Hur Micron Technology Stock fick 20,5% i januari

Hur Micron Technology Stock fick 20,5% i januari

Anonim

Vad hände

Aktier av Micron Technology

(NASDAQ: MU)

ökade med 20, 5% i januari, enligt data från S & P Global Market Intelligence. Huvuddelen av Microns vinster kom efter att ett inflytelserikt analytikerfirman gav minneschiptillverkarens lager ett haussejt nod baserat på en positiv analys av halvledarmarknaden som helhet.

Än sen då

JP Morgan analytiker Harlan Sur hävdade att det värsta kan vara över för en kämpande chipsektor. Om marknaden inte har bottnat ännu, sa Sur, botten ska ligga nära sin utsiktspunkt i mitten av januari.

Chipbestånden har lidit kasta aktiepriserna under det senaste året eller så, vilket gav många av dem skarpa återhämtningar. JP Morgan utpekade Micron Technology som en av sina toppval under dessa omständigheter.

Kolla in det senaste Micron-resultatsamtalet transkriptet.

Nu då

JP Morgan är inte det första analytikerföretaget för att hitta tecken på en marknadsbotten för chipmakers i allmänhet, och inte heller den första som förutspår surgande affärer för Micron i synnerhet. Med detta sagt är alla dessa potentiella vinster föremål för massor och många antaganden och rörliga delar, inklusive en unik geopolitisk vinkel idag. Det är därför som även hausse analytiker som Sur måste bäda sina optimistiska förutsägelser i försiktighetsåtgärder och försiktighetsåtgärder.

Det sägs att Micron verkar vara fjäderbelastad för en skarp studsa en av dessa dagar. Om återhämtningen utlöses nästa vecka, nästa månad eller nästa år, borde vi Micron-investerare kunna samla solida vinster från och med dagens aktiekurs.

Populära Inlägg

Rekommenderas