Här är varför NewLink Genetics väcker 45% högre idag

Här är varför NewLink Genetics väcker 45% högre idag

Anonim

Vad hände

Efter uppdatering av data från dess pågående fas 2-försök med IDO-hämmare indoximod i avancerat melanom, aktier i NewLink Genetics Corporation

(NASDAQ: NLNK)

aktier hoppar 45% klockan 12:15 EDT Thursday.

Än sen då

NewLink Genetics 'IDO-hämmande cancermedicinska pipeline behandlades tidigare i sommar när en mellanstadieförsök med indoximod hos bröstcancerpatienter misslyckades och Roche Holdings återvände rätten till GDC-0919, en andra generationens IDO-hämmare. Besvikelserna orsakade NewLink Genetics aktier att förlora nästan hälften av deras värde.

På torsdagen delar aktier tillbaka en del förlorad mark efter frisläppandet av uppdaterade data från en försöksbedömning av användningen av indoximod tillsammans med PD-1 kontrollpunktshämmaren, Keytruda, hos avancerade melanompatienter.

NewLink Genetics anser att kombinering av indoximod med PD-1-läkemedel kan ge ännu bättre resultat för patienter eftersom IDO-hämmare förhindrar cancerceller från kapning av proteiner som undertrycker immunsvar och PD-1-läkemedel förbättrar T-cellernas förmåga att upptäcka och förstöra cancerceller.

Detta tänkande verkar vara på målet med tanke på att de senaste studierna förbättras på tidigare rapporterade försöksresultat. De nya resultaten visar en fullständig responsfrekvens på 20% till indoximod plus Keytruda-behandling, uppgående från 12% tidigare. Också är den totala svarsfrekvensen till tillvägagångssättet 61% och sjukdomskontrollhastigheten, som inkluderar patienter med stabil sjukdom, är 80%.

Nu då

Uppgifterna föreslår att tillsats av indoximod till PD-1-terapi kan förbättra resultatet för avancerade melanompatienter, men effektiviteten och säkerheten hos denna kombination måste bekräftas i en mycket större fas 3-studie. NewLink Genetics hoppas att fullt ut anmäla en sådan prövning i slutet av 2018, så det kommer att ta ett tag innan vi säkert vet att detta tillvägagångssätt fungerar.

Jag tror att det finns potential för IDO-inhibering att bli en del av standardvården hos cancerpatienter, men investerare bör komma ihåg att NewLink Genetics inte är det enda företaget som utvecklar IDO-hämmare. Faktum är att Incyte Corp också är på jakt, och dess tidslinje till FDA verkar vara kortare än NewLink Genetics.