GameStop-inkomster: Vad att titta på

GameStop-inkomster: Vad att titta på

Anonim

Hösten och vinterns försäljningsperioder är viktiga för de flesta konsumentföretag, men GameStop

(NYSE: GME)

tar den årstiden upp ett hak i år. Faktum är att specialhandlaren förväntar sig att producera cirka 90% av sitt resultat under det tredje och fjärde kvartalet 2018.

Det intensiva säsongsbetonade fokuset innebär att investerare kommer att vara mycket intresserade av vad GameStop har att säga om sina affärstrender torsdagen den 29 november, bara några dagar efter den officiella kickoffen för semesterperioden.

Låt oss ta en närmare titt.

Tillväxt och vinst

Försäljningen i sin kärnförsäljningsverksamhet återvände till ett blygsamt positivt territorium förra kvartalet, vilket var högre med mindre än 1% jämfört med en minskning med 5% under kvartalet. Men GameStop kämpade med svag efterfrågan på två områden som kommer att behöva förbättras under de närmaste kvartalen om det kommer att uppnå ledningens helårsmål. Ny mjukvaruförsäljning sjönk 19% förra kvartalet, och det föråldrade videospelverksamheten minskade med 10%.

Spänningen kring nyutgivna konsolspelningsenheter bidrog till att lyfta sin hårdvaruförsäljning, men den produktkategori levererar GameStops lägsta vinstmarginaler. Som ett resultat behöver återförsäljaren en blygsam återhämtning i sin kärna nya och använda mjukvaruaffär för försäljning och vinstmarginaler, för att börja klättra högre igen.

Den här försäljningsperioden inkluderade några av årets största lanseringar från utvecklare som Activision Blizzard och Take-Two Interactive, så vi får reda på torsdagen om GameStop fortfarande kan dra kunder till sina butiker för dessa banner-spelutgåvor.

Finansiella drag

Bara några dagar före inkomstrapporten meddelade GameStop att det säljer sitt mobila Spring Mobile-segment för 700 miljoner dollar. Aktien hoppade som svar på nyheterna, vilket indikerar att investerare tyckte om priset och det faktum att återförsäljaren avslutar ett företag som har krävt betydande nedskrivningsavgifter under de senaste kvartalen.

Företaget kan ha mer ekonomiska drag för att prata om den här veckan eftersom ledningen fortfarande tittar på transaktioner, upp till och med att ta hela företaget privat, syftar till att öka långsiktiga aktieägarnas avkastning. Minst kommer investerare att få information om hur vår mobila försäljning passar in i bolagets nya plan för att fokusera på sina spel- och inkassobutiker.

Semesterutsikt

GameStop bekräftade sina utsikter tillbaka i september och förväntar sig fortfarande att jämförbara butiksförsäljningar sträcker sig från platta till nedåt 5% som justerat resultat land någonstans mellan $ 3 och $ 3, 35 per aktie. Det skulle inte vara en överraskning att se större revideringar av den förutsägelsen som speglar den senaste efterfrågetrenderna under semesterperioden och avyttringen av vår mobila verksamheten.

Investerare har vidare grundläggande frågor om GameStops större bildstrategi, bland annat det faktum att det saknar en permanent VD och verkar vara att flytta bort från sina diversifieringsplaner för att fokusera på videospelssegmentet. Möjligheten till en buyout komplicerar ansträngningarna för att ta bort dessa osäkerheter, eftersom en ny ägare skulle ha sina individuella idéer om den bästa vägen framåt för GameStop. Torsdagens resultatfrisättning kan inte rensa upp dessa viktiga strategiska frågor, men åtminstone kommer de att kasta ljus på hälso-och sjukvården i detaljhandeln när den närmar sig den fjärde kvartalet som säljs.