Dueling Analysts Debate Netflix, Inc.: s fjärde kvartalet

Dueling Analysts Debate Netflix, Inc.: s fjärde kvartalet

Anonim

Netflix

(NASDAQ: NFLX)

investerare hade en tuff dag på onsdagen. Aktiekurserna sänktes 2, 4% lägre klockan 10:45 östtid, även om streamingvigantens aktie återhämtade sig till en mindre destruktiv 1, 3% -förlust före stängningsklockan.

Nedgången var en kraftig återgång från tisdagens aktion, när Netflix-aktien satte färskt heltid tack vare haussea analytiker förhandsgranskningar av nästa veckas fjärde kvartalsrapport. Som det visar sig, var dagens omkastning också drivet av förskott av intäkter - av en mer baisse smak.

Först, tjuren

På tisdag höjde analytikerfirman Raymond James sitt prismål för Netflix-aktier från 220 till 260 dollar. Företagets "buy" -betyg stöds av fyra pelare som analytiker Justin Patterson kallar "underappreciated" även vid dessa rekordhöga priser:

  • Stark abonnenttillväxt på internationella marknader.
  • Utvidgning av internationell vinstmarginal.
  • Prissättningen kraft och inhemska tillväxt möjligheten som kommer med en imponerande innehållskatalog.
  • En växande konkurrerande vallgrav som skiljer Netflix från som Hulu, Amazon.com s

    (NASDAQ: AMZN)

    Prime Videos och YouTube Red.

Det var ingen överraskning att se Netflix-aktierna stiger på den rosa rapporten. Det är svårare att se några uppenbara brister i Pattersons resonemang. Netflix växer verkligen både sin abonnenträkning och vinstmarginal utomlands. Här hemma kan ingen av rivaliserande tjänster mäta upp till Netflix kombination av prisbelönt originalinnehåll och användarvänliga appar.

Amazon kan inte stoppa sig från att försöka sälja detaljhandeln, till exempel prisvärda pay-per-view-nedladdningar eller Blu-ray-diskar när du försöker njuta av din betalda prenumeration på Prime Video. Hulu lägger in reklam för dina videoklipp, även om du redan betalat för åtkomst till det här innehållet. Så vallgraden mellan Netflix och resten blir inte mindre, men Disney

(NYSE: DIS)

kan bara ändra det år 2019. Det är en oro för senare. Vi vet inte ens vad Disneys nya streamingplattform kommer att se ut ännu.

Då björnen

Wedbush Morgan analytiker Michael Pachter har varit pessimistisk om Netflix sedan urminnes tider, och han höll upp den bearish utvecklingen inför fjärde kvartalsrapporten också.

"Vi förväntar oss att Netflix bränner pengar för att finansiera innehållsförvärv i många år, trots att det har ökat priset tre gånger medan kontanterbränna fortsätter att växa, " sa Pachter i en not med beredning för Morningstar. "Vi förväntar oss inte att Netflix blir en meningsfull lönsam på kontantbasis under flera år, och vi förväntar oss inte positivt fria kassaflöde under resten av detta decennium.

"Vi tror att Netflix är avsett att vara ett kontantbrinnande, högväxande företag tills det ändrar sin strategi och accepterar sitt öde som ett mycket lönsamt, långsamt tillväxtföretag."

Baserat på den analysen kvarstår Pachters prismål för Netflix-aktier på 93 $ - mer än 50% under nuvarande priser.

Liksom Patterson är Michael Pachter inte fel. Netflix kommer faktiskt att bränna pengar i överskådlig framtid, med ny skuld och kanske till och med aktieförsäljning för att höja mer pengar på vägen. Det fria kassaflödet har varit negativt eftersom den tunga pushen till ursprunglig innehållsskapande påbörjades, och det borde förbli så tills innehållsbetserna börjar betala.

Ja, Netflix är idag ett "cash-burning, high growth company", och det kommer att vara så länge. Den internationella tillväxtansträngningen är bara igång, och både inhemsk och utländsk tillväxt beror på ytterligare innehållsutgifter de närmaste åren.

Pachter och Patterson är helt enkelt oense om det är en dålig sak, och jag brukar ha en sida med den bullish analysen.

Enligt min åsikt är det perfekt att ställa in en försvarlig ledning, eftersom strömmande videomarknader slår in i allmänheten runt om i världen. Gör vad som krävs för att bygga en otillgänglig långvarig vallgrav nu, och byt sedan växlar och skörda kontantströmsbelöningen senare. Det är filosofin på jobbet här, och Pachter tycker bara inte att det kommer att fungera.

Vem har rätt Vem är fel

Nästa veckas resultatrapport bör givetvis ge oss fler ledtrådar. Ledningens officiella prognos kallar för 1, 25 miljoner nya nya inhemska abonnenter under fjärde kvartalet, tillsammans med 5, 05 miljoner nya internationella kunder. Att nå dessa mål skulle resultera i ett globalt kundantal på 115, 55 miljoner medlemmar och 3, 27 miljarder dollar i topplinjeintäkter.

Internationell verksamhet ska ge positiva "bidragsvinster" - Netflix föredragna löptid för segmentets rörelseresultat - härifrån, även om de negativa fria kassaflödena fortsätter.

Dessa riktlinjer står för prishöjningar på de flesta inhemska och vissa internationella planer under tredje och fjärde kvartalet. Antagandet är att högre priser ska lägga lock på abonnenttillväxt, varför tilläggen under fjärde kvartalet 2017 borde vara lägre än föregående år.

Om den hypotesen visar sig vara för optimistisk har tillväxten visat sig långsammare än väntat. Å andra sidan skulle alltför dyster antaganden leda till en rosig rapport. Så mycket beror på dessa prisförändringar.

Som jag sa tror jag att både Pachter och Patterson har mer rätt än fel - men Patterson verkar få bättre förståelse för hur de rörliga delarna av Netflix finansiella maskiner bidrar till värdeskapande på lång sikt.