Hur Vanguard High Dividend Yield ETF jämförs med sin internationella rival

Hur Vanguard High Dividend Yield ETF jämförs med sin internationella rival

Anonim

Höga utdelningsposter ger inkomstinvesterare de pengar de behöver, och

Vanguard High Dividend Yield ETF

(NYSEMKT: VYM)

har givit dessa investerare den inkomst och den totala avkastningen de ville ha sett. Med tanke på den börshandlade fondens framgång var det bara naturligt för The Vanguard-koncernen att använda samma idé med internationell investering och därmed

Vanguard International High Dividend Yield ETF

(NYSEMKT: VYMI) föddes.

Investerare som lägger sina pengar i utdelningsaktier måste vara nyfiken på om den försökta amerikanska ETF kommer att ersättas av sin uppstartskonkurrent, eller om internationella aktier inte kommer att kunna hålla sig i USA-rallyet. Med tanke på att filosofin är en giltig för investerare, har båda ETF: erna liknande styrkor och svagheter som kommer att spela lite annorlunda i sina respektive marknadsmiljöer.

Fokusera på de största företagen

Både Vanguards amerikanska fokuserade ETF med hög utdelning och dess internationella motsvarighet innehåller några av världens största företag bland sina toppinnehav. För den amerikanska versionen gillar jättarna

Microsoft

(NASDAQ: MSFT)

,

Exxonmobil

(NYSE: XOM)

, och

Johnson & Johnson

(NYSE: JNJ)

betala riklig utdelningsinkomst som ETF samlar och distribuerar till investerare med jämna mellanrum. Samtidigt har den internationella ETF företagen som amerikanska investerare känner väl och kärlek, inklusive choklad och matjätte

Krypa in

(NASDAQOTH: NSRGY)

, pharma specialist

Novartis

(NYSE: NVS)

, och banking behemoth

HSBC Holdings

(NYSE: HSBC)

.

Intressant nog har sektoravdelningarna de två ETF: erna väsentligt skiljer sig åt. I det internationella riket spelar finansiella tjänster aktier den största rollen, vilket utgör mer än en tredjedel av Vanguards internationella utdelning ETFs totala portfölj. Däremot utgör defensiva aktier som konsumentklammer, hälso- och sjukvård och verktyg en relativt liten del av portföljen, och tekniken är nästan obefintlig inom de lager av aktier som ETF äger.

Däremot är inhemsk utdelning ETFs portfölj starkt koncentrerad till tekniklagret och konsumentbolagens namn. Finanserna spelar en nyckelroll, men på bara 15% av portföljen är de mycket bättre balanserade som en del av en diversifierad grupp innehav i den inhemska ETF än i sin internationella motsvarighet.

Få den inkomst du behöver

Hittills har båda utdelningsinstituten varit bra om att göra lönsamma utdelningar till aktieägarna. För närvarande har den inhemska ETF en avkastning på 3, 1%, vilket ligger långt över genomsnittet för den amerikanska aktiemarknaden.

Den internationella ETF har endast funnits i ungefär ett år, så dess utdelningar ger ännu inte en fullständig bild av vad investerare kan förvänta sig. Internationella företag tenderar att göra en eller två utdelningar varje år av varierande storlek, vilket har stor inverkan på eventuellt avkastning. Baserat på tre fjärdedelar av utdelningsfördelningar från när fonden var i drift under hela perioden är det årliga distributionsutbytet om 2, 9% helt klart i linje med vad den amerikanska versionen av ETF har betalat.

Det billigare alternativet

Vanguard är bra om att hålla kostnaderna låga, men det är till fördel för stordriftsfördelar vid prissättning av sina produkter. Vanguard High Dividend Yield har nästan 18 miljarder dollar i tillgångar på ETF-nivå, vilket gör det möjligt att erbjuda en kostnadsandel på bara 0, 08%. Den siffran har fallit dramatiskt över ETF: s historia, eftersom stigande tillgångsnivåer gjorde fonden billigare.

Däremot har Vanguard International High Dividend Yield ETF ett relativt högt utgiftsförhållande på 0, 32%. En del av detta härrör från det faktum att fonden endast har cirka 225 miljoner dollar i förvaltade tillgångar, efter den typiska ramp-upperioden för en ny börshandlade fond. Ändå är den andra sidan att den internationella investeringen vanligtvis är dyrare än att investera i amerikanska aktier, och de högre kostnaderna överförs till investerare i form av högre utgiftsförhållanden. Även de största Vanguards internationella fonderna har högre utgiftsförhållanden än deras mest populära amerikanska motsvarigheter.

Vilken Vanguard utdelning ETF passar dig?

I slutändan kommer antingen Vanguard utdelning ETF sannolikt att tjäna inkomstinvesterare bra genom att ge den kombination av tillväxt och inkomst som de behöver. Om du tror att den amerikanska marknaden har mer att driva i sin ledarroll, så kommer den inhemska ETF att se mer lovande ut. Men om du tror att internationella marknader kan komma ikapp kan det vara bättre att lägga på några av dina pengar i den nya internationella ETF.