General Motors Missed Ridesharing, men saknar det här

General Motors Missed Ridesharing, men saknar det här

Anonim

Investerare i stora automaker General Motors

(NYSE: GM)

har utformat mörka röda pannor de senaste åren från konstant ansiktspalming medan de sa: "Varför tänkte inte GM på Uber ?!" Uber har värderats högre än GM: s nuvarande marknadsvärde på 52 miljarder dollar. Vad händer om GM hade haft en ljus idé som en ridesharing-app och skapade en ny inkomstström för att vinna över Wall Street och bevisa att det inte är din dinosauristillverkare, vad är det för att det ska vara flera prisvärda resultat?

Tyvärr kommer dessa pannor att vara röda från den ursprungliga missen på ridesharing, men en ny rapport tyder på att GM gör något lika intressant: utveckla ett projekt som gör för bilar vad Airbnb gör för fastigheter.

Vad pågår?

De flesta investerare har hört talas om General Motors Maven-varumärke, som lanserades i januari 2016 och som utvecklar automakerens smarta mobilitets- och ridesharing-projekt. Men enligt en nyligen rapporterad Bloomberg-rapport lagar Maven upp något nytt, även om planerna ännu inte är offentliga. Rapporten pekar på tester som börjar i början av sommaren, och tanken är att ge konsumenterna en plattform för att hyra sina bilar till andra konsumenter och dela in intäkterna med GM.

Om du undrar hur det här skiljer sig från eller bättre än Maven befintliga program, kommer det ner till ägande. För närvarande hyr Maven fordon till konsumenter och till och med förare som arbetar för företag som Uber eller Lyft - GM har även investerat i det senare. Skillnaden är att General Motors äger dessa bilar och genom att bara ge plattformen för konsumenterna att hyra till varandra, vilket ger GM en del av intäkterna som genereras skulle det nya projektet omedelbart ballongera programmets räckvidd utan att bli ett drag på GM: s balansräkning.

Precis som det inte är ekonomiskt genomförbart eller ansvarigt för Airbnb att köpa tiotusentals fastigheter att erbjuda konsumenterna på hyresplattformen, är det inte möjligt för GM att göra detsamma för fordon - så GM skapar Airbnb på bilindustrin.

Men det finns mer: Om alla GM-enheter erbjuder plattformen för konsumenter att göra transaktionen, undviker man också att behålla en flotta fordon. Det är ett utmärkt sätt för GM att skapa en ny inkomstkälla med lite överhuvudtaget.

Kommer det att fungera?

Det finns säkert företag som redan gör detta, även om marknaden är i tidigt skede. Tänk på ett känt namn, Turo, som har anmält nästan 5 miljoner användare till sin webbplats, enligt Bloomberg, och värderas till cirka 700 miljoner dollar. Det kanske låter som pennies för en automaker på General Motors storlek, men investerare skulle vara klokt att komma ihåg att Uber gick från obestämd till en värdering på 60 miljarder dollar på mindre än ett decennium. Och även om en bilfördelningsmarknad kan vara mindre än Ubers ridesharing-verksamhet, om den utvecklas till ens en bråkdel av storleken, skulle det vara oerhört värdefullt som inkrementella intäkter för GM. Dessutom kan industrin mycket väl trivas under de kommande åren, eftersom tusenåriga fortsätter att flytta till tätare städer i stället för förorter. Städer med hög densitet har vanligtvis en lägre biluthyrning, men för de som redan äger en bil kan detta ge en möjlighet.

Efter att ha bott i centrum i en storstad i flera år fann jag att min bil var ledsen försummad i veckor i taget. Om ett hyresalternativ hade varit tillgängligt för mig kunde det ha minskat antalet döda batterier och andra allmänna underhållsproblem, och till och med lagt några pengar i min ficka. Investerare borde hoppas att det här projektet är en stor framgång, för när det här inte går att bli till Airbnb av automobilsektorn, går GM in på idén mycket tidigt och har en massiv kassett till muskeln på väg mot marknadsledande.

För drygt tio år sedan skulle General Motors ha lurat på företag som Turo och tanken på att konsumenter hyrde fordon till varandra. Lyckligtvis för investerare ser GM fram mot framtiden och innoverar i enlighet därmed, och det ger ensam komfort för dem som vill vara investerade på lång sikt.