Här är varför andelar av Nutrisystem är nere 22% tisdag

Här är varför andelar av Nutrisystem är nere 22% tisdag

Anonim

Vad hände

Aktier av Nutrisystem Inc.

(NASDAQ: NTRI)

, en ledare i viktminskningsindustrin med viktminskningstillägg och strukturerade livsmedelsleveransprogram, dämpar 22% från 12:25 pm EST tisdag efter rapportering för fjärde kvartalet och avvikande vägledning.

Än sen då

Intäkterna för fjärde kvartalet incheckades på $ 131, 2 miljoner, en förbättring på 20% jämfört med året innan och före analytikernas uppskattningar för 129 miljoner dollar. Nutrisystems nettoresultat incheckades till $ 10, 9 miljoner, eller $ 0, 36 per aktie, vilket var före förra årets resultat på 0, 29 dollar per aktie och före analytikernas uppskattningar på $ 0, 30 per aktie.

Dawn Zier, VD och koncernchef för Nutrisystem, sa i ett pressmeddelande:

"År 2017 uppnådde vi en accelererad tillväxt för både intäkter och intäkter. Dubbelsiffriga intäkter från både nya och reaktiva kunder drivs av en mycket effektiv reklamkampanj, medieexpansion och ökat engagemang under hela kundresan. multi-brandstrategi, vilket visar att vi har en skalbar plattform som vi kan fortsätta att lägga till varumärken som rätt möjligheter presenterar sig. "

Nu då

Aktien handlar 20% lägre på tisdag delvis på grund av en besvikelse. Nutrisystem förväntar sig att vinsten för första kvartalet 2018 ska checka in mellan $ 0, 03 och $ 0, 08 per aktie, långt under analytikernas uppskattningar på $ 0, 28 per aktie. Ledningen tillskriver den svaga prognosen för företagets kämpande ansträngningar för att locka kunder under kostsäsongen med betyg minskar vid stora kabelnät inklusive Fox News och CNN. Medan det första kvartalet blir svagt är det inte allt dömd och dyster för viktminskningsföretaget. Förvaltningen kommer att behöva fräscha upp sina reklamkampanjer och noll på sin demografiska på kabelnäten - men det är frågor som kan lösas i tid och dessa typer av rörelser är inte ovanliga för nutrisystem.

Populära Inlägg

Rekommenderas