Här är varför Facebooks utgifter är inställda på bom

Här är varför Facebooks utgifter är inställda på bom

Anonim

Facebook

(NASDAQ: FB)

CFO David Wehner sa att bolagets resultat för tredje kvartalet uppgick till att det i år är på väg att släppa mellan 14 miljarder dollar och 14, 5 miljarder dollar i investeringar "jämfört med vår tidigare uppskattning på 15 miljarder dollar."

Trots att bolaget försiktigt trimmade sin ledning i 2018, innebär den nya vägledningen ett väsentligt steg från de 6, 7 miljarder dollar som den spenderade år 2017.

Vid den tidpunkten som Facebook tillkännagav sina kapexplaner för 2018, sa Wehner att det stora uppbyggandet skulle "drivas av ökade investeringar i datacenter, servrar, kontor och nätverksinfrastruktur".

Med tanke på att Facebook rapporterade att betjäna nästan 1, 5 miljarder dagliga aktiva användare förra kvartalet, och den siffran har stigit, är det inte förvånande att företaget fortsätter att investera i infrastrukturen för att stödja dem.

Förutom att raffinera bolagets 2018 Capex-vägledning, gav Wehner också viss inblick i Facebook: s 2019 Capex-planer. Låt oss ta en närmare titt.

Ett annat steg

Wehner sa att företaget förväntar sig att investeringarna i helåret 2019 kommer att uppgå till cirka 18 miljarder dollar till 20 miljarder dollar, "något som han sa kommer att vara" drivet av en fortsättning av vår datacenterets byggstrategi som syftar till att införa tillräcklig kapacitet framför våra behov. "

Under samtalet frågade analytiker Heather Bellini Wehner följande uppsättning frågor:

Men den kapextillväxt som ni gav för nästa år, hur långt framåt borde vi tänka på er att bygga upp kapacitet? Och kan du hjälpa oss att tänka på den pågående trenden, i synnerhet mot bakgrund av dina kommentarer som du just gjort om hur du kommer att känna dig mer uppringd i slutet av 2019? Men hur tänker vi på typ av det fortsatta tillväxt- och kapexnummeret? Och finns det någonting där det är en engångsartikel?

Verkställande direktören sade att Facebook är "investerar före användarutveckling, med tanke på den långa ledtid som används för att distribuera datacentraler och nätverkskapacitet".

Det handlar inte bara om att försöka lägga fram kapacitet för framtiden. Wehner förklarade att företaget "gör investeringar för att stödja företagets kärntillväxt".

"Det finns mycket beräkning som går bakom saker som foder ranking och annonser ranking, " sa han. "Vi tycker att det finns bra ROI [return on investment] för att sätta fler servrar bakom saker som att välja rätt annons för rätt intryck att vi har."

Det är dock inte allt. Wehner sa att "mycket av vår tillväxt kommer från marknader i Asien - våra främsta tillväxtländer var Indien, Indonesien och Filippinerna." (Facebook rapporterade en 37, 6% ökning av reklamintäkterna från Asien och Stillahavsområdet förra kvartalet, vilket var snabbare än den totala reklamintäkterna på 33, 5%.)

"Så vi bygger kapacitet att betjäna den asiatiska toppen och de användare som har en lägre ARPU [genomsnittlig intäkt per användare], " sa Wehner. "Så det påverkar den totala kapitalintensiteten."

När Wehner refererar till kapitalintensitet talar han om capex som en procentandel av intäkterna. när det numret är högre, så är det också kapitalintensitet. Om ARPU på dessa tillväxtmarknader är lägre, är den mängd kapital som Facebook måste spendera i genomsnitt att betjäna dessa användare högre än i regioner där ARPU är högre.

För ett visst perspektiv rapporterade Facebook att dess ARPU i Asien-Stillahavsområdet förra kvartalet var bara 2, 67 USD, medan det var $ 6, 09 i genomsnitt över hela världen - utan tvekan hjälpte till att den här siffran var 27, 61 dollar i USA och Kanada och 8, 82 dollar i Europa .

Den viktigaste borttagningen är dock att Facebook spenderar pengar för att tjäna pengar.