Hur Cisco kan vinna stort från småföretag

Hur Cisco kan vinna stort från småföretag

Anonim

IDC prognostiserar att små och medelstora företag eller små och medelstora företag kommer att spendera 668 miljarder dollar på IT-produkter och -tjänster 2020 jämfört med 564 miljarder dollar förra året och överträffade tillväxten på den övergripande IT-marknaden. Ett av sätten att utnyttja denna marknad är genom Cisco

(NASDAQ: CSCO)

, eftersom det har varit aggressivt att rulla ut produkter riktade mot detta utrymme.

Stärka produktportföljen

Cisco lanserade nyligen flera produkter som syftar till att stärka sin SMB-portfölj, inklusive en väsentligt uppdaterad version av Cisco Mobility Express, en mjukvaruplattform som gör det möjligt för småföretag att komma över marken på ett billigt sätt och få tillgång till nätverksprestanda i företagsklass.

Cisco hävdar att Mobility Express-plattformen kan ställas in på bara 10 minuter och är skalbar i enlighet med organisationens storlek, vilket gör det framtidsbestämt. Dessutom tillåter de nya hårdvaruprodukterna för småföretag, som 3504 Wireless LAN-styrenheten, att lägga till fler åtkomstpunkter vid behov utan att investera i extra utrustning.

Ciscos strategi att komma i tidigt med små och medelstora företag genom att ge dem högpresterande lösningar utan att bryta banken är en smart och positionera den att sälja fler produkter när dessa företag växer större.

En smart strategi att locka tillväxande SMB-företag

Cisco driver aggressivt sin SMB-portfölj i Asien-Stillahavsområdet eftersom denna geografi växer i snabbare takt än den övergripande SMB IT-marknaden. Nyligen tillkännagav nätverksleverantören ett prisvärt paket för små och medelstora företag i Indonesien via sin Cisco Start-plattform, vilket gör det möjligt för kunderna att säkra sitt nätverk och skydda sina data för så lite som $ 20.

En sådan låg prispunkt visar tydligt att Cisco vill ta ledningen i en växande marknad som växer i en fantastisk takt. Frost & Sullivan förväntar sig exempelvis att Indonesiens e-handelsmarknad växer med en årlig takt på över 31% fram till 2019 vilket kommer att tvinga småföretag att investera i internetinfrastruktur och öka landets IT-utnyttjande.

Indonesiens IT-utnyttjandegrad ligger långt borta från andra länder; den rankades 79: e av 143 länder på World Economic Forum's Networked Readiness Index. Dessutom finns det bara 6, 2 servrar för varje miljon människor i Indonesien jämfört med 88, 5 i Malaysia. Detta är väldigt låg med tanke på att önationen har den fjärde största befolkningen i världen, och mer än hälften av befolkningen bor i stadsområden.

Inte överraskande förväntas IT-utgifterna från lokala företag i Indonesien fördubblas de närmaste två åren från 2014-nivåerna. Cisco vill inte sakna sajs tåget, så det försöker fånga dem tidigt genom sina överkomliga lösningar.

Indien är en annan potentiellt bördig grund för Ciscos SMB-verksamhet. I själva verket har nätverksjätten redan 30 000 SMB-kunder i det landet som genererar en femtedel av landsspecifika intäkter. Men företaget vill ta detta nummer till 100 000 år 2020, vilket verkar uppnåbart eftersom bara 2% av Indiens 50 miljoner SMB är för närvarande digitalt utrustade.

Ciscos strategi att locka små och medelstora företag i Indien är identisk med den som följer i Indonesien: erbjuda dem en billig inträdesplats och sälja uppgraderingar när verksamheten växer. Cisco Start-plattformens prissättning börjar på bara $ 70 per användare i Indien och hjälper SMB att migrera mot digitalisering. Men nätverksjättaren tittar på den större bilden, eftersom IT-utgifterna för indiska SMB kommer att växa med 15% per år och träffa 18, 5 miljarder dollar år 2018, enligt en gemensam rapport från Frost & Sullivan och NASSCOM.

Ciscos strategi att komma in på viktiga SMB-marknader tidigt med sina tillgängliga produkter bör ge det en bra uppgång på lång sikt.