Här är min topp lager att köpa i september

Här är min topp lager att köpa i september

Anonim

Med aktien ner ca 6% under de senaste tre månaderna, Walt Disney

(NYSE: DIS)

ser ut som en lockande satsning igen. Faktum är att jag skulle gå så långt som att säga att Disney är mitt bästa lager att köpa i september.

Naturligtvis har House of Mouse några problem som det kommer att behöva övervinna. Men allting som anses vara att investerare verkar underprissätta både hållbarheten hos Disneys kraftmedia varumärken och företagets uppåtriktade potential när det övergår till en direkt-till-konsumentdistributionsmodell.

De råa siffrorna

Metrisk

Walt Disney

Trailing-12 månaders försäljningstillväxt

(1%)

Förlängning med 12 månaders EPS-tillväxt

1%

P / E

17, 8

Utdelningsavkastning

1, 5%

Utbetalningsgrad

27, 6%

Disneys verksamhet verkar ha varit i något stillestånd nyligen, med intäkterna ner 1% och EPS ökade med 1% året över året under de kommande 12 månaderna. Denna brist på meningsfull tillväxt i sin övergripande verksamhet beror främst på hårda jämförelser i Disneys studiounderhållningssegment och lägre reklamintäkter på ESPN.

Den goda nyheten är att Disneys underväldiga prestanda nyligen har drivit aktier lägre, vilket gör aktiens värdering mycket mer konservativ än vad som var för sex månader sedan när Disneys P / E kort översteg 20.

Varför Disney-aktien handlar lägre

Disneys nuvarande affärsmodell, nämligen att tjäna pengar från ESPN, är starkt beroende av kabelnätverk - en bransch som ger upp abonnenter till överlägsen tjänster som Hulu och Netflix . Och det gör ont i Disneys verksamhet. Under de senaste två kvartalen mötte ESPN pågående svårigheter i kabelnät som tittarskap och abonnenter föll mitt i ett snabbt föränderligt medielandskap.

Disney-aktien drabbades hårt efter sina två senaste kvartalsresultatrapporter.

ESPN: s problem var särskilt uttalat i Disneys senaste rapporterade kvartal då kabelnätets intäkter och rörelseresultat sjönk med 3% respektive 23% jämfört med året innan. Segmentets nedgång i rörelseresultatet drevs av försäkringstagare vid ESPN. Förutom ESPN: s högre programplaneringskostnader och kostnader förknippade med avgångspaket och kontraktsavslutningar påverkades ESPN: s reklamintäkter under kvartalet negativt av minskande tittande och annonsenheter.

Även om högre programkostnader för det mesta kan förlåtas, eftersom de främst drivs av ESPNs nya NBA-kontrakt, är en minskning av annonsintäkterna oroande.

Investeringsuppsats

Lyckligtvis har Disney några aggressiva planer för att återuppliva ESPNs verksamhet och låsa upp mer värde ur sina värdefulla studiokoncessioner. Förra månaden meddelade Disney planer för två nya streamingtjänster - en för ESPN och en för Disney. Disneys ESPN-tjänst förväntas starta tidigt nästa år, och företagets Disney-branded-tjänst förväntas starta under andra halvåret 2019.

Enligt Disney CEO Bob Iger kommer intäkts- och lönsamhetsgenereringskapaciteten i direkt-till-konsumentstrategin att bli "väsentligt större" än de affärsmodeller som Disney för närvarande tjänar till.

Naturligtvis kan Disneys direkta konsumenttjänster inte visa sig låsa upp så mycket värde som förhoppningar från ledningen. Men det är osannolikt att det inte kommer att bidra till att förbättra resultatet för att minska Disneys beroende av en mellanhand om tiden.

Vidare bör investerare inte tro att Disney tar den här aggressiva nya strategin blindt. Disney-ledningen har sagt sina blivande erbjudanden på nya plattformar som Sling TV, Hulu, PlayStation Vue och YouTube TV - överlägsen plattformar som liknar Disneys strategi att bygga appbaserade tjänster - visar ett mycket uppmuntrande kundrespons . Faktum är att i Disneys andra kvartalsinkomstsamtal sa Iger att dessa nya tjänster är lika värdefulla för Disney från prissättningspotentialen per abonnent som traditionella plattformar. Tänk dig när Disney övergår till en egen appbaserad medieplattform - en som Disney kan distribuera i skala, prissatt på ledningens eget gottfinnande.

Efter en återgång i aktiekursen under de senaste tre månaderna är Disney-lageret - på 102 dollar - mitt toppval för september. Gatan saknar den stora möjligheten i Disneys aggressiva direkt-till-konsumentplaner.