Holiday 2017: Sanningen om "Retail Apocalypse"

Holiday 2017: Sanningen om "Retail Apocalypse"

Anonim

Om du läser nyheterna eller tittar på den på tv eller på Internet, skulle du tro att de flesta gallerior ligger på kanten av stängningen, med tomma butiker och Starbucks står för de flesta affärsidor. Du skulle också tro att konsumenterna hade övergivit tegelstenen för att ta sin verksamhet online.

I den här dystra "detaljhandelns apokalyps", som media har kallat det, internet - speciellt Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

- har decimerat traditionell detaljhandel. Du kanske tror, ​​med tanke på den dystra berättelsen för fysiska återförsäljare, att ökningen av digitala skulle leda till att försäljningen för traditionella butiker sjunkit under semesterperioden 2017.

Det verkar rätt, men det är fel. Den digitala försäljningen växer och vissa tegelstenar har lidit, men semesterförsäljningen i fysiska butiker ökar år 2017.

Vad händer med semesterförsäljning?

Nettoomsättningen förväntas uppgå till 107, 4 miljarder dollar under 2017-säsongen, enligt uppgifter från Adobe

(NASDAQ: ADBE)

Analytics. Det är en ökning med 13, 8% över 2016. Försäljningen av tegelmjölk kommer inte att öka med lika mycket, men de kommer fortfarande att öka med 10%.

National Retail Federation förväntar sig att försäljningen i november och december (exklusive bilar, bensin och restauranger) kommer att uppgå till mellan 678, 75 miljarder dollar och 682 miljarder dollar. Det betyder att amerikaner fortfarande spenderar över $ 5 i butiker för varje $ 1 de spenderar online.

Digital växer, men dollar finns där för tegelstenar. Det är lätt att skylla på felaktiga butiker och skrötande köpcentra på e-handel som leds av Amazon, men det ignorerar vissa fysiska återförsäljare som fortsätter att växa, ledda av discounters som Dollar General, Ollie's Bargain Outlet Holdings och TJX, förälder till Marshalls, TJ Maxx, och HomeGoods. Andra har under tiden lyckats göra omnichannels detaljhandel, inklusive Target, Best Buy och Wal-Mart

(NYSE: WMT)

.

Digitalt är det Amazons värld

"Årets rekordbaserade online-semestersäsong är byggt på de stora aktörernas styrka, säger Adobe Insights Vice President Mickey i ett pressmeddelande. "Vi förutser de största detaljhandlarna med stora val, enkla shoppingupplevelser och gratis frakt, för att driva online-semestertillväxt i år."

Det är vettigt, med tanke på att en nyligen

En analys av priserna på 52 000 artiklar av Profitero, ett e-handelsanalysföretag, visade att Amazon hade de billigaste onlinepriserna, med Wal-Mart bara 2, 9% bakom. De stora två i online-detaljhandel dominerar delvis på grund av pris, men också för att de har skapat en jämn kundupplevelse och erbjuder tillförlitlig, förutsägbar leverans.

Ring det till en shakeout

Anledningen till att "retail apocalypse" berättelsen har uppstått är att människor ser att välkända butiker stänger eller kämpar. Det har verkligen hänt, men som vissa kedjor kämpar och till och med går i konkurs, har andra kommit fram för att ta plats.

Det är klart att detaljhandeln har börjat en stor shakeout som kommer att fortsätta. Vissa företag kommer inte att överleva, men återförsäljare som ger konsumenterna en anledning att lämna sitt hus. Den anledningen kan vara prissättning, eller det kan vara upplevelsen att shoppa i en viss butik, men kedjor som räknar ut hur man gör sina butiker till ett mål fortsätter att trivas.