Ett dumt tag: De dramatiska pensionsbesparingarna av statliga och lokala regeringar

Ett dumt tag: De dramatiska pensionsbesparingarna av statliga och lokala regeringar

Anonim

Tidigare valde arbetstagarna i allmänhet mellan två vägar. Arbete inom den privata sektorn innebar ofta att man fick en bättre lön men mindre attraktiva förmåner. Däremot fick de offentliga medarbetarna vanligtvis lägre grundlön, men löftet om värdefulla fördelar som traditionella pensioner gjorde offret värt det för många arbetstagare.

Nu har det ändrats. Finansiellt tryck på statliga och lokala myndigheter har tvingat dem att skära fördelar för den offentliga sektorns arbetstagare. I synnerhet, enligt Boston College Center for Pension Research, såg nyanställda medarbetare dramatiska nedskärningar i sina offentliga pensionsplaners fördelar på flera områden från mitten av 2000-talet till mitten av 2010-talet.

Stigande pensions- och pensionsförmåner, längre perioder för att mäta löner för pensionsberäkningsändamål, lägre lönenivåer och mindre justeringar för levnadskostnader ökar alla till att de offentliga pensionsförmånerna blir mindre. Åtminstone hittills har nedskärningar varit mycket sällsynta bland nuvarande medarbetare i staten och lokala myndigheter, med arbetsgivare som väljer att endast göra potentiella förändringar för nya anställningar.

Hittills är det inte helt klart om reducerade offentliga pensionsförmåner i sig kommer att permanent skada statens och lokala myndigheters förmåga att hitta högkvalificerade medarbetare. Det faktum att nuvarande anställda i stor utsträckning har undgått nedskärningar har varit positivt för bevarande. Trots att pensionsnedskärningar ofta kommer samtidigt som löner och hyra fryser och mindre omfattande sjukförsäkring, är det dags att räkna med ett statligt jobb för att ge fantastiska fördelar.