Hatrisk? Du kommer att älska dessa 3 lager

Hatrisk? Du kommer att älska dessa 3 lager

Anonim

Det är ganska vanligt att investeringar i aktier betraktas som den riskfyllda investeringen kontra andra alternativ som obligationer. Det är en viss, men eftersom avkastningen du kan få från att investera i aktier på lång sikt kommer betydligt att överstiga de vinster man kan få från andra investeringsfordon.

Med det sagt betyder det inte att riskerna med aktier är lika, vissa är helt enkelt mer riskfyllda än andra. För investerare som inte är för stora på riskabla portföljer finns det gott om lågrisklagret som är värda att överväga. Tre som sticker ut som lågriskföretag som också kommer att ge bra avkastning under lång tid är avfallshantering

(NYSE: WM)

, WD-40 Company

(NASDAQ: signalen;)

, och kanadensiska National Railway

(NYSE: CNI)

. Här är en titt på varför dessa lager bär mindre risk än de flesta andra på marknaden.

Det finns investeringskatt i papperskorgen

Få företag är lika hållbara som de som hanterar avfall. Det är en av de tjänsterna vi inte tycker om om inget går fel. Dessa typer av företag där vi instinktivt gör någonting så enkelt som att kasta bort saker kan vara stora källor till aktieägarnas avkastning på lång sikt.

Låt oss möta det, oavsett hur medvetet om våra slöseri Vi kommer att skapa skräp på ett eller annat sätt som kräver insamling och korrekt bortskaffande. För avfallshantering, som övergår till en stabil inkomstström, kommer företaget att fungera oavsett den ekonomiska miljön. Även om det finns viss variation i deponiernas volymer baserat på ekonomins övergripande hälsa, är dessa förändringar ganska blygsamma jämfört med många andra industrier.

Så å ena sidan har du en fångstkund som betalar för tjänsten ganska mycket oavsett vad, och å andra sidan har du ett företag som är svårt att störa tack vare de höga initiala kapitalkostnaderna och reglerna och tillåter krävs för nya deponier. Alla dessa saker kombinerar för att ge avfallshantering ett stort ben över konkurrensen,

Anledningen till att alla dessa konkurrensfördelar övergår till ett lågriskobjekt är dock att avfallshanteringens ledningsgrupp gör ett bra jobb att vara aktieägare. Trots att det är en relativt låg tillväxtindustri har ledningen kunnat klämma ut tvåsiffrig avkastning i mer än 15 år - 2014 uteslutet tack vare en engångsavgift - att den har använt sig för att belöna aktieägare med växande utdelningar och en hälsosam aktieåterköpsplan. Dessa egenskaper är mer än tillräckliga för att göra avfallshantering till ett lågrisklager.

En produkt (och ett lager) du inte kan göra utan

Konsumtionsvaror är en av de lägre riskbranscherna där ute, särskilt när dessa varor har hög varumärkesigenkänning och är återkommande köp. Få produkter passar denna faktura bättre än WD-40. Heck, grejerna är så allestädes närvarande att ett gemensamt löpande skämt är att allting kan lösas med WD-40, duct tape och lite färg. Åtta av de 10 hushållen har minst en WD-40-märkesprodukt i sina hem, och det räknar inte ens några av företagets andra kärnmärken som 2000 Flushes, Lava Soap, Spot Shot och Carpet Fresh.

En av de saker som gör WD-40 Company så övertygande är inte bara dess varumärkessortiment, utan också hur verksamheten fungerar. Företaget själv tillverkar inte någon av sina egna produkter. Snarare kontrakterar den ut tillverkning till leverantörer av tredje part. Detta gör WD-40-bolaget otroligt tillgångsljus och tar bort många av de fasta kostnaderna i samband med produktionslinjer och fabriker. Därför, när försäljningen sjunker - även om det är ett sällsynt tillfälle när det till och med växte försäljningen under den stora lågkonjunkturen - kan det helt enkelt sätta tillbaka order från leverantörer snarare än att äta kostnaderna för att köra anläggningar till låga utnyttjandegrad.

Eftersom verksamheten är så tillgångsljus, ger företaget dessutom möjligheter att återinvestera i saker som växande försäljning eller återlämnande av pengar till aktieägarna, vilket har översatts till en utdelning som har fördubblats och en 20 procent lägre andel räknat under det senaste decenniet.

Aktier i WD-40 Company handlar för närvarande till ett pris-till-vinstförhållande på 30, vilket är lite högt för att även ha ett bra företag som detta enligt min mening. Om du letar efter en lågriskinvestering på lång sikt, bör WD-40 Company vara högt på din lista.

Chugging längs

Det finns så många inneboende fördelar inbyggda i järnvägsindustrin att det är svårt att räkna. När det gäller långdistanstransporter av varor eller försöker transportera massmaterial som kol, majs eller kemikalier kommer järnväg att vara det bästa valet. Anledningen till detta är att flytta varor via järnväg är mycket billigare än med lastbil eller flyg.

Om du letar efter ett företag som är bäst lämpat att hantera långdistanstransporter, är Canadian Canadian Railway det värt att titta på. Det är det enda klass 1-järnvägsnätet i Nordamerika som förbinder till Atlanten, Stillahavsområdet och Gulf Coasts. För kunder innebär det bara att man behöver göra kontrakt med ett järnvägsföretag snarare än att behöva hantera flera järnvägsföretag som inte har tvärkontinentala möjligheter.

Den andra saken som gör det möjligt för kanadensiska medborgare att investera ur en investeringssynpunkt är att företaget driver ett tätt fartyg - ahem, tåg - när det gäller att kontrollera kostnader och effektivitet. En gemensam effektivitetsmätning inom järnvägsindustrin kallas driftförhållandet. Det är totala rörelsekostnader dividerat med intäkter - det omvända av bruttomarginalen. Kanadas nationella operativa förhållande är konsekvent det bästa i branschen och står för närvarande på 55, 9%. Det enda börsnoterade järnvägsföretaget inom 10 procentenheter av kanadensiska nationella operativa förhållande är kanadensiska Stillahavsområdet .

Liksom avfallshantering speglar kanadensiska nationella resultat ganska mycket den globala ekonomiska hälsan i Nordamerika. Det rör sig trots allt om de varor som driver ekonomin ändå. Så när ekonomin går igenom en grov patch, då kommer företagets resultat att ta en träff. Med detta sagt går nätverket inte någonstans, och de inneboende konkurrensfördelarna med järnväg säkerställer att det kommer att bli en primär transportmetod i årtionden som kommer. På samma sätt som WD-40 är kanadensiska National-aktien lite dyr vid 22 gånger intäkter, men det är priset att betala för ett högkvalitativt företag med liten risk på lång sikt.

Populära Inlägg

Rekommenderas