaste vågen - som inkluderar erbjudanden från Disney

(NYSE: DIS)

, Apple, och AT & T - är förståeligt.

Men en av dessa tjänster skiljer sig från resten. Medan Apple lovar stora pengar för originalinnehåll och följer spåret av Netflix och andra, kommer Disney från en annan riktning. Disney + kommer att bli en ny streamingtjänst, men Disneys ursprungliga innehålls rykte föregår det med nästan ett sekel.

Netflix briljanta ursprungliga innehållsstrategi

För närvarande är de flesta observatörer av strömmingsutrymmet mycket bekanta med Netflix ursprungliga innehållsstrategi. Tanken är att Netflix absorberar den högre kostnaden för att producera egna shower och filmer med sikte på att spara pengar på linjen genom att undvika de oändliga betalningarna och omförhandlingarna som strömmande licensavtal innebär. Med fler konkurrenter som går in i strömmingsytan kan budkrig över exklusiva erbjudanden enkelt komma undan. Medan Netflix fortfarande ponies upp för markerade licensierade innehåll (inklusive Disneys egna Star Wars-filmer och Marvel Studios-filmer), blir sådana erbjudanden lite mindre nödvändiga varje gång Netflix får en stor originalversion.

Det är inte konstigt att de andra strömmande tjänsterna följt Netflix ledning. Hulu, Amazon Prime Video och andra strömmande tjänster har arbetat för att skapa originalinnehåll för att skilja sig från varandra och ta ner innehållskostnaderna. Men Netflix har huvudstart och ingen har kommit nära att fånga sitt abonnentantal - 139 miljoner räknas minst.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Disney.

Disneys inverterade väg till innehåll / streaming integration

Vi har sett många strömmande tjänster blir innehållsproducenter. Men nu är vi på väg att se något som inte har hänt förut, åtminstone inte på denna skala: en massiv innehållsproducent blir ett strömmande företag.

Och precis som det är mer effektivt för en strömmande tjänst att äga sitt eget innehåll än att skära avtal med innehållsföretag, är det effektivare för större innehållsproducenter att äga sina egna strömmande distributörer. När Disney-innehållet flyger på Disneys streamingtjänst, går alla pengar till Disney.

Netflix har skapat en riktig fanbas för sig själv med original som Stranger Things, men ingen Netflix-originalets fanbas går tillbaka längre än 2013 - det år som Netflix första originalserie, House of Cards, premiärde. Däremot äger Disney många ikoniska egenskaper som andra strömmande tjänster alltid måste förlita sig på licensavtal att få.

En ny nivå av exklusivt innehåll

Några försiktighetsåtgärder är viktiga här. För en sak är några av Disneys största hits - inklusive några Star Wars-filmer - bundna i tv-erbjudanden som kommer att hålla dem från att misslyckas till Disneys egen plattform omedelbart, precis som Disney drar sig ur avtal med Netflix. Och det är inte som om det här är helt uppenbart för Disney. Medan du skickar Star Wars-filmer från Netflix och tar hem dem kommer det att bli ett enormt boost för Disney +, Disney kommer inte längre att få jättecheckningar för att licensiera sina populäraste filmer.

Det är uppenbart att Netflix aldrig har sett konkurrens med denna nivå av eldkraft i den ursprungliga och exklusiva innehållsavdelningen. Amazons främsta original, till exempel, är saker som The Marvelous Mrs. Maisel, populära och kritikerrosade saker, för att vara säker, men inte exakt Star Wars eller Marvel. Disney dyker upp med stjärnor som Mickey Mouse - som först dök upp 1928 - och det kommer att göra en mycket mer intressant konkurrens.

Och det handlar inte bara om vad Disney redan har gjort. Disney kan komma med nya shows och filmer med sin existerande stabila franchise, och det är bara vad det gör. Ta The Mandalorian, till exempel en serie som äger rum i Star Wars universum och som kommer att flyga uteslutande på Disney +.

En Netflix mördare? Kanske

Netflix fick en mycket stor huvudstart i streaming-verksamheten. Så det är ingen överraskning att konkurrenterna har misslyckats med att stänga gapet. Men Disney levererar några av de största franchiserna på planeten till bordet. Disney behöver inte övertyga konsumenterna om att prova en ny show för att få dem tillkopplad, eftersom de kan förlita sig på befintlig lojalitet på allt från Pixar-filmer till Star Wars. Det ger Disneys ursprungliga innehålls- och exklusivitetsstrategi en tydligt annan smak än vad vi - eller Netflix - har sett tidigare. Om något företag kan ta på Netflix för toppströmmingsplatsen, är det Disney.

Populära Inlägg

Rekommenderas