Här är varför Citigroups andelar var på fredag

Här är varför Citigroups andelar var på fredag

Anonim

Vad hände

Aktier av Citigroup

(NYSE: C)

var ner så mycket som 5% på fredag ​​eftermiddag på investerare rädsla att fallande obligationsräntor och potentialen för en långsammare ekonomi kommer att äta i resultat. Citi mötte också vissa företagsspecifika problem med sin asiatiska aktiegrupp som vägde på aktier.

Än sen då

Bankaktier inklusive Citigroup var under tryck på fredagen efter att Federal Reserve angav att den avser att ta en försiktigare inställning till räntorna på grund av rädsla för ekonomisk svaghet. Kommentarer resulterade i en rally i obligationspriser och resulterade i att avkastningen på en tvåårig statsobligation stiger över avkastningen på en 10-årig, en så kallad inverterad avkastningskurva.

Om historien är en guide är en inverterad avkastningskurva en indikator på att en recession ligger i horisonten. Inverterade avkastningskurvor gör också utlåning mindre lukrativ för banker.

Citi sade fredagmorgon att det har avvecklat åtta aktiehandlare i Hongkong och avstängt tre andra efter en intern utredning. Citi är en av de mest internationella i de amerikanska bankerna, vilket leder till 40% av konsumentinkomstintäkterna utanför USA, och det kan inte ha råd att se sitt rykte slå in i Asien.

Kolla in det senaste inkomsterna för samtal för Citigroup.

Nu då

Det är värt att notera att även efter fredagens nedgång är aktierna i Citi fortfarande 17% år hittills och 40% de senaste tre åren. Medan säkerhetsåtgärder finns på plats som borde förhoppningsvis förhindra en upprepning av krisen 2008 som nästan körde Citigroup ut ur driften, är risken att öka ekonomiska framsteg som kan stampa banktillväxten och ytterligare tryckaktier betydande.

Med tanke på mängden osäkerhet i horisonten är det en farlig tid att gå förhandlingsjakt.