Hanesbrands Champion Brand dödar det

Hanesbrands Champion Brand dödar det

Anonim

Den atletiska klädindustrin har varit en av de bästa ställena att investera i den bredare detaljhandeln de senaste åren. Topp varumärken som lululemon athletica och adidas har sett försäljningsboom och marginaler expanderar i år tack vare stark efterfrågan.

Attitydtrenden tycks inte gå bort. I stället blir det en klädhäftklammer för många. Trenden har kulminerat med sportkläder, streetwear och lyxmodell som alla är mjuka och Hanesbrands '

(NYSE: HBI)

Champion kläder linje har varit en stor mottagare.

De gråtröjor och svettbyxor som du bar på 1990-talet anses nu vara högmodiga. I ännu bättre nyheter för investerare är Hanesbrands lager lika billigt som ett par strumpor.

Champion rider sportens trend

Under tredje kvartalet ökade Champions försäljning med 30% året runt på konstant valuta och 40% exklusive "masskanalen" (dvs. försäljning på massmarknadshandlare som Walmart and Target ). Under konferenssamtalet för att diskutera resultaten, säger VD Gerald Evans, "Även om vi cyklar hårdare jämförelser, fortsätter Champions tillväxthastighet att accelerera, med kvartalet med 40% tillväxt på toppen av förra årets 33% ökning."

Denna tillväxt var bred baserad på alla regioner i världen där Hanesbrands opererar, och över alla försäljningskanaler, inklusive grossist, ägd detaljhandel och online. Märket har genererat 1, 2 miljarder dollar av försäljningen utanför masskanalen under det senaste året, vilket är 18% av Hanesbrands totala försäljning.

Men resten av verksamheten - som i grunden är försäljning av underkläder och strumpor - gör inte så bra. Segmentet inomkläder utgjorde en tredjedel av den totala försäljningen under tredje kvartalet. Men en del försäljning av underkläder och strumpor ingår också i det internationella segmentet, vilket utgjorde 34% av den totala försäljningen förra kvartalet och ökade med 11% året innan.

SegmentetTTM till och med Q3 2018Tillväxt (YOY)
inomhuskläder2, 38 miljarder dollar(3, 2%)
Active1, 73 miljarder dollar7, 1%
Internationell2, 28 miljarder dollar13, 2%
Andra285, 7 miljoner dollar(7, 5%)
Total rea6, 68 miljarder dollar3, 2%

Sammantaget är detta inte ett lager du vill köpa för tillväxten i strumpor och underkläder. Det är en mycket konkurrenskraftig kategori, och stora återförsäljare börjar investera mer i varumärkesvarumärken, vilket kommer att vara en headwind för innerwear segmentet framåt. Tillväxthistorien just nu handlar om Champion-varumärket.

Champions långsiktiga banan är uppe

Ledningen förväntar sig att Champion-varumärket når upp till 1, 3 miljarder dollar i totalförsäljning utanför masskanalen för 2018. År 2022 förväntas Champions försäljning utanför masskanalen uppgå till 2 miljarder dollar. Däremot ökade Champions masskanalförsäljning bara med 5% året innan året förra kvartalet.

Den 40% tillväxten av Champion-varumärket som nämns ovan baseras på tillväxten som sker via Champions hemsida, Champion-butiker och specialbutiker för atletiska kläder. Det är här handlingen är och Hanesbrands har en stor möjlighet att expandera varumärket genom dessa kanaler framåt.

Ett av de sätt som förvaltningsplaner för att uppnå detta mål är genom att öppna fristående mästerskap. Hittills har företaget öppnat tre, och det tillkännagav bara planerna att öppna en fjärde. Där ledningen placerar butikerna säger mycket om hur varmt det här varumärket är.

De tre första butikerna öppnades på befolkade platser i Los Angeles - i ett shoppingområde bredvid Beverly Hills - liksom New York och Chicago. Den fjärde kommer att öppnas i Boston på Newbury Street, som inkluderar en lång rad affärer, salonger, boutiquer och restauranger.

Under konferenssamtalet från tredje kvartalet nämnde Evans fördelarna med dessa högbefolkade platser: "De säljer verkligen platser för oss och vi öppnar dem för vinst, men de utvidgar även varumärket."

Champion expanderar till Kina också. Asien är en het tillväxtmarknad för atletisk kläder, och Lululemon och Nike har också sett en stark tillväxt där.

Aktien är billig

Även om innerwear-segmentet aldrig växer från sin nuvarande försäljningsnivå, har Hanesbrands en ljus framtid inom aktiva och internationella marknader. Den kombinerade tillväxten av de två segmenten bör hålla den totala försäljningsutvecklingen högre på lång sikt.

Aktien erbjuder bra avkastningspotential härifrån, eftersom den handlar mindre än åtta gånger nästa års resultatberäkningar. Samtidigt ger utdelningen 4, 4% och den borde vara hållbar, eftersom utdelningen var 58% av det efterföljande 12-månaders fria kassaflödet.

Hanesbrands är definitivt värt att överväga om du letar efter ett sätt att investera i den växande marknaden på 300 miljarder dollar.