Spel över! Facebook att upphöra med alla Cryptocurrency och ICO Ads

Spel över! Facebook att upphöra med alla Cryptocurrency och ICO Ads

Anonim

I mer än ett år har cryptocurrencies varit den gåva som bara hålls på att ge till investerare som har varit villiga att ta ut. Visst har de digitala valutorna tagit lite grov plåster denna månad, men de är fortfarande uppe i aggregerat marknadsvärde med drygt 2.600% sedan början av 2017. Jämfört är den avkastningen över 100 gånger bättre än de vinster som uppnåtts av den breda baserade S & P 500 under de efterföljande 13 månaderna.

Varför kryptokurvor har tagit flyg

Vad ligger bakom denna meteoriska ökning av kryptokurvor? Det verkar vara en mängd faktorer, snarare än bara en enda katalysator.

Till att börja med tackar du utvecklingen av blockchain-tekniken, som blev införd i mainstream av bitcoin, världens mest populära kryptokurrency. Blockchain är den digitala, distribuerade och decentraliserade huvudboken som ligger till grund för de flesta kryptokurvor som ansvarar för att registrera alla transaktioner utan att behöva en finansiell förmedlare.

Dess utveckling springer från tron ​​att dagens banksystem är ineffektivt. Med andra ord är transaktionsavgifterna högre än vad de borde vara och avvecklingstiderna tar alltför lång tid. Blockchain löser dessa problem genom att sparka ut banan ur ekvationen, förhoppningsvis sänka avgifter i processen och genom att bevisa virtuella myntransaktioner inom några sekunder eller minuter. Detta skulle göra blockchain särskilt användbart i fall där betalningar för närvarande tar dagar att lösa.

En svagare amerikanska dollar har också sannolikt bidragit till att värdera värdet på kryptocurrency högre. Även om en svagare dollar skulle hjälpa amerikanska exporten, devalverar investerarnas placeringar. Vanligtvis söker dessa investerare en bättre värdepappersmarknad när dollarn sjunker, och den gå till tillgången har historiskt varit guld. På senare tid har dock digitala valutor med krypteringsvalutor blivit utvalda av vissa investerare som deras föredragna värdebutik.

Real-world applikationer och nyhetsdrivna partnerskap har också spelat en roll för att driva krypto värderingar högre. Exempelvis har Ethereum, den näst största virtuella valutan genom marknadshuvudet bakom bitcoin, cirka 200 globala organisationer som testar en version av sin blockchain-teknik. Under tiden har Stellar, en relativt okänd för ett år sedan, kommit fram från skuggorna för att säkra ett partnerskap med IBM . Stellars blockchain utplaceras av ett dussin södra Stilla havsbankerna för att påskynda betalningsavräkning från IBMs kunder i södra Stilla havet. Dessa är bara en smak av några av de erbjudanden som orsakas av blockchain.

Och naturligtvis har känslor och intryck spelat en roll. Retail-investerare har övervägande varit ansvarig för prissättning av kryptokurvor, med institutionella investerare som klarar sig åt sidan. Muntliga och online-visningar fortsätter att vara viktiga för att dra in nya investeringspengar.

Facebook släppte bara en potentiell bombskärm på kryptouniverset

Flyttet högre i kryptokurver kan dock vara på väg att träffa en snag.

Tisdag den 30 januari, social media jätte Facebook

(NASDAQ: FB)

meddelade att det skulle vara förbud mot kryptokursrelaterade annonser, inklusive bitcoin, tillsammans med första myntutbud (ICO) -annonser (ett första myntutbud är som ett första offentligt erbjudande, förutom en digital valuta). "Vi har skapat en ny policy som förbjuder annonser som främjar finansiella produkter och tjänster som ofta är förknippade med vilseledande eller vilseledande marknadsföringsmetoder, till exempel binära alternativ, första myntbjudande och kryptokurrency", säger Facebook: s produktledare, Rob Leathern.

Med implementeringen av denna policy kommer kryptokurrency och ICO-annonsörer att förlora tillgången till Facebook: s ledande publik på nästan 2, 2 miljarder användare, liksom Instagrams cirka 800 miljoner användare. Om vi ​​skulle inkludera WhatsApp och Facebook Messenger-appen talar vi också om fyra av de översta sju sociala medierna (alla ägda Facebook) som inte kommer att annonsera kryptokurser eller ICO i någon form. Det är ett stort slag mot intrycket och ord-till-mun-maskinen som hålls kryptokurvorna.

Också anmärkningsvärt är det språk som Leathern använde vid utfärdandet av ett uttalande om beslutet. I synnerhet är att ICO och kryptokurser är "ofta förknippade med vilseledande eller vilseledande marknadsföringsmetoder". Flyttet kommer bara några månader efter att Kina och Sydkorea förbjöd ICO med troen på att de var instrument för bedrägerier.

Det var bara två veckor sedan imploded imponerat krypto Ponzi-systemet BitConnect. BitConnect lovade outrageous avkastning på upp till 40% i månaden på pengar lånat i form av sitt BitConnect-mynt (BCC), plus daglig ränta på upp till 0, 25% beroende på lånets storlek. Utlånings- och utbytet hade också ett remissprogram som gav bonusar. Utvecklingsteamet meddelade dock plötsligt ungefär två veckor sedan att det skulle vara omhändertagande av dessa tjänster i kölvattnet av dålig press, två upphörande och bristande brev och flera angrepp mot beteende.

Flyttet via Facebook är en påminnelse om att kryptokurvor är oreglerade och i ocharterad territorium. Investerare som lägger pengar på digitala mynt bör förberedas för möjligheten att förlora alla sina pengar med tanke på de risker och osäkerheter som ligger framåt.