Har Square Stock Stock Upside Ahead?

Har Square Stock Stock Upside Ahead?

Anonim

Två analytiker släppte bullish noteringar på Square

(NYSE: SQ)

Denna vecka. En pekade på företagets kraftfulla värdeförslag för små och medelstora företag, och en annan lyfte fram företagets förbättrade justerade intäkter och marknadsföringseffekter. Vad som är viktigare, båda analytiker tycker att Square Stock är ett köp på dessa nivåer.

Det är därför dessa analytiker rekommenderar kunder att satsa på Square Stock.

Ett kraftfullt ekosystem

Macquarie Research-analytiker Gus Papageorgiou påbörjar täckningen av finansteknologiföretagets lager med en överlägsen rating i veckan, vilket säger att det starka värdeförslaget och det klibbiga ekosystemet för småföretag är ett skäl till att företaget kan fortsätta att leverera stark tillväxt.

"Square blir i huvudsak en [lösning för företagsresursplanering] för [små och medelstora företag] som gör det väldigt svårt att förskjuta", sa Papageorgiou i en anteckning (via Barron) på tisdag.

Analytikern initierade täckningen på beståndet med ett prismål på 94 $ 12 månader, vilket motsvarar 28% uppifrån, varifrån aktier handlas vid tidpunkten för detta skrivande på torsdagen.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Square.

Förbättrad monetisering

Nomura Instinet analytiker Dan Dolev upprepade ett köp betyg för aktien, med tanke på kvadratens justerade intäktsutbyte och förbättrad marknadsföringseffekt.

Kvadratens justerade intäktsutbyte, förklarar Dolev, fångar företagets förmåga att driva allt mer värde från sina brutto betalningsvolym dollar genom att sälja tjänster till sina kunder. Den metriska, som i huvudsak är företagets justerade intäkter i procent av den totala brutto betalningsvolymen (GPV), har förbättrats betydligt nyligen. "Total adj. Intäktsutbyte har förbättrats snabbt, " säger Dolev i en notering på torsdagen, "växer från 1, 40% av GPV i 4Q16 till 1, 89% i 4Q18 även exklusive förmåner från [fusioner och förvärv]."

Dolev påpekade också Squares starka marknadsföringseffekt, vilket framhävs av en hög kunds självgående ombordstigning på över 80%. Kvadrat CFO Amrita Ahuja bekräftades under företagets senaste inlösensamtal som gör det lätt att ha självbetjäning varit en prioritet hos företaget. "När det gäller dynamiken som ligger till grund för verksamheten ser vi väldigt starka nätverkseffekter som, när du kombinerar det med friktionslös ombordstigning, som laget har varit mycket fokuserat på, driver effektiv [kund] förvärv i stor skala", sa hon.

Dolev har ett pris på $ 105 på 12 månaders pris på börsen, vilket motsvarar mer än 40% uppåt från var aktier handlas vid tidpunkten för detta skrivande på torsdagen.

Kvadraten har nyligen sett en extraordinär tillväxt, med justerade intäkter ökat 64% året innan året i fjärde kvartalet 2018. Prenumerations- och tjänstebaserade intäkter hoppade 144% året innan när de inkluderade förvärv och 112% organiskt.

Populära Inlägg

Rekommenderas