Här är varför jag planerar att ta social trygghet vid 62

Här är varför jag planerar att ta social trygghet vid 62

Anonim

När det gäller planering för pensionering är en av de viktigaste besluten vi måste göra när vi ska börja samla våra sociala trygghetsförmåner. Jag har tidigare skrivit om hur jag planerar att ta social trygghet vid 64 års ålder, men jag vill verkligen börja samla på 62, och det kan jag bara göra.

Här är en snabb genomgång av vad du behöver veta innan du bestämmer dig för när du vill börja anspråk på din sociala trygghet, tillsammans med några överväganden som du kan använda för att styra din tänkande.

Vad är min fulla pensionsålder?

Alla har en full pensionsålder (FRA) i Social Security Administration (SSA), baserat på när du föddes. Åldern då du börjar samla dina pensionsförmåner kommer direkt att bestämma hur mycket din sociala trygghetskontroll för livet.

Det här är den tidigaste ålder där du är berättigad att börja samla dina fulla sociala förmåner. Det brukade vara 65 för alla men det har ökat för många av oss. För de födda 1937 eller tidigare, är det fortfarande 65; För de födda 1960 eller senare är det 67; och för dem som är födda mellan 1937 och 1960 är det någonstans däremellan.

Större eller mindre kontroller?

Du kan kontrollera storleken på dina förmånskontroller genom att börja samla dina förmåner tidigare eller senare än din fulla pensionsålder. Om du gör det kommer respektive att minska eller svälla beloppet i dina livscykler. Tabellen nedan visar hur mycket av dina fulla fördelar du får om du börjar samla i olika åldrar:

Ålder du börjar samla:

Full pensionsålder av 66

Full pensionsålder om 67 år

62

75%

70%

63

80%

75%

64

86, 7%

80%

65

93, 3%

86, 7%

66

100%

93, 3%

67

108%

100%

68

116%

108%

69

124%

116%

70

132%

124%

Om din totala pensionsålder är 67 och du börjar samla vid 64, kommer dina kontroller att vara för bara 80% av det belopp som du hade väntat tills du var 67. Om du istället väntar till 70 för att börja kan dina kontroller vara 124% av vad de skulle vara på 67. Denna bonus är bakad för att stimulera människor att fördröja att hävda sina förmåner tills de är äldre, om de kan.

Gör inte det enkla misstaget att vänta är bättre: Kom ihåg att om du börjar tidigt får du många fler kontroller. Och systemet är utformat för att vara en tvätt för dem som lever medellångslivsliv. (Självklart, om du förväntar dig att leva långt utöver en genomsnittlig livslängd, finns det mer förtjänst att fördröja.)

Hur får man mer i sociala trygghetsförmåner

Det finns andra sätt att du kan påverka storleken på dina kontroller också. Formeln som används för att beräkna dina förmåner baseras på ditt resultat (justerat för inflation) under de 35 år som du tjänade mest pengar. Så om du har arbetat i 37 år, kommer dina två lägsta intjäningsår inte att användas i ekvationen. Och om du har arbetat i endast 31 år, kommer fyra nollor att vara med i formeln - vilket betyder att det kan vara värt att arbeta några år, för att få så nära 35 som möjligt. Även om du har arbetat i 35 år, om du tjänar mycket mer idag (justerat för inflation) än vad du gjorde tidigare, kommer varje extraår du arbetar nu att sparka ut ett lågvinstår från ekvationen.

Att strategisera med din make är viktigt och du bör samordna om vem som ska börja samla förmåner först och vem som kan fördröja. Det kan vara smart att få den högre tjänstemannen att börja samla, för att låta dessa kontroller växa ännu större.

När jag samlar in sociala förmåner

Så, varför skulle jag sikta på att börja samla på 62? Det här är mina skäl, men tänk på om de kan gälla för dig, samt styra ditt eget beslutsfattande.

  • Jag är otålig. Jag skulle hellre gå i pension lite tidigt, om jag kan.
  • Jag har sparat för pensionering länge, så jag behöver inte lita på socialförsäkringar. (Den genomsnittliga pensionskassan för socialförsäkring var nyligen $ 1 461, eller cirka 17 500 USD årligen och den maximala kontrollen ökade till $ 3 770, för ungefär 45 000 USD per år.)
  • Min familj livslängd är blandad. Några släktingar har levt till 90 eller längre, medan andra har dött mycket tidigare. Således är det en bra chans att försena börjar att samla kommer inte att löna sig.

Jag kan fortfarande hålla fast vid min ursprungliga plan för att börja samla omkring 64, men. Här är några anledningar:

  • Sjukvårdskostnaderna kan vara höga vid pensionering och jag kan inte skriva in Medicare till 65 år. Om min make håller på att arbeta kan jag stanna kvar på hennes plan - men någon utan ett bra sätt att stanna eller betala för betydande sjukvårdskostnader före Medicare sparkar in bör ompröva pensionering tidigt.
  • Min make kommer inte troligen att gå i pension när jag är 62, så om hon fortsätter att arbeta, kanske jag vill också. Några år senare kunde vi både gå i pension och börja njuta av fritid tillsammans.
  • Väntar på två år är mer konservativ, vilket gör att jag kan spara pengar, öka min pensionskrigsbröst lite större och förkorta den tid som mina besparingar kommer att behöva stödja mig. Det kommer också att tillåta mina sociala trygghetsförmåner att bli större - till 80% av mina fördelar i stället för 70%.

Varje persons situation och överväganden är olika, så lär dig allt du kan om social trygghet och gör ditt eget välgrundade beslut. Det finns goda fall att göra för att gå i pension tidigt eller för att hänga in där och arbeta fram till 70 år. Se vilken pensionsålder som är bäst för dig.