Glöm Apple: Universal Display Investors bör vara mer upphetsad över detta

Glöm Apple: Universal Display Investors bör vara mer upphetsad över detta

Anonim

Tidigare denna månad, Apple

(NASDAQ: AAPL)

slutligen bekräftat att det kommer att ge OLED (organiska ljusdioder) skärmar till sin iPhone-linje som börjar med iPhone X. Även om snygga investerare har väntat flytten i flera år sågs detta fortfarande som en massiv kup för OLED-industrin, med tanke på att Apple har gynnat LCD-skärmar sedan debuterade den ursprungliga iPhone för tio år sedan.

Som en lycklig följd, aktier i OLED tekniker Universal Display

(NASDAQ: OLED)

- som säljer OLED-material och licensierar sin OLED-centrerade patentportfölj till världens ledande tillverkare av bildskärmar - ökade till en ny heltid på nyheterna. Allt sagt, Universal Display-lager har klättrat över 140% hittills 2017.

Men medan Apples växande omfamning av OLED-teknik är en enorm vinst för Universal Displays penetration av smarttelefonmarknaden anser jag att investerare ska vara ännu mer glada över den övergående rampen i en annan industri: OLED-belysning.

OLED-belysningsmarknaden har just börjat

För att vara rättvis argumenterade jag tillbaka 2014 att OLED-lampor skulle kunna revolutionera den globala belysningsmarknaden, hjälpte till att de är mycket effektiva, snygga och snabba och distribuerar vackert, jämnt ljus. OLED-ljuspaneler kan också tillverkas ultra-tunna, flexibla och halvtransparenta, vilket möjliggör en mängd olika formfaktorer enligt bilden ovan.

Men jag varnade också då OLED-lamporna var otroligt dyra, eftersom industrin var "fortfarande i mycket tidiga skeden utan någon etablerad massproduktionsinfrastruktur".

Enligt en rapport från UBI Research, som släpptes tidigare i veckan, handlar det dock om att förändras. Mer specifikt konstaterar UBI att LG Display - som redan är Universal Displays näst största kund bakom Samsung Display - kommer att starta massproduktion av OLED-ljuspaneler på sin Gen5 OLED-linje senare i månaden. Resultatet är att priset på en OLED-lampa på 100 mm x 100 mm förväntas sjunka under $ 10, vilket gör det till ett konkurrenskraftigt alternativ till dagens traditionella LED-belysningsprodukter inom en rad olika branscher, inklusive bil-, bildbelysning och inomhusbelysning.

Bryter ner det

Poängen? När produktionen och adoptionen ökar och eftersom priserna fortsätter att minska, kommer UBI att marknadsföra OLED-belysningspanelmarknaden med en sammansatt årlig ränta på 85% mellan 2017 och 2025. Med utgångspunkt från sin minuskula bas i dag betyder det att OLED-belysning ska omvandlas till en beräknad marknad på 1, 9 miljarder dollar år 2021 och en marknad på 5, 8 miljarder dollar år 2025.

Bättre än det är fortfarande en liten del av den globala LED-belysningsmarknaden, vilken förväntas växa till en fortsatt hälsosam sammansatt årlig takt på 14% under samma period till cirka 70 miljarder dollar.

LG Display förväntas leda till en cirka 50% andel av den marknaden senast 2020, ner från runt 70% i år då andra OLED-paneler beslutar att följa. Men Universal Display-investerare bör komma ihåg att deras företag redan samarbetar med andra ledande OLED-ljusproducenter, däribland Japan baserade Sumitomo Chemical, Konica Minolta, Tysklands OSRAM, Acuity Brands och OLEDWorks (som förvärvade Philips OLED Light Division i slutet av 2015) .

I slutändan är den enda klara vinnaren av denna snabbväxande marknad Universal Display. Så även med Universal Display aktiehandel nära all-time highs efter Apple News, tror jag fortfarande att långsiktiga investerare skulle göra det bra att fortsätta hålla på.

Populära Inlägg

Rekommenderas