Förtjänst Förhandsgranskning: Kan Macy behålla sin Momentum?

Förtjänst Förhandsgranskning: Kan Macy behålla sin Momentum?

Anonim

Inte för länge sedan, aktier i stormagasinjättaren Macy's

(NYSE: M)

var prissatta för katastrof. Aktien låg i början av november till 17, 41 dollar, bara sex gånger bolagets 2017 justerade resultat per aktie-vägledning.

Sedan dess har Macys aktier återhämtat sig snyggt tack vare bolagsskattreformer och solida försäljnings- och resultatresultat för fjärde kvartalet. Men förra veckan varnade analytiker från två Wall Street-investeringsbanker investerare om att beståndet kanske har stigit för långt. Macys resultaträkning för första kvartalet - på grund av onsdagsmorgon - har därmed ökat betydelsen.

Är Macys lager för varmt att hantera?

Macy aktiekurs nästan fördubblades mellan början av november och slutet av april när den nådde en ny 52 veckor hög över $ 32. Men sedan dess har aktien gått tillbaka, eftersom analytiker har börjat ifrågasätta om det finns någon uppåterstod för varuhuset nr 1.

Det första varselet i förra veckan kom från analytiker på Deustche Bank, som påpekade att dåligt väder kan ha skadat varuhusens komplicerade försäljningstillväxt förra kvartalet. (Väderrelaterade problem har nyligen hämtats av andra varuhusanalytiker.) Deutsche Bank-rapporten föreslog också att Macys aktier prissätts för perfektion efter deras senaste rally.

Senare i veckan nedgraderade analytikerna på Morgan Stanley Macy's, vilket pekade på den kraftiga försämringen av sin kärnförsäljningsverksamhet de senaste åren och pågående nedgångar i försäljningen i butiken. Analytikerna menade också att Macys senaste rekord för att spela in betydande fastighetsvinster varje år är inte hållbart.

En chans för Macy att bevisa tvivlarna fel

Under fjärde kvartalet uppvisade Macy en ökning med 1, 4% i jämförbar butikssal, som bröt ett steg med 11 kvartal i rad i kvartalet. Företaget projicerade också att komplicerad försäljningstillväxt skulle hålla sig positiv i fiscal 2018 och ökade med 0% till 1% för helåret. Med det sagt har Macys chefer bekräftat att comp-försäljningen kan minska blygsamt under första halvåret, eftersom många försäljningsutvecklingsinitiativ - som utvidgningen av Macy's Backstage, företagets nya off-price-koncept - kommer att rulla ut gradvis över loppet av 2018.

Som ett resultat kan investerare inte ha höga förväntningar för första och andra kvartalet. Och medan väder kan ha påverkat försäljningen förra kvartalet mötte Macy en extremt lätt jämförelse mellan år och år. (Comp-försäljningen minskade 4, 6% under första kvartalet 2017.)

Med tanke på dessa kompensationsfaktorer kan analytiker vara för pessimistiska över Macys första kvartals prestanda. Dessutom, med konsumenternas förtroende nära en 18-årig hög, skulle Macy's kunna ha ett solidt andra kvartal om väderutveckling blir mer gynnsam.

Fastigheter kommer att förbli i fokus

Analytiker kan också underskatta Macys framtida fastighetsinkomst. Det är sant att försäljningsfastigheter inte är en hållbar långsiktig strategi, men företaget har fortfarande mycket landningsbanor för att tjäna pengar på sin mest värdefulla fastighet.

Till exempel hoppas Macy att sälja sin 240 000 kvadratmeter stora I. Magnin-byggnad i centrala San Francisco - som kan hämta ungefär 250 miljoner dollar - under 2018. För bara sex månader sedan var denna potentiella affär inte på investerarnas radarskärmar . Macy har också anställt fastighetsmäklare för att studera en eventuell försäljning av markuthyrningen för Bloomingdale's Home Store i Chicagos River North-kvarter. En affär för den här fastigheten kunde tillkännages en gång i år.

Se framöver, Macys partnerskap med Brookfield Asset Management

(NYSE: BAM)

kommer att bli en av sina största källor till fastighetsvinster 2019 och därefter. I februari meddelade Macy: s ledning att företaget hade kommit överens om villkoren för utvecklingsprojekt på nio av 50 fastighetsaktier som Brookfield har studerat. Om Macy väljer att sälja sitt intresse för de framtida projekten, skulle det totala intäkterna vara 50 miljoner dollar eller mer.

Macy har påpekat att Brookfield sannolikt kommer att rekommendera att fortsätta med utvecklingsprojekt på två tredjedelar av de 50 tillgångar som den studerar, så det kan finnas fler meddelanden som kommer i samband med resultaträkningen för kvartalet.

Det är viktigt att Macy har rätt att bilda joint ventures med Brookfield Asset Management för utvecklingsprojekten på sina fastigheter. Om Macy sätter denna rutt, kommer den att dra nytta av en långsiktig inkomstström, inte bara en engångs fastighetsvinst.

Kan Macy ge investerare förtroende för framtiden?

Trots att de har gått över de senaste sex månaderna, handlar Macy's lager fortfarande för mindre än 10 gånger framåt vinst. Denna låga värdering indikerar att investerare fortfarande tvivlar på att företaget kommer att kunna klara utmaningarna från ren-play off-price och e-handelskonkurrenter.

Macy genomför dock flera nya strategier för att återuppliva försäljningstillväxten och öka intäkterna. Många av dessa drag kommer att ta tid att betala, till exempel omstart och utvidgning av sitt Lojalitetsprogram för Star Rewards, tillväxten av Macy's Backstage, och tillägget av nytt detaljhandel eller blandad användning på vissa av sina egenskaper.

Om ledningen kan övertyga investerare om bolagets omsättningspotential baserat på den tidiga avkastningen från dessa initiativ kan Macys lager fortsätta att flyga högre under de kommande månaderna.

Populära Inlägg

Rekommenderas