GE-lager kan studsa tillbaka från kassaflödesvarning

GE-lager kan studsa tillbaka från kassaflödesvarning

Anonim

Vid en investerarkonferens förra veckan, General Electric

(NYSE: GE)

VD Larry Culp varnade för att konglomeratets industriella fria kassaflöde sannolikt kommer att bli negativt år 2019. Investerarna var inte nöjda med nyheterna.

Faktum är att GE-aktien sjönk 12% under de två dagarna efter den uppenbarelsen. Detta raderade helt vinsterna från en sena februari-rally, vilket gjordes av nyheter som Danaher hade kommit överens om att köpa bolagets biopharma-verksamhet för en ständig 21 miljarder dollar.

Utsikterna för negativt industrifritt fria kassaflöde i år är verkligen inte goda nyheter för GE-aktien. Emellertid är investerare sannolikt överreagerande. Denna vägledning är inte helt en överraskning - och det har ingen inverkan på företagets långsiktiga kassaflödespotential.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för General Electric.

Guidance kommer att trickling ut

På grund av de senaste förvaltningsförändringarna och den allmänna omvälvningen i sin verksamhet gav General Electric inte vägledning för 2019 när det rapporterade resultatet för fjärde kvartalet i slutet av januari. Vid den tiden varnade Culp investerare av flera headwinds som skulle skada fria kassaflöden i år. Dessa omfattade förändringar i rörelsekapital, omstruktureringskostnader i det stridande energisegmentet och på företagets huvudkontor och "olika engångsinvesteringar och åtaganden". Ändå ökade GE-aktien med 12% på dagen för resultatfrisättningen, eftersom det inte fanns några fula överraskningar i resultaträkningen.

GE presenterar sin fullständiga 2019-prognos den 14 mars. Men i sin presentation förra tisdagen gav Culp några mer detaljer än vad han avslöjade på resultaträkningen.

Framför allt uppgav han att det industriella fria kassaflödet är på väg att vara negativt i år - ner från 4, 5 miljarder dollar år 2018. Kraftsegmentet, som brände 2, 7 miljarder dollar i 2018, kommer sannolikt att förlora ännu mer pengar 2019. Culp påpekade också att GE kommer att rampa upp omstruktureringen i sitt huvudkontor och i sina underperformande divisioner i år. Som ett resultat kommer det att medföra kontantkostnader som kommer att dämpa fria kassaflöden.

Culp noterade att kassaflödet, som påverkar GE, kommer att avta betydligt under 2020 och 2021. Han lämnade emellertid inte en mer detaljerad prognos om hur mycket fritt kassaflöde kan återhämta sig de närmaste två åren.

Kortsiktiga och långsiktiga utsikter är inte desamma

Inte överraskande såg björnen Culps 2019 fria kassaflödesprognos som en tydlig indikation på att GE-aktien hade rallied för långt sedan botten ut under $ 7 i december.

Men på kort sikt kan General Electric stå emot några negativa fria kassaflöden. Bolaget minskade väsentligt sin skuld 2018, till stor del genom en serie tillgångstillgångar. Det tog in 2, 9 miljarder dollar förra månaden i kombination med att kombinera GE Transportation med Westinghouse Air Brake Technologies (Wabtec). Biopharma-försäljningen - planerad att stängas nära årsskiftet - kommer att öka ytterligare 21 miljarder dollar. Äntligen äger GE av Wabtec och Baker Hughes, ett GE-företag värt omkring 17 miljarder dollar i kombination.

Under tiden har GEs kortsiktiga kassaflödesproblem inte mycket betydelse för dess långsiktiga kassaflödespotential. Till exempel är energisegmentet blödande pengar just nu delvis på grund av kostnaden för att rättställa verksamheten. Förvaltningen skulle inte ägna så mycket tid och ansträngning för att fastställa kraftverksamheten om den inte kunde räddas. Att bara komma tillbaka till breakeven skulle öka kassaflödet med miljarder dollar. Omstruktureringen idag borde också leda till lägre företagsöverhopp och en bättre kostnadsstruktur inom segmentet för förnybar energi framöver.

Slutligen är GE Aviation - förresten företagets mest värdefulla affär - fortfarande i början av sin tillväxt. Årligt fria kassaflöde från detta segment kommer sannolikt att växa med miljarder dollar de närmaste åren.

Långsiktiga investerare kommer att belönas

Det finns många rörliga delar på General Electric just nu, och osäkerheten har tagit en vägtull på GE-aktien. Många investerare och analytiker verkar vara besatta av vad som händer med GEs vinst och kassaflöde i kvartalet eller i år och ignorerar det långsiktiga värdet i sina företag.

Om GE stod inför en kontantkris, kan ett kortsiktigt fokus vara motiverat. Men med tiotals miljarder dollar som rullar in från tillgångsförsäljning och säljer GEs aktier i andra företag är det uppenbart att företaget har gott om pengar till sitt förfogande. En ny presentation av de nya ledarna i GEs försäkringsverksamhet visade också att det är mycket osannolikt att General Electric kommer att behöva göra enorma ytterligare oplanerade bidrag till sina reserver (en annan stor rädsla för vissa investerare).

GE Aviation ensam är förmodligen värt betydligt mer än GE-aktiens nuvarande värde. Just nu är detta värde inte uppenbart för investerare som tittar på GE: s höga finansiella resultat, på grund av den löpande omstruktureringsprocessen, problemen vid kraftverksamheten och företagets tillgångsförsäljning. Lyckligtvis bör sakerna slå sig ned under de närmaste två till tre åren. Investerare som håller GE-lager till dess - eller längre - kommer sannolikt att belönas.