Intel Stock Nedgraderad: Vad du behöver veta

Intel Stock Nedgraderad: Vad du behöver veta

Anonim

Varje dag uppgraderar Wall Street-analytiker några lager, nedgraderar andra och "initierar täckning" på några få. Men vet även dessa analytiker vad de pratar om? Idag tar vi en högprofilerad Wall Street pick och lägger den under mikroskopet ...

Intel

(NASDAQ: INTC)

aktieägare - som de flesta investerare - hade en dålig dag igår. Till skillnad från de flesta investerare var det en specifik orsak till Intels smärta.

Medan de stora nyheterna igår berörde avkastningskurvan nästan, men inte riktigt, och hur det kan eller kanske inte signalerar en lågkonjunktur i vår närmaste framtid (så att alla aktier skadas), i Intels fall var mer specifika dåliga nyheter att analytiker på Northland Capital bestämde sig för att nedgradera Intel-aktien till underpresterande.

Northlands beslut baserades på sin syn på den bredare internationella ekonomin - men det var inte hela orsaken till nedgraderingen. Här är vad du behöver veta.

En mängd faror

Med ett nytt pris på $ 42 som ligger 12% under det där Intel handlar idag, och en underperformation (Wall Street-talar för att "sälja") är det klart Northland är inte imponerad av företagets utsikter.

Varför inte? Northland finner många anledningar att avstå från Intel-aktien, och det lagde dem alla ut igår i en anteckning som omfattas av StreetInsider.com (prenumeration krävs). I stort sett oroar Northland att företaget kommer att drabbas av "trauma" från det pågående handelskriget mellan USA och Kina. Först hade rädsla för högre avgifter på halvledarkretsar skynda på chipmakers att köpa upp utbud och öka Intels försäljning. Nya förslag om att Kina och Trump-administrationen skulle kunna utarbeta sina skillnader kan dock avhjälpa dessa och övertyga chipkonsumenter att de inte längre behöver köpa så många chips så snabbt - vilket skulle leda till en svagare försäljning för Intel.

Självklart är det svårt att säga just nu vilket sätt detta handelskrig faktiskt kommer att gå och när (eller om) handelsspänningar kan lösa sig. Men detta leder oss bara till den mer specifika oro Northland har över Intel: det stigande hotet från Advanced Micro Devices

(NASDAQ: AMD)

.

Kommer AMD att göra Intel RIP?

Intel och AMD har varit konkurrenter på marknaden för dataplattor i årtionden, med Intel generellt sett ute på toppen. På senare tid har AMD dock tagit sig in i Intels marknader i halvledarchips för stationära datorer, bärbara datorer och servrar.

För att bekämpa dessa marknadsandelar har Intel arbetat för att öka produktionen av mer avancerade 10-nanometerchips. Tyvärr har företaget stött på kontinuerliga förseningar i massproduktionen av dessa marker och förväntas nu inte uppnå produktion i skala före någon gång nästa år. Under tiden arbetar AMD redan med mer avancerade 7-nanometerchips, som den hoppas kunna ta fram till nästa år, och sparar Intels teknik.

Northlands oro är att Intel kanske inte lyckas få en 10-nanometer chipproduktion på full skala alls 2019, vilket gör det möjligt för AMD att slå den på marknaden - och med bättre teknik att starta.

Från värre till värsta fall

Vad skulle detta betyda för Intel? Northlands operativa uppgift går in i den senaste nedgraderingen var att Intel skulle överraska sina skeptiker genom att sälja mer chips och producera "intäktstal ... över konsensus" 2019 - om än i svagare bruttomarginaler och med potentiellt sämre än förväntat resultat.

Om Intel inte kan få 10-nanometerproduktion att rulla så snart som det hoppas, och om chipköpare börjar minska på sina beställningar som svar på minskade tariffproblem, skulle det kunna göra en dubbel whammy till Intels intäktsström. Northland tror nu att Intel kommer att bli tvungen att acceptera lägre marginaler för att konkurrera med AMD och även drabbas av svagare intäkter 2019, vilket kan leda till att vinsten kommer att komma under konsensus.

Vad det betyder för investerare

Tala om vilka, de flesta analytiker som följer Intel-aktier förutspår idag att företaget kommer att tjäna 4, 37 dollar per aktie 2019 - en minskning med 3% året innan trots att Intel växer försäljning nästa år.

Det är redan ganska dåliga nyheter för Intels aktieägare. Northland satte dock sitt prismål på Intel-aktien på $ 42 per aktie och sa att detta nummer representerar en värdering av "10x vår CY 19-uppskattning". Och detta innebär att Intel kommer att tjäna ännu mindre än andra analytiker prognos - juts $ 4, 20 per aktie, eller 7% lägre vinst än företaget kommer att tjäna i år (och dubbelt så låga prognoser från andra analytiker).

Om Northland visar sig vara rätt om dessa intäkter, kan det också vara bra att sälja Intel-aktier.

Populära Inlägg

Rekommenderas