Här är varför Corbus Pharmaceuticals är på väg idag

Här är varför Corbus Pharmaceuticals är på väg idag

Anonim

Vad hände

Andelar av Corbus Pharmaceuticals

(NASDAQ: CRBP)

, ett företag som utvecklar nya läkemedel som riktar sig mot endokannabinoidsystemet, började hoppa i eftermiddag efter en investerarpresentation hos Oppenheimer

(NYSE: OPY)

. Banken började också analytiker täckning med en överträffande rating och ett prismål som innebär en 300% vinst. Till följd av detta ökade beståndet med 11, 9% från 3:22 EDT på tisdag.

Än sen då

Corbus Pharmaceuticals har inte fått mycket uppmärksamhet för sitt endokannabinoid systeminriktade tillvägagångssätt för behandling av kroniska autoimmuna sjukdomar. Efter Oppenheimers entusiastiska förutsägelse kommer investerare att börja ta anteckningar när Corbus flyttar en muskel.

Corbus ledande kandidat, lenabasum, är ett syntetiskt läkemedel som verkar på CB2-receptorer uttryckta på immunceller, i stället för CB1-receptorerna i hjärnan som cannabiskonsumenter är mest berörda. Det unika tillvägagångssättet verkar stänga av inflammation utan att egentligen undertrycka immunförsvaret, som vissa av dagens mest sålda biologer gör.

Eleganta ljudlösningar fungerar sällan på lång sikt, men lenabasum har en ganska bra chans att lyckas i en pågående pivotal test som behandling av systemisk skleros. Corbus har startat en andra senstudie med dermatomyositepatienter och dess ledande kandidat. Senare i år kommer en andra kandidat, CRB-4001, att påbörja klinisk stegtestning som en potentiell behandling för nonalcoholic steatohepatitis (NASH).

Kolla in det senaste inkomsterna till Corbus Pharmaceuticals.

Nu då

Den positiva exponering som Corbus mottog idag var troligen välförtjänt, men investerare bör komma ihåg att Oppenheimer var en av fem investeringsbanker som samlade in avgifter för att förvalta Corbus sekundära erbjudande i januari.

Det är också en bra idé att komma ihåg att analytikerns prismål för biotekniklager i klinisk stadium anpassas för risk. Med andra ord finns det fortfarande en chans att de solida resultat vi såg i lenabasums 41-patientmedelsstudie kanske inte händer igen under 354-patientens pivotala studie.

Corbus Pharmaceuticals marknadsandel har svällit till 545 miljoner dollar till de senaste priserna, och det kommer att öka flera gånger om lenabasum kan dra av sig en upprepning i den viktiga Resolve-studien. Innan vi ser dessa testresultat tidigt nästa år, ska investerarna dock gå lätta.