Här är varför andelar av GCP Applied Technologies ökar idag

Här är varför andelar av GCP Applied Technologies ökar idag

Anonim

Vad hände

Andelar av byggmaterialtillverkare GCP Applied Technologies

(NYSE: GCP)

är 14, 6% högre än 14:00 EST idag efter det att ledningen redovisat resultat och meddelade att hedgefonden Starboard Value har tagit en betydande position i företaget.

Än sen då

De faktiska resultatresultaten vid GCP var inte tillräckligt för att investerare skulle bli upphetsade. Justerat redovisade bolaget resultat per aktie på 0, 29 USD, vilket var något före analytikerna på 0, 28 dollar per aktie. Totala intäkter för kvartalet minskade med 4, 6%, till stor del på grund av ledningens beslut att lämna vissa geografiska områden för segmentet specialkonstruktionskemikalier.

Utöver dagens resultatmeddelande tillkännagav styrelsen att hedgefonden Starboard Value har tagit 4, 6% av aktierna i GCP och avser att utse flera ledamöter till styrelsen vid nästa årsmöte. Som ett led i detta brev sade styrelsen och ledningen att de skulle genomföra en omfattande granskning av verksamheten samt att genomföra en företagsomstrukturering för att minska kostnaderna. Målet med denna plan är att förenkla verksamheten och, enligt brevet, "leverera ytterligare cirka 25 miljoner dollar totalt årliga kostnadsbesparingar, vilket innebär att de totala förväntade årliga kostnadsbesparingarna från våra tre omstruktureringsprogram till cirka 80 miljoner dollar år 2020."

Kolla in det senaste GCP-intäktssamtalet transkript.

Nu då

Ända sedan GCP spunnits ut av specialkemikalier och materialkonglomerat WR Grace

(NYSE: GRA)

tillbaka i 2016 har beståndet mer eller mindre hållit takt med S & P 500. Med det nordamerikanska bostäderna saktar ner och internationella materialkostnader ökar, är bolagets förväntningar för 2019 lite dämpade och fokuseringen för att bevara lönsamheten kommer att kringgå kostar.

Styrelsen sade att det kommer att vara tillåtet att lägga till några av styrelsens styrelseledamöter till styrelsen, men vi måste vänta och se vad som händer, eftersom hedgefonden ser ut att skaka upp företaget under de närmaste månaderna.