Här är varför Amarin fick 17% i februari

Här är varför Amarin fick 17% i februari

Anonim

Vad hände

Aktier av Amarin

(NASDAQ: AMRN)

hoppade bara blyg på 17% förra månaden, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence. Hela aktiekursökningen komprimerades till förra veckan i februari, eftersom investerare förväntade sig företagets fjärde kvartalet 2018 resultatkonferensanrop den andra till sista dagen i månaden. Analytiker visste att intäktstillväxten skulle fortsätta att chuggen som försäljningen av Vascepa fortsätter att växa - och de hade rätt.

Amarin rapporterade omsättningstillväxten för fjärde kvartal 2018 med 44% jämfört med året innan på 77, 3 miljoner dollar. Intäkterna för helåret 2018 uppgjordes till 229, 2 miljoner dollar, vilket var en ökning med 27% jämfört med föregående år. Medan det är en imponerande tillväxttakt och en förväntas hämta i 2019 väntar investerare på att Vascepa ska godkännas för bredare användning - en milstolpe som kan inleda ett försäljningsalternativ med flera miljarder dollar. Men ledningen sa aktieägarna måste vara tålmodiga.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Amarin.

Än sen då

På fjärde kvartalet 2018 inkomster konferenssamtal, ledningen sa att det förväntar sig intäkter för helåret 2019 i närheten av 350 miljoner dollar. Men nästan all denna intäkterstillväxt kommer från nuvarande godkända indikationer på Vascepa.

Medan Amarin är optimistisk om sina chanser att tjäna utökat marknadsföringsgodkännande för läkemedlet för att hjälpa patienter med förhöjda triglyceridnivåer minskar deras kardiovaskulära hälsorisker, förväntas detta beslutsfattande inte lämnas fram till slutet av 2019 eller början av 2020. Med andra ord, investerare som är lyckliga nog att ha haft aktieägarens episka 500-procentiga höjning under det senaste året på hälen av imponerande kliniska resultat i slutskedet kommer att behöva vänta lite längre.

Nu då

Amarinaktier är historiskt dyra, men det är inte oväntat. Möjligheten för Vascepa att tas av miljontals amerikaner med högre risk att utveckla hjärt-kärlsjukdom skulle göra det till ett blockbuster-läkemedel (läs: minst 1 miljard dollar i årsomsättningen). Analytiker förväntar sig att läkemedlet når en toppomsättning på 2 miljarder dollar, även om det kan vara en väsentlig underskattning, enligt Motley-bidragsgivaren George Budwell.