De goda nyheterna och de dåliga nyheterna i målets Q3 2017-rapport

De goda nyheterna och de dåliga nyheterna i målets Q3 2017-rapport

Anonim

Aktier i big-box butik Mål

(NYSE: TGT)

sjönk nästan 10% den dag i veckan som det rapporterade sitt tredje kvartal 2017. Det var en bra lägesrapport, men investerare blev besvikna över företagets utsikter för den viktiga semestershoppingperioden.

De goda nyheterna

Som ytterligare bevis på att bolagets strategi att återvända till tillväxten fungerar, resulterade resultatet för tredje kvartalet i ledningsrådets vägledning under rapport för andra kvartalet.

Metrisk

Q3 2017

Öka (minska) under förra året

Riktningsområde

Inkomst

$ 16, 67 miljarder

1, 4%

Analytiker konsensus 16, 6 miljarder dollar

Justerat resultat per aktie

$ 0.91

(13, 1%)

$ 0, 75 till $ 0, 95

Jämförbar butikshandel

0, 9%

N / A

0% plus eller minus 1%

Omsättningsökningen berodde främst på en ökning med samma butik på 0, 9%. Trafiken ökade med 1, 4% och onlineförsäljningen ökade med 24%, fortsatte Target's streak of 20% -plus digital business growth. För året är den jämförbara försäljningen nu 0, 3%, omvänd 1.3% -hålan som började 2017 började. Även om resultatet sjönk under det senaste kvartalet, skulle det förväntas som företaget fortsätter att investera för att uppdatera sin försäljningsmodell.

Framgång kan hänföras till Targets investeringar i digital försäljning, inklusive utrullning av olika leveransalternativ efter kundernas beställningar online och nya konkurrenskraftiga priser för att följa med Amazonas

(NASDAQ: AMZN)

och Wal Mart

(NYSE: WMT)

. Sedan årets början har åtta nya exklusiva märken också släppts, spänner allt från kläder till hushållsartiklar. Minst fyra exklusiva linjer finns i arbetet genom nästa år.

De dåliga nyheterna

Det tredje kvartalet tenderar att vara en sömnig för Target. Investerare skiftade således deras fokus till det travlaste kvartalet som sammanföll med semester shopping frenzy. Utsikten som de fick uppenbarligen var inte angenäm.

Den totala jämförbara försäljningen väntas bli platt till upp 2% jämfört med fjärde kvartalet 2016. Det skulle göra metriska för helåret 2017 platt till 1%. Uppskattningen av justerat resultat per aktie för helåret var något uppgraderat till 4, 40 USD till 4, 60 USD jämfört med tidigare riktlinjer på 4, 34 USD till 4, 54 USD. Justerat resultat per aktie för 2016 var $ 5, 01.

Medan jag personligen inte trodde att vägledningen var något att skämma över, uppmärksammade Target att en viss försiktighet var i ordning, vilket återspeglas i "sämre fall" -vägledning av platt jämförbar försäljning. Det är viktigt att komma ihåg att jämförbar försäljning också påverkar lägre försäljningspriser på grund av diskontering, vilket sannolikt ges hur konkurrenskraftig detaljhandel har skett. Fottrafik, den andra halvan av ekvationen, har plockat upp takt de senaste två kvartalen.

Med tanke på fjärde kvartalets förväntningar hade VD Brian Cornell följande att säga:

Medan fjärde kvartalet alltid är intensivt konkurrenskraftigt, går vi in ​​i denna högsäsong med mycket förtroende, aktiverat av årets investeringar och vårt outtröttliga arbete. Vi har en enastående uppsättning planer i år. Och medan det fortfarande är väldigt tidigt har vi uppmuntrats med gästens svar på lanseringen av Hearth and Hand samt förra veckans release av Target-exklusiv version av Taylor Swifts nya album, Reputation.

Medan huvuddelen av säsongen fortfarande ligger framför oss är vi väldigt glada att se hur dessa tidiga ansträngningar har satt tonen för säsongen, eftersom vi redan visar våra gäster att Target kommer att erbjuda unika semestervaror och erfarenheter som du inte kan hitta någon annanstans.

Nästa åtgärd steg

En mer optimistisk ton om de närmaste två månaderna av shoppingaktiviteten skulle ha varit uppmuntrande, men försäljningen i Target Stock ser överdrivet för mig. Det efterföljande förhållandet mellan löneförhållandena är nu 11 och utdelningsavkastningen ligger för närvarande på en attraktiv 4, 2% på denna Aristocrat.

För dem som är villiga att mage turnaround-strategin och vad som blivit ett mycket knalligt lager ser Target-aktier ut som en solid pickup för mig.