Hur jag lärde mig att sluta oroa mig och köpa (inte handel) Apple

Hur jag lärde mig att sluta oroa mig och köpa (inte handel) Apple

Anonim

Jag köpte och sålde Apple

(NASDAQ: AAPL)

många gånger under de senaste åren. Jag gjorde några anständiga vinster, men jag lärde mig också en smärtsam lektion - att min vinst skulle ha varit mycket högre om jag helt enkelt hade hållit aktien istället för att handla den.

Därför började jag nyligen en helt ny position i Apple, och jag planerar att hålla lageret i minst fem till tio år. Här är mina fyra främsta skäl till att göra det.

1. Det är ett konsumtionsföretag

Många tekniska investerare, inklusive mig själv, kan ofta inte se skogen för träden med Apple. Vi blir så bekymrade över tekniska detaljer som processorens och kamerans speciella egenskaper, att vi inte känner igen att Apple är mer av ett konsumtionsföretag än en tech.

Warren Buffett, som famously undvikit tech lager för den mesta av hans karriär, kallade upprepade gånger Apple en konsumentprodukterstillverkare. Talar till CNBC i februari uppgav Buffett att Apple har "en extraordinär konsumentfranchise" och att iPhone "är en väldigt klibbig produkt."

2. Beståndet är löjligt billigt

När vi tänker på Apple som konsumtionsföretag istället för en tekniker ser utrustningen otroligt billigt ut. Analytiker förväntar sig att Apples intäkter och resultat stiger 14% respektive 24% i år. Äventyret handlar dock bara 14 gånger framåt.

Den framåtriktade flera ser löjligt ut jämfört med andra "defensiva" konsumentklammer. Procter & Gamble handlar 17 gånger framåt vinst, men analytikerna förväntar sig att vinsten kommer att växa bara 7% i år. Colgate-Palmolive handlar 22 gånger framåt, men Wall Street förväntar sig att resultatet bara stiger med 11% i år.

3. Apple har en anmärkningsvärd prissättningskraft

I maj meddelade Buffett CNBC att han jämförde Apple till möbelproducenter för att mäta sitt sanna värde. Den jämförelsen kan tyckas absurd, men det ger mycket mening. Liksom möbelmarknaden är smarttelefonmarknaden en commoditized.

Till exempel kan en konsument köpa en soffa för 100 dollar, men det finns fortfarande plats för premium soffaffärer att sälja 2 000 soffor. Tillverkaren av en $ 100-soffa skulle sannolikt kämpa mer mot sina konkurrenter på low-end-marknaden. Under tiden kan tillverkaren av $ 2000-soffan dominera high-end-marknaden med sitt rykte och varumärkestyrka.

"Folk vill ha produkten, " sa Buffett. "De vill inte ha den billigaste produkten." Omaha Oracle har rätt. I maj i maj fann en Morgan Stanley-studie att iPhone hade en behållningsgrad på 92%, en ökning från 86% året före. Samsung behöll bara 77% av sina kunder.

Apples rykte som ett lyx märke ger det befogenhet att ladda mycket högre priser än sina konkurrenter. Således har Apple, som kontrollerar en femtedel av världens smarttelefonmarknad (IDC), uppskattat 60 procent av sina smartphonevinster i tredje kvartalet 2017, enligt Counterpoint Research.

4. Apple kommer inte att leva och dö av iPhone

Björnarna hävdar vanligtvis att Apples starka beroende av iPhone, som genererade 70% av sina intäkter förra kvartalet, är dess Achilleshäls. Men det här argumentet är bristfälligt av tre enkla skäl.

För det första har Apple fortfarande utrymme att höja priserna för att kompensera leveransminskningar. Det var vad det gjorde förra kvartalet när iPhone-leveranserna sjönk 1% årligen men intäkterna ökade fortfarande med 13%.

För det andra växer Apples Services-enhet - som omfattar Apple Pay, Apple Music, AppleCare, iTunes och andra tjänster - snabbt. Intäkterna från den här verksamheten ökade 18% årligen och stod för 10% av Apples topplinje. Dessa tjänster låser sig i Apples kunder och ökar sina intäkter per användare - vilket skulle kunna kompensera sina sakta iPhoneöverföringar.

Slutligen planerar Apple att repatriera nästan alla sina utländska pengar (över 250 miljarder dollar) inom en snar framtid. Apple kunde tillämpa dessa pengar på återköp, utdelning och inhemska förvärv - vilket skulle göra sin aktie billigare, locka fler inkomstinvesterare och ge det nya sättet att minska sitt beroende av iPhone.

Poängen

Många investerare verkar avskeda Apple som en teknologisk lagrad tillväxtteknik. Men jag tror att det är en högväxande konsumtionsvarulager som handlar på en löjligt låg multipel. Därför bestämde jag mig slutligen för att köpa Apple på lång sikt.

Populära Inlägg

Rekommenderas