Hur Tim Cook motiverar iPhone X: s $ 1000 prismärke

Hur Tim Cook motiverar iPhone X: s $ 1000 prismärke

Anonim

Äpple

(NASDAQ: AAPL)

släpper ut iOS 11 idag före iPhone 8 och 8 Plus-lanseringen på fredag. Därmed skapar Apple omedelbart den största förstärkta verklighetstypen (AR) -plattformen, vilken VD Cook är så upphetsad att han vill "skrika ut och skrika". Följaktligen markerade han tillfället med en intervju om Good Morning America. (Tyvärr, det skrek inte och skrek: Cook upprätthöll en lugn och samlad upplevelse.)

Samtidigt producerar den kommande iPhone X alla typer av rubriker för sin blockbuster $ 1000 prislapp, som hoppar upp till $ 1, 150 för en modell med 256 GB lagringsutrymme. Som svar på en tittarfråga försökte Cook försöka motivera premiumpriset.

$ 1000 är ett "värde"

Här är Cooks motivering (börjar runt 6:07 i videoklippet ovan):

Det är faktiskt ett värde för den teknik som du får, och som det visar sig betalar de flesta för telefoner under långa perioder, så mycket få människor betalar först telefonens prislapp. Dessutom handlar de flesta faktiskt i sin nuvarande telefon och så minskar priset ytterligare. Och vissa bärare slår även in subventioner och rabatter. Och när vi tittar på det, har telefonen - i synnerhet iPhone - blivit så viktig i våra dagliga liv, människor vill att det ska göra allt mer och sålunda byggde vi allt mer teknik för att kunna att göra det.

Verkställande direktören har några giltiga punkter här. Få konsumentelektronik produktkategorier har denna typ av strukturfinansiering inbyggd i inköpsprocessen. När subventionmodellen dog i USA ökade avbetalningsmodellen till framträdande som ersättare, och transportörer medvetet kopplar eventuella rabatter och kampanjer till den avbetalningsmodellen för att uppnå samma behållande köp.

Till exempel kan en operatör erbjuda ett generöst inbetalningsvärde för din gamla iPhone, men sprida det värdet över 24 månader via månadsvisa krediter. Under subventiondagarna fick du en stor rabatt på telefonen, anmälde dig till ett tvåårigt servicekontrakt och var tvungen att betala en rejäl tidig uppsägningsavgift om du avbröt. Slutresultatet är jämförbart.

Däremot ingår inte denna typ av finansiering automatiskt med de flesta andra biljettköp med stora biljetter. Visst kan du hitta sätt att finansiera en $ 1, 300 MacBook, men det tar lite extra arbete. Ett av de äldsta psykologiska spelen i boken sprider ut en produkts kostnad för att det ska bli billigare. Betala $ 1000 idag verkar som mycket mer än att betala $ 42 per månad i 24 månader ($ 0 ner!), Till exempel. Även inköpsprocessen är nu djupt integrerad på transportnivån, även i motsats till andra typer av inköp, där du vanligtvis måste manuellt sälja ditt gamla objekt för att återställa värdet. (Bonus perk: Vanliga inköpen levererar även iPhone-utbudet till sekundära tillväxtmarknader till lägre prisnivåer.)

Nyckeln är att Apple på ett tillförlitligt sätt kan förvänta sig att de flesta iPhone-inköp kommer att spridas över två år med avbetalningsplaner, vilket delvis kompenseras av inkomster, vilket inte alltid är fallet med andra produktkategorier. Detta förstärker endast Apples redan starka prissättningskraft. Enkelt uttryckt har hela smartphone-inköpserfarenheten utvecklats så mycket de senaste åren att allt effektiviseras effektivt för att avlägsna så mycket friktion som möjligt. Apple tar helt enkelt full nytta av denna brist på friktion. Det hjälper också Apples fall att smartphones verkligen blivit den viktigaste (och mest personliga) datoranordningen för många människor.

När det gäller den mängd teknik som Apple packar in, är de viktigaste nya funktionerna TrueDepth-kamerans system och OLED-skärmen från kant till sida. Den OLED-panelen själv är den största kostnadsföraren. Det är värt att erkänna att Apple skulle kunna ta en ganska stor hit på hårdvaruinmarginalerna totalt sett, så att företaget faktiskt gör ett offer i lönsamhet för att leverera det "värdet pris".

Populära Inlägg

Rekommenderas