Här är What's Driving Activision Blizzards resultat

Här är What's Driving Activision Blizzards resultat

Anonim

Activision Blizzard

(NASDAQ: ATVI)

har en enkel affärsstrategi: Skapa högkvalitativt innehåll som lockar miljontals spelare, så sälja de spelarna innehåll i spelet som genererar en återkommande inkomstström. Skölj och upprepa.

Denna strategi fungerade vackert 2016, eftersom hög spelarengagemang drev en 126% ökning av intäkterna i spel. Med ett lättare spelutslagsplan i 2017 kommer företaget att förlita sig på spelarens engagemang ännu mer för att driva helårsresultat. Detta borde inte vara ett problem, eftersom Overwatch njuter av stark fart och Call of Duty-fans fortsätter att vara förlovade med äldre versioner av spelet trots dålig försäljning av den senaste utgåvan.

Activision har bättre spelare engagemang möjligheter än någonsin tidigare

Activision Blizzard COO Thomas Tippl sade på konferenssamtalets första kvartal att bolaget nu har "bättre spelarengagemang än vad vi någonsin haft med våra katalogspel". Detta är en anledning till att företaget trots en svag försäljning av 2016: s Call of Duty: Infinite Warfare (släpptes under fjärde kvartalet) fortfarande kunde lämna solida finansiella resultat. Spelare som blev besvikna över den nya versionen spenderade mer tid med tidigare versioner av spelet.

Dålig försäljning av Infinite Warfare tog över till första kvartalet då Activision-sidan av företaget upplevde en minskning av månadsaktiva användare från 51 miljoner i fjärde kvartalet till 48 miljoner. Detta ledde till att Activision Publishings årliga intäkter i spelet var lägre under första kvartalet. Ändå är punkten kvar att Infinite Warfares dåliga prestanda kunde ha krossat kvartalet om företaget inte hade en engagerad spelarebas med äldre versioner av franchisen.

Call of Duty fans har varit mycket aktiva med tidigare titlar, såsom Modern Warfare Remastered och Black Ops III, vilket hjälpte företaget att delvis kompensera för svag ny spelförsäljning. Nästa iteration av spelet, Call of Duty: Andra världskriget, förväntas återge franchisen till tillväxt, med tanke på tidig intresse för spelet och förbeställningstrender.

Under tiden fortsätter Activision att stödja äldre Call of Duty-titlar med innehållsutgivningar i spelet. Spelmakeren släppte nyligen en ny del av innehållet i spelet för Call of Duty: Black Ops III, som heter Zombies Chronicles. Detta är den största delen av spelinnehållet Activision har släppt i det andra året efter en ny Call of Duty-utgåva. Zombies Chronicles släpptes den 16 maj 2017, och hittills får man bra recensioner från spelare.

Ledningsutsikterna för 2017 kräver att vinsten per aktie sänks till 1, 80 dollar jämfört med de senaste åren 2, 18 dollar, eftersom de enda två nya spelutgåvorna för året kommer att vara Call of Duty: Andra världskriget och Destiny 2, och båda debuterar sent i år. Med dålig försäljning av ett av bolagets bästsäljande franchise och bara två nya spel som släpps 2017, skulle du tro att resultatet skulle vara långt längre bort än 2016 siffror. Det är inte bara ett testamente för företagets starka innehållsportfölj, men även några stora hemlöpningar görs av Blizzard.

Blizzard skickar imponerande resultat utan nytt innehåll

Tillverkaren av World of Warcraft, Overwatch och Hearthstone hade 41 miljoner månatliga aktiva användare under första kvartalet, en ökning med 58% året innan. Fortsatt starkt spelarengagemang i Overwatch och World of Warcraft ledde till att segmentet Blizzard-segment ökade med 50% första kvartalet till 441 miljoner dollar och rörelseresultatet fördubblades till 166 miljoner dollar. Det här är verkligen imponerande prestanda med tanke på att det inte fanns några nya spelutgåvor från Blizzard i kvartalet.

Overwatch har varit Blizzards snabbast växande nya spel i historien, och fick ytterligare 5 miljoner registrerade spelare i kvartalet vilket ger den totala spelarbasen till 30 miljoner. Dessutom har Blizzards digitala kortspel, Hearthstone, 70 miljoner registrerade spelare, och (tillsammans med Overwatch) är en av de

mest

streamade spel på Amazon.coms populära spelströmmar, Twitch.tv. Hearthstone hade också tillväxt i månadsaktiva användare under kvartalet trots att inget nytt innehåll släpptes för spelet.

Vad kan man förvänta sig för 2017

Activision Blizzard slutade 2016 med 54% av sina totala intäkter från innehållet i spel, vilket gör företaget mindre beroende av nya spelutgåvor. Overwatch växer fortfarande sin spelarbas och de höguppskattade utgåvorna Call of Duty: Andra världskriget och Destiny 2, utöver de befintliga 431 miljoner månatliga aktiva användarna i hela spellkatalogen, gör Activision i en bra position att växa i spelintäkter 2017 och därefter.