General Motors China Sales Fortsätt flyga högre

General Motors China Sales Fortsätt flyga högre

Anonim

I 2016 återhämtade den automatiska försäljningsökningen i Kina från en kort avmattning, efter att regeringen sänkte försäljningsskatten på småmotorbilar från 10% till 5%. För helåret körde denna stimulans en 15, 9% ökning av leveranser över Kinas bilindustri. General Motors

(NYSE: GM)

var en stor bidragsmottagare och registrerade en försäljningsökning om 7, 1% trots en nedgång i marknaden för mini-fordon, vars Wuling-varumärke dominerar.

Dock oroade många pundits att denna momentum inte skulle vara kvar. Trots allt ökade skatten på småmotorbilar till 7, 5% 2017 och återvände till sin ursprungliga 10% -nivå den här månaden. Trots denna skattehögskola levererade generalen ytterligare ett år med en stark försäljningsökning i Kina under 2017.

Försäljningen gick långsamt till början av året

Under de första månaderna 2017 mötte General Motors en försäljningsnedgång i Kina. GM sålde i maj 1, 48 miljoner fordon i Kina, från 1, 54 miljoner året innan: en minskning med nästan 4%.

Denna hicka var förväntad. Det var allmänt känt att inköpsskatten för småmotorbilar skulle stiga 2017, så det var förnuftigt för konsumenter som tänkte köpa en liten bil för att se till att de gjorde det i slutet av 2016. Således var det överdrivet inverkan på kinesisk bilförsäljning i början av 2017 från efterfrågan som drogs fram till slutet av 2016.

Efterfrågan har återhämtat sig

General Motors bröt ut ur försäljningsnedgången i Kina förra sommaren. Faktum är att det har skrivit rekordleveranser i Kina för varje månad från och med juni, inklusive dubbelsiffriga vinster under flera månader.

På torsdagen rapporterade GM att det slutade 2017 på en hög anteckning i Kina, med leveranser upp 13, 1% året över året till 491 702 i december månad. Denna prestation drev GM Kinas årliga försäljning förbi 4 miljoner mark för första gången någonsin, till en ny rekord på 4, 04 miljoner.

För helåret ökade General Motors leveranser i Kina med 4, 4%. Men just nu i perioden sedan juni - när GM återvände till konsekvent tillväxt där - ökade leveranserna 9, 7% året över året: ett anmärkningsvärt starkt resultat.

General Motors tillväxt i Kina under det senaste året drivs helt av det relativt unga varumärket Baojun som slog marknaden för bara sju år sedan. Under den korta tiden har Baojun blivit ett av de hetaste auto varumärkena i Kina, med nästan 1 miljon leveranser år 2017, från färre än 500 000 två år tidigare. Baserat på den senaste tillväxtvägen, kunde Baojun övervinna Buick and Wuling för att bli GM: s bästsäljande namnskylt i Kina i år.

GM kan hantera en annan skatteökning

Precis som för ett år sedan står General Motors och dess konkurrenter inför en uppgång i köpeskatten för småmotoriga bilar som börjar den här månaden. Återigen uppmuntrar den hotande skatteförändringen antagligen vissa köpare att påskynda sina inköp till december.

Ändå indikerar GM: s starka resultat under 2017 att en blygsam ökning av kinesiska köpeskatter inte bör hålla tillbaka försäljningen för länge. (Dessutom kommer företaget att möta relativt enkla jämförelser för årets första månader.)

Fortsatt försäljningsökning i Kina - samt ökad efterfrågan på SUV-fordon och lyxfordon med högre marginalnivå - borde göra det möjligt för General Motors att fullt ut kompensera prissättningen i den låga delen av marknaden. Denna situation pekar på en fortsättning av GM: s sträng av starka vinster på sin näst viktigaste marknad under 2018.