Hur man förbereder sig för en björnmarknad

Hur man förbereder sig för en björnmarknad

Anonim

Ett årtionde efter finanskrisen fortsätter aktierna att driva nya heltidstoppar. Även om det alltid finns oro som kan hålla investerare i sidled, har årets Wall Street-förskott varit särskilt volatila, eftersom många pundits säger skälen till att slutet kunde vara nära för denna tjurkörning.

Medan investerare bäst serveras ignorerar sådant ljud (som Warren Buffett fortsätter att predika även nu), förbereds en viktig del av investeringen för flera resultat. Om en möjlig björnmarknad är i åtanke, så här börjar du förbereda sig för en nedgång utan att gå helt åt sidan.

Diversifiera dessa vinster

Att inte vara beredd på flera resultat är en av de största riskerna just nu. Det beror på att många investerares portföljer är överkoncentrerade i bara några aktier. Tekniken har varit en av de bästa sektorerna under de senaste 10 åren och efter ett decennium av otroliga avkastningar utgör bara några av dessa företag en mycket stor andel av S & P 500.

Företag

Börsvärde

Återgå sedan 1 mars 2009

% Sammansättning av S & P 500

Äpple

(NASDAQ: AAPL)

$ 1, 07 biljoner

1660%

4, 3%

Microsoft

(NASDAQ: MSFT)

881 miljarder dollar

609%

3, 5%

amason

(NASDAQ: AMZN)

944 miljarder dollar

3000%

3, 1%

Facebook

(NASDAQ: FB)

478 miljarder dollar

330%

1, 6%

Alfabet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

822 miljarder dollar

614%

2, 8%

Det är resultatet av en enorm överträffa över S & P 500-indexet, som enligt detta skrivande har returnerat "endast" 297% sedan den 1 mars 2009. Det finns massor av aktier som har skrivit liknande prestanda under det senaste decenniet, och många investerare nu har höga procentandelar av sina portföljer koncentrerats i en handfull namn - i huvudsak satsar på några få utfall istället för att diversifiera för många. Om storteknologin har en avmattning, som det som Facebook-investerare upplevde tidigare i år, kan många investerare ta reda på att de inte var i balans för sent för att skydda sig själva.

Nu är det bra att granska dessa positioner och se till att din portfölj inte är alltför beroende av resultatet av några få aktier. Överväg att ta några av vinsterna från bordet för att diversifiera.

Köp saker som säljs

När du letar efter nya lager som kan vara en björnmarknad, börja med företag som har underförverkat marknaden trots att de fortfarande har solida företag. Omfördelningen till bortglömda eller nedåtriktade företag i stället för cykliska eller dynamiska spel (som tidigare nämnda tekniklagret, restauranger och andra icke-nödvändiga konsumentvaror och tjänster) är ett utmärkt sätt att spela försvar utan att gå ut ur marknaden helt.

Det beror på att på en marknad med lågkonjunkturbränsle tenderar konsumenterna att sänka utgifterna och fokusera på värde och väsentliga behov istället. Som ett resultat kan högflödeaktier bli de största förlorarna, och diskretionära varor och tjänster kan företagen förlora kundernas trafik när hushållen stramar på utgifterna.

Högutdelningsföretag som har gott om fria kassaflöde är ett bra hörn av marknaden att utforska. Här är en lista över företag som har släpt efter den övergripande marknaden de senaste åren och har nu låga pris-till-fritt kassaflödesförhållanden och höga utdelningar.

Företag

Efterföljande 1 års pris till gratis kassaflöde

1-års lageravkastning

Utdelningsavkastning

Brookfield Renewable Energy Partners

(NYSE: BEP)

9, 8 *

(10%)

6, 3%

Century Link

(NYSE: CTL)

8, 0

7, 6%

10, 3%

Kraft Heinz Company

(NASDAQ: KHC)

N / A

(29, 7%)

4, 4%

Sanofi

(NYSE: SNY)

15, 1

(10, 4%)

4, 3%

Tanger Outlets

(NYSE: SKT)

11, 0 *

(7, 9)

6, 2%

Vodafone

(NASDAQ: VOD)

9, 4

(23, 4%)

7, 9%

Om du behöver mer hjälp, gör fool.com-bidragsgivare regelbundet värdeplockar från högkvalitativa men långglömda hörn av aktiemarknaden, som de här artiklarna om högavkastningsutdelningar och tillväxtspel.

Kassa är kung

Warren Buffett har hjälpt till att "vara rädd när andra är giriga och giriga när andra är rädda" motsatta syn på den berömda marknaden. För att kunna agera på det rådet och utnyttja en marknadsnedgång, behöver du pengar.

Vissa kan hävda att att hålla kontant och vänta på en mer gynnsam investeringstid låter som marknadsplanering, men anser att Buffett följer sitt eget råd. I slutet av andra kvartalet 2018, Berkshire Hathaway

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

hade över 111 miljarder dollar i pengar på böckerna. Det betyder inte att företaget har slutat köpa aktier helt och hållet - Buffett lägger till sin position i Apple igen - men att vara tålmodig och vänta på ett bra värde är försiktigt efter en tio år lång tjurkörning.

Om du är nära början på din investeringsresa kan det du sparar varje månad vara tillräckligt bra för att uppnå detta mål. Om din besparingsnivå är en hög procentandel av ditt kontovärde, då ska det genomsnittliga dollarnivået - inköp av en bestämd dollarandel av ett lager med jämna mellanrum - i dina nuvarande positioner få jobbet gjort. Om du är längre med på resan och har många års besparingar, behåll några av vinsterna tillbaka för att distribuera när ett kvalitetslager går till försäljning. Om du är osäker på hur mycket pengar som ska behållas, här är en referenspunkt: Berkshire hade cirka 15% av sina tillgångar i kontanter i slutet av andra kvartalet.

Att bli förberedd för en möjlig björnmarknad är inte tidpunkten; Det handlar om att vara beredd på flera möjliga resultat - den verkliga definitionen av att vara "diversifierad". Efter år av teknologisk prestanda och marknader som svävar kring nära rekordnivåer, är det nu dags att bedöma din portföljs beredskap för en förändrad riktning.