Gränssnittet vinst: Det är tid till golv det

Gränssnittet vinst: Det är tid till golv det

Anonim

Försäljningen fortsätter på fel sätt för gränssnittet

(NASDAQ: TILE)

, men vi börjar åtminstone se tecken på stabilitet hos ledaren inom modulär mattor och golv. Gränssnittet rapporterade kvartalsresultat efter onsdagens marknad nära, och aktien öppnade högre på torsdagen trots att den publicerade sin sjätte raka period med årets nedgång i omsättningen.

Nettoomsättningen under Interface första kvartalet föll 0, 7% till 221, 1 miljoner dollar, den minsta av de översta raderna som Interface har publicerat i denna annorlunda olyckliga sexperiodsträcka. Nyheten blir marginellt bättre om vi justerar för valutakursfluktuationer, som i konstant valuta. Gränssnittets topplinje skulle öka 0, 4% till 223, 4 miljoner dollar. Det kan inte tyckas vara så mycket av en tweak, men det är slutligen skillnaden mellan en kvart kvartal med minskande nettoomsättning och första kvartalet av den justerade tillväxten på ett och ett halvt år.

Gränssnittet är en internationell spelare, och du kan piska ut en karta för att se var gränssnittet blomstrar och där det blir blekande. Tyvärr för mattan kakel specialist, utanför vinsterna i Kanada, Storbritannien, Tyskland och Australien minskade nettoomsättningen i de flesta länder inklusive sin home stateside marknaden. Gränssnittets golvlösningar är på väg över regeringens, utbildningens och gästfrihetssegmenten, men det har kompenserats av minskningar inom sjukvården och dess flaggskeppsföretagskontor och detaljhandelsmarknader.

Göra bitarna passar ihop

Det fanns förbättringar i gränssnittets bottom-line-resultat, så länge du är villig att förbise några engångsposter. Redovisad nettoresultat klockas till $ 8, 5 miljoner eller $ 0, 13 per aktie, men det inkluderar omstrukturering och nedskrivning av tillgångar. Bak dessa engångsspår ut och Gränssnittets vinst på 0, 21 dollar per aktie landade strax före $ 0, 20 en andel som den publicerade ett år tidigare.

Den uppmuntrande nyheten är att ordertillväxten var positiv. Ny VD Jay Gould - han har varit i Interface sedan 2015 men blev sin VD förra månaden - stämmer fast vid hans företags tidigare prognos på 3% till 4% i nettoomsättningstillväxten och 38% till 38, 5% i bruttomarginalen.

Första kvartalet är historiskt Gränssnittets svagaste period, så Goulds optimism för årets balans när försäljningen traditionellt börjar hämta är en bekräftelse som är värd värd att ficka. "Interface kommer att ha några förklaringar att göra om tre månader från nu talar vi om en kvart kvartal med negativ försäljningstillväxt.", Skrev jag förra gången.

Det är tekniskt där vi befinner oss nu, men mellan en pickup i order och Goulds prognos för tillväxt finns det åtminstone några tecken på att sakerna blir bättre.