Facebook borde inte göra videochattar maskinvara

Facebook borde inte göra videochattar maskinvara

Anonim

Kanske är det faktiskt den enhet vi hörde om förra veckan. Spekulation hade uppstått som Facebook

(NASDAQ: FB)

förberedde sig för att starta en smart högtalare och gick med i en växande lista med tech giants som letade efter konsumenternas efterfrågan. Den mest märkliga aspekten av rapporten var att det var ryktet att ha en massiv 15-tums pekskärm, vilket låter rent komisk för en högtalare.

Bloomberg rapporterar idag att Facebook jobbar på en videochattapparat, vilket skulle vara den första produkten som kommer fram från sin 8-maskinvaruavdelning. Enheten kan innehålla en stor 13-tums-15-tums "pekskärm med bärbar datorstorlek." För att vara tydlig säger Bloombergs källor att det sociala nätverket verkligen arbetar på en smart högtalare, men det verkar som om rapporten förra veckan från DIGITIMES, som har en blandad track record, kan ha varit resultatet av korsade ledningar (jag litar på Bloomberg över DIGITIMER varje dag i veckan).

Sekretess, shmivacy

När det gäller andra produktdetaljer förväntas videobandspelaren ha en vidvinkelobjektiv, mikrofoner och högtalare, tillsammans med en virtuell assistent som drivs av artificiell intelligens (AI). Prototypen låter som en dataskärm, som står vertikalt på ett stativ. Företaget kan ta en sida ut från Amazon.com : s playbook genom att använda en version av Android istället för att behöva utveckla sitt eget operativsystem från början. Förmodligen hänvisar detta till en kraftigt modifierad ("forked") version. Amazons Fire OS som driver sin brandlinje av tabletter är en gaffelversion av Android.

Den ryktade enheten kommer automatiskt att skanna ett rum för människor och "låsa på dem", enligt rapporten. Detta skulle kunna låta det intelligent zooma in och betona objekt inom sitt synfält. Facebook testar även en version med en 360 graders kamera. Dessa detaljer är lite ironiska och ser hur CEO Mark Zuckerberg täcker webbkameran och mikrofonen på sin bärbara dator med bitar av tejp på grund av integritets- och säkerhetshänsyn. Nu kan Zuck Dawg förbereda sig för att be konsumenterna att köpa och installera en AI-driven enhet som helt bokstavligen tittar på, spårar och lyssnar på dig hela tiden.

När det gäller priset går det att kosta "några hundra dollar", enligt Bloombergs källor.

Varför detta är felaktigt

Det är nog en dålig idé för Facebook att starta den här videoklippningsenheten. Till att börja med är det inte en ny idé. Företagen har försökt att skapa en konsumentmarknad för enstaka videoschattningssystem i årtionden. Även en tungvikt som Cisco introducerade Umi, ett konsumentinriktat hem-videokonferenssystem 2010. Det varade inte länge och blev avbruten bara två år senare. En av Umi dödliga brister var en hög prislapp i kombination med löpande prenumerationsavgifter.

De flesta moderna konsumentenheter erbjuder vissa typer av videoklippskapacitet dessa dagar. Facebooks egna Messenger och WhatsApp-tjänster, som är allmänt tillgängliga över plattformar, har videochattningsfunktioner. Om Facebook vill expandera vidare till videochattar, vilket strategiskt meningsfullt, kan det göra det genom att utnyttja sina befintliga tjänster. Det behöver inte våga sig in i hårdvaran eller skapa en ny (gaffelplattform) plattform där den har liten eller ingen erfarenhet.

Priset är också fel för en enstaka enhet. Ett "få hundra dollar" kan köpa dig en liten multifunktionsplattform som kan användas för videochattning förutom en miljon andra saker. Om någon ville videochatt på en större bärbar datorstorleksdisplay kunde de bara använda en bärbar dator som de förmodligen redan har.

Vänligen gör inte det här, Facebook.