Hur amerikanerna planerar att spendera sina återbetalningar i 2018

Hur amerikanerna planerar att spendera sina återbetalningar i 2018

Anonim

Sextiofem procent av amerikanerna förväntar sig att få ett skattebidrag från antingen IRS eller deras stat, enligt en nyligen undersökt undersökning av Credit Karma Tax. Av den här gruppen vet mer än hälften redan hur de ska spendera den.

Här är en sammanfattning av hur amerikanerna planerar att använda de skattemässiga återbetalningarna de kommer att få 2018, och skillnaden mellan de goda och dåliga sätten att spendera en tillströmning av pengar.

Hur amerikanerna planerar att använda sina återbetalningar i 2018

Enligt uppgifter som erhållits i en nyligen undersökt Credit Karma Skatteundersökning av mer än 2000 amerikanska vuxna är här de 10 bästa sätten som amerikanerna planerar att spendera sina återbetalningar till år 2018:

Typ av utgifter

% av respondenterna

Sätt pengarna på ett bankkonto eller regnfondsfond

20%

Betala av kreditkort skuld

18%

Betala av annan skuld

16%

Använd det mot en semester, resa eller större händelse (som ett bröllop)

11%

Spara det för ett större köp (hem, bil, båt, etc.)

10%

Köp något för sig själv

6%

Betala av studentlånsskulden

6%

Betala av medicinsk skuld

3%

Sätt pengarna på en familjemedlems bankkonto

3%

Köp något för en make eller en annan

2%

De flesta människor planerar att använda sina bidrag klokt

Den goda nyheten är att de flesta undersökta respondenterna planerar att använda sina skattebidrag för att stärka sina besparingar eller komma ur skuld. Sammantaget kan två tredjedelar av svaren klassificeras i en av dessa två kategorier.

I (ungefärlig) order är de mest konstruktiva sätten att använda en tillströmning av pengar, till exempel en återbetalning, att:

  • Upprätta eller bidra till en akutfond. Dessa två första kan vara utbytbara, beroende på läget för din nödsituation och svårighetsgraden av din skuldsituation.
  • Betala hög ränta skuld, till exempel kreditkort. Jag skulle också placera skulder som är förfallna eller måste betalas i sin helhet för att undvika insamlingsaktivitet i denna kategori.
  • Investera eller spara pengar för framtiden.
  • Betala lägre räntor, såsom inteckningar, auto lån och kreditkort.

Vissa människor bör ompröva sina planer

För att vara rättvis kan några av svaren från 33% av de personer som inte planerar att spara sina återbetalningar eller betala ned skuld fortfarande vara bra sätt att spendera pengarna på. Till exempel kan spara för en förskottsbetalning i ett hem vara ett smart långsiktigt finansiellt drag.

Vissa svar är dock svårare att motivera, till exempel de 11% av de som planerar att spendera sina bidrag på semester eller resor och de 6% som planerar att köpa något för sig själva.

Här är varför dessa människor bör ompröva sina beslut. En skattemässig återbetalning är inte enbart en bonusfall av pengar. Det är pengar du tjänade, och det hölls från dina lönecheckar hela året. Effektivt är din återbetalning mer som en lönecheck du får från ditt jobb, i motsats till att bara vara "extra pengar".

Skulle du ta din lönecheck och spendera på ett stort köp eller använda hela beloppet på semester? Antagligen inte. Så varför skulle du göra det med andra pengar som du jobbat hårt för? Spendera hela din återbetalning (den genomsnittliga amerikanska fick 2, 763 dollar tillbaka förra året) är helt enkelt inte ett klokt finansiellt beslut.

Hur ska du spendera din återbetalning i 2018?

Det smartaste du kan göra med din skatteåterbäring är att ta itu med dina mest akuta ekonomiska problem först. Om du inte har några besparingar för nödsituationer, borde det vara en hög prioritet. Om du har kreditkortskuld till hög ränta är det också viktigt att slå ut.

Om du är som de flesta amerikaner använder du de flesta pengar du tjänar från att arbeta för saker du behöver eller för att förbättra ditt övergripande ekonomiska välbefinnande. Under skattesäsongen 2018 ska du komma ihåg att din återbetalning är pengar du tjänat - inte gratis pengar - och ska behandlas som sådan.

Populära Inlägg

Rekommenderas