Fallande intäkter Skicka Sotheby's Lower

Fallande intäkter Skicka Sotheby's Lower

Anonim

Varje företag gillar att lyckas, men nackdelen med framgång är att investerare vill att du ska fortsätta bygga på dina tidigare prestationer. Efterföljande motgångar kan vara en besvikelse. För konst och samlarobjekt Sotheby s

(NYSE: BID)

, en stor uppsättning resultatresultat i mitten av 2016 var bra för aktieägarna, men det gjorde det också mycket svårare för företaget att duplicera sin starka prestation under den följande perioden.

Sothebys investerare hade inga illusioner om att det skulle vara lätt att toppa fjolårets starka resultat, men de hoppades fortfarande att auktionsföraren skulle kunna matcha det som uppnåddes förra året. Sotheby har misslyckats med att uppfylla det riktmärket, även om det fortfarande var optimistiskt om marknadens nuvarande tillstånd och egna framtidsutsikter för tillväxten i framtiden. Låt oss titta närmare på Sotheby s för att se vad dess resultat säger om hur avancerad konst och samlarobjekt är faring.

Sotheby s faller hammaren på ett blandat kvarter

Sothebys andra kvartalsnummer visade hur svårt det kan vara att följa upp ett bra år tidigare kvartal. Intäkterna ökade med mer än 5% till 314, 9 miljoner dollar, vilket knappt överskred konsensusprognosen bland investerare. Ändå minskade nettoresultatet med 14% från årets början till 76, 9 miljoner dollar, och till och med en betydande minskning av andelstalet kunde inte förhindra att vinsten sjönk till 1, 43 dollar per aktie, en minskning med 6% jämfört med andra kvartalet 2016 och besvikelse på följande beståndet som hade hoppats på platta resultat över hela året.

Närmare tittat på Sothebys resultat var den rädda nåd för högre intäkter från auktionsägaren återigen en ökning av försäljningen från sin egen inventering. Byråns uppdrag ökade bara med 1%, men lagerförsäljningen nästan fyrdubblades, eftersom Sotheby fortsatte sin strategi att minimera sina lagernivåer till förmån för att hämta pengar. Inventarierna är nu ner till 131 miljoner dollar, och mer än hälften av det är inslaget i en redan såld diamant som Sotheby har ännu inte samlat in betalning.

Det stora problemet för Sotheby var att fjolårets kvartal gick så bra. En enastående vårförsäljningsserie i Asien 2016 och rekord smycken försäljning vid sin auktion i Genève förra året presenterade tuffa jämförelser för 2017 resultat.

I grunden såg Sotheby några goda saker med sin verksamhet. Den privata försäljningen under första halvåret ökade med en tredjedel i dollar från 2016 första halvåret och antalet privata transaktioner ökade med mer än hälften. Fler kunder gör transaktioner och högre antal budgivare per parti och en ökning av antalet prissatta auktionspartier pekar på en långsiktig uppblåsning på auktionsmarknaden. Även den amerikanska marknaden återhämtade sig efter en lång nedgång, och Europa växte också väsentligt för att hjälpa regionerna att komma ikapp med den fortsatt starka asiatiska marknaden.

Vad är det för Sotheby's?

VD Tad Smith var generellt nöjd med hur Sotheby s gör. "Sammantaget var kvartalet solid, säger Smith, " och jag är övertygad om att mer tillväxt kommer både när marknaden förbättras och som våra investeringar börjar ge avkastning. " Verkställande direktören pekade på ansträngningar att krossa sin onlineaffär som ett viktigt komplement till sina traditionella auktioner.

Sotheby har identifierat sina strategiska mål för framtiden. Företaget förväntar sig att erbjuda fler tjänster till kunder, bygga upp sin konstrådgivning för att fördjupa kundrelationer, uppdatera marknadsföringsmaterial för en digital och social värld och titta på områden som smycken och vin för att lägga till sin omfattande konstkunskap. Att lägga till personal för att möta bättre kundens behov borde betala med större kundlojalitet under de kommande åren.

Ändå kunde inte Sothebys aktieägare komma över förtjänstbristen, och aktien sjönk 6% i morgonhandel efter meddelandet. Även med dagens lilla avyttring på lager har Sotheby redan visat sin förmåga att fortsätta hitta vägar att anpassa sig till förändrade förhållanden i konstvärlden, och dess erfarenhet och kompetens inom navigering i auktionsvärlden bör hjälpa till att återhämta sig och växa på det långa springa.

Populära Inlägg

Rekommenderas