Ignorera General Electric: Här är 3 bättre lager

Ignorera General Electric: Här är 3 bättre lager

Anonim

Åh, hur mäktiga har fallit! Och, när det gäller värdigt industrikonglomerat General Electric

(NYSE: GE)

, fallit och fallit och fallit lite mer.

Aktier föll förra året när ny VD John Flannery utnämndes, föll vidare när han meddelade ett utdelningsbeslag och till och med föll igen efter en dyster Q2 2018 resultatredovisning. Aktierna är nu nere 25% för året ... och det ligger på toppen av 2017s prisnedgång på 44, 5%.

Men med företagets aktiekurs nu strax över en till synes smuts billigt $ 13 / andel, undrar många analytiker om det är dags att hoppa tillbaka till GE för att dra nytta av en potentiell vändning. Några har citerat Flannerys anställning med företaget - särskilt i att vinna divisioner och marknader - som en anledning till optimism; andra pekar på hur långt aktiekursen har fallit.

Men om det är dina kriterier tror jag att du bättre kommer att ignorera GE och hämta aktier i Apache Corporation

(NYSE: APA)

, 3M

(NYSE: MMM)

, eller Cintas

(NASDAQ: CTAS)

istället. Här är vad dessa tre företag har att GE inte gör.

En klar väg tillbaka till tillväxten

Ett annat företag vars aktiekurs har fallit under 2017 och under mycket av 2018 är oberoende olje- och gasutforsknings- och produktionsbolag Apache Corporation. Precis som försäljningsnummer i några av GE: s industriella divisioner minskade Apaches produktionsnummer. Till skillnad från GE verkar Apache dock ha en väldigt tydlig väg till produktionsökning.

En sak GE har inte kunnat förklara är hur det kommer att öka sin omsättning avsevärt när den säljer av de divisioner som planerar att dumpa. Den långsamma försäljningen och marginalen i sin kraftdelning beror på en fortsatt marknadstendens och att utsikterna verkar förvärras i motsats till att bli bättre. Även om företagets energiförsörjning och hälso- och sjukvårdsenheter presterar snyggt, är det sannolikt att makt är ett drag på företagets botten.

Å andra sidan har Apaches primära produkt - olja - för närvarande hög efterfrågan och stora marginaler tack vare höga energipriser. När företaget höjer produktionen vid sin lovande Alpine High-spelning i den röda heta Permian Basin, förväntar Apache att pumpa mer och mer svart guld fram till 2020. Företaget har nyligen reviderat sin produktionsvägledning uppåt och på Alpine High förväntar sig en sammansatt årlig produktionstillväxt på mer än 150% från 2017 till 2020.

Till skillnad från GE har Apache skisserat en tydlig och genomförbar plan för tillväxt och ser sålunda ut som en bättre investering.

En man med en plan

Den 56-årige Flannery gick in i hörnkontoret från sin tidigare roll som chef för GEs hälsovårdsavdelning. Innan dess har han haft olika befattningar inom företaget, inklusive VD och ordförande i GE India, och chef för affärsutveckling för GE. Han har varit med företaget sedan 1987.

Jag tycker att Flannery har gjort det bästa han kan med den dåliga handen han har blivit behandlad, men det förändrar inte det faktum att det är en dålig hand. Det finns dock ett annat stort företag med en ny VD som är på 50-talet och började med sitt företag i slutet av 80-talet, som - även som Flannery - ledde ett av bolagets större divisioner, och dessförinnan ett asiatiskt land. Och den verkställande direktören har fått en bestämt bättre hand.

Möt 58-årige Michael Roman, den nya (den 1 juli) VD för materialvetenskapsföretaget 3M. Romerska har arbetat i företaget sedan 1988, och under sin tid har företaget ledt sin industrikoncern och 3M Korea. Trots VD: s likheter är bolagens prestanda dock ganska annorlunda: 3M har just bokfört rekordförsäljning och en uppgraderad resultatutveckling under andra kvartalet.

Trots att 3Ms lager har underprisat marknaden hittills år 2018, erbjuder pullback ett tillfälle att köpa ett växande företag som verkar vara i mycket bättre form än GE.

Tala om tillväxt

Snarare än att investera i ett stagnerat företag i hopp om framtida tillväxt, varför investera inte i ett företag som redan växer med språng? Ett företag som likformig hyresgäst Cintas. En jämförelse av Cintas och GE: s intäkter, EPS och aktiekurser under de senaste fem åren visar att det verkligen inte är mycket jämförelse:

GE data av YCharts

Och Cintas fortsätter att växa. I det nyligen avslutade fjärde kvartalet i år 2018 slog företaget sin vägledning för både intäkter och EPS. Det förutsäger ytterligare tillväxt under 2019, och ledningen anser att företaget kan röra sig upp i Fortunes 500-talet, vilket Cintas gick in för första gången i år (det sitter för närvarande i # 500-slitsen).

Tillväxt nu vs. möjlig tillväxt senare? Jag tar den förra.

Vad framtiden har att erbjuda

Naturligtvis vet ingen vad som finns runt hörnet för något av dessa fyra företag. Ett oförutsedda problem kan leda till att Apache, 3M eller Cintas underpresterar, precis som en form av radikal vändning, imponerande förvärv eller uppriktigt sagt ett mirakel skulle kunna ge GE bättre resultat. Och GE kan verkligen återvända till tillväxt år 2019, men det är troligt att det kommer att bli en lång, svår slog tills den kommer dit. Och det verkar mer troligt att GE kommer att stöta på headwinds än tailwinds på vägen.

Det är därför, för smarta investerare, Apache, 3M och Cintas, mycket mer förnuftiga val för din portfölj.