Här är vad Brown-Forman-investerare borde se i sin Q3-resultatrapport

Här är vad Brown-Forman-investerare borde se i sin Q3-resultatrapport

Anonim

Tariffer har länge vägt på aktier av whisky destilleri Brown-Forman

(NYSE: BF-A)

(NYSE: BF-B)

, som exporterar mer än hälften av sin sprit till internationella marknader, leds av den mest sålda Jack Danis whisky. I det senaste kvartalet uppgick nettoomsättningen till 910 miljoner dollar till följd av tariffrelaterade lagerreduktioner. Det följde en stor försäljningsökning under det första kvartalet 2019, när kunderna tävlade för att lagra sig före införandet av återbetalningstullar från Europa.

Bekymmer om ytterligare kortfristiga tullökningar har minskat. Det har hjälpt Brown-Formans lager att studsa om 10% av de låga det slog i januari. Ändå kan skadan redan göras för destillatorns skattemässiga resultat för tredje kvartalet, vilket kommer att släppas onsdagen den 6 mars.

Här är fyra saker som investerare ska hålla ett öga på i rapporten.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för företag som vi täcker.

Tulltaxan

Amerikanska whiskyexporten hoppade 28% under första halvåret 2018 jämfört med året innan enligt destillerade spritrådet, men sjönk med 8% året innan för perioden juli till november. Sammantaget är cirka 763 miljoner dollar av amerikansk spriteksport för närvarande föremål för avgifter.

Brown-Formans dåvarande inkommande VD Lawson Whiting varnade i december om att tullrelaterade tryck kunde skada vinst under andra halvåret av 2019. Destilleriet har varit "köptid" genom att inte överföra tariffernas kostnader till kunder, i hopp om att de skulle vara kortlivade. Detta kommer på kort sikt att påverka bruttomarginalen negativt.

Det är dock klart att Brown-Forman så småningom måste prissätta åtgärder som kan skada försäljningen. Europa är en av de viktigaste marknaderna och EU lade 25% på import av whisky tillbaka i juni 2018.

Inhemsk konkurrens

Även om Brown-Forman säljer de flesta av sina sprit utomlands är USA destillatörens enskilt största marknad. Under första halvåret av 2019 ökade underliggande nettoomsättning med 3% år över år i USA. På grund av den fortsatta tillväxten i whiskys popularitet - och särskilt premium- och super-premium-sprit - trivdes företagets Woodford Reserve och Old Forrester-varumärken särskilt framgång. Den förra var den största bidragsgivaren till den inhemska försäljningstillväxten under första halvåret, vilket gav en dubbelsiffrig underliggande nettoomsättningstillväxt.

Jack Daniel är en ledare, men det är under mer konkurrenskraftigt tryck, särskilt från Japans Suntory, som har sänkt priset på sitt Jim Beam Whiskey-varumärke för att driva försäljningsutvecklingen.

På samma sätt gör Diageo och Pernod Ricard betydande investeringar i sina varumärken. Den förra spenderar kraftigt på att marknadsföra sin Johnnie Walker Scotch Whiskey, till och med att öppna sin första detaljhandel, medan den senare spenderar cirka 174 miljoner dollar för att uppgradera produktionsanläggningar i Irland för sitt ledande irländska whisky-varumärke Jameson.

Resultatet påverkar

Brown-Forman sänkte sina helårsprognoser efter första kvartalet och sänkte sin vägledning till ett intervall från $ 1, 65 till $ 1, 75 per aktie från den första prognosen på $ 1, 75 till $ 1, 85 per aktie på grund av taxorna och valutaförlusten. Det upprätthöll den utsikterna efter andra kvartalet.

Beakta om den löpande effekten av tullar på utländska marknader minskar ledningens förtroende för resten av verksamhetsåret.

Utdelningen borde fortfarande vara solid

Brown-Forman har betalat regelbundna kontantutdelningar i 73 på varandra följande år och har ökat sin utdelning under 35 år i följd. Även om tullar och tävling tar en avgift på försäljning och marginaler, bör detta inte påverka utdelningen.

Slutgiltiga tankar

Handelskrig har få vinnare, och säkerhetsskadorna från att utföra sådana slag påverkar ofta industrier långt ifrån de ursprungligen riktade. Nuvarande strid är ett perfekt exempel. President Trump försökte ta ställning till stål och aluminium, men EU återkallade mot whisky och motorcyklar för att få störst effekt.

Brown-Forman är uppenbarligen inte immun mot följderna, och investerare bör titta på för att se hur stora krusningarna är och om de börjar minska med tiden.

Populära Inlägg

Rekommenderas