Investerare satsar stort mot Tesla Inc - varför de är felaktiga

Investerare satsar stort mot Tesla Inc - varför de är felaktiga

Anonim

Tesla, Inc.

(NASDAQ: TSLA)

har varit ett slagmarkslag sedan dess IPO 2010. Därefter verkade företagets uppdrag att ta med elbilar till massorna som ett skott i mörkret, men de som tvivlade på företaget under vägen har betalat ett stort pris. Tesla-aktien är nästan 1, 400 procent sedan dess debut.

Trots det här rekordet är beståndet fortfarande en populär kort satsning eftersom 27% av flottören säljs kort.

Björnargumentet mot automaker är klart. Tesla detractors tror att aktier är övervärderade, speciellt jämfört med mer konventionella automakers som General Motors

(NYSE: GM)

och Ford

(NYSE: F)

, som handlar med ensiffrig vinstvärdering. Tesla, argumenterar de, är uppblåst med hype och kommer aldrig att kunna matcha tillverkningsvolymen hos äldre bilmakare som vrider ut miljoner fordon per år.

Även om det här kan verka logiskt överträffar det några viktiga faktorer som har gjort stocken så stor vinnare hittills - och bör fortsätta att driva den högre de närmaste åren.

Steget före

Tesla har konsekvent varit före konkurrensen med utvecklingen av elbilar och nu autonoma fordon. Företaget har tryckt kuvertet med elbilar på ett sätt som ingen annan bilproducent med bilar som den högpresterande Roadster och modell S-sedan, som vann årets Årets bil 2013. Med sin nya modell 3, som börjar på 35.000 dollar, firman gör sin första stora lek för massmarknaden, mottog mer än 500.000 beställningar innan bilen var till och med tillgänglig.

Alla Teslas som produceras har nu hårdvaran för full självkörning, och VD Elon Musk sa tidigare i år att en Tesla borde vara helt självständig inom två år. Företaget planerar att testa en självkörande bil från Los Angeles till New York utan mänsklig inblandning.

Eftersom Teslas fordon levereras med liknande utrustning men olika mjukvarupaket, kan företaget ladda upp ny programvara till befintliga bilar, eftersom den blir tillgänglig, eller det kan möjliggöra ett större utbud, som företaget gjorde för människor som flydde från orkanen Irma förra månaden.

Tesla är också före konkurrensen med sitt överladdningsnätverk eftersom elbilar inte kommer att bli vanliga tills köpare vet att de kan ladda dem bort från sina hem. Företaget förväntas ha mer än 10 000 superchargers runt om i världen i slutet av året och tekniken kan få Teslas tillbaka på vägen på så lite som 20 minuter, mycket snabbare än offentliga laddstationer.

Varumärket halo

Elon Musk anses allmänt vara en visionär och med god anledning. Efter att han grundade Paypal började han eller ledde tre framgångsrika futuristiska satsningar, inklusive SolarCity och SpaceX, som nu värderas till 21 miljarder dollar, förutom Tesla. Mer än någon annan i näringslivet bildar Musk den roll som förnybar energi kommer att spela i framtiden, och eftersom solceller och elbilar bara blir effektivare, visar Tesla att vara i centrum för den revolutionen. Musks ledarskap är en stor orsak till Teslas värdering, och han spinner regelbundet av många idéer som Hyperloop, koloniserar Mars och omstrukturerar Puerto Ricos elnät, ett tecken på att himlen är gränsen för Tesla. Björnar som förkortar beståndet på grund av företagets produktionsbegränsningar eller liknande klagomål tänker inte tillräckligt stort på företagets framtid.

Delvis på grund av Musk, delvis för att människor älskar sina bilar, dels för att efterfrågan på sina bilar är så mycket större än utbudet, har Tesla en märkeshalo, till skillnad från alla andra inom bilindustrin. Tesla varumärke och rykte är mycket annorlunda än konventionella biltillverkare, och det är osannolikt att de ändras även om GM och Ford utvecklar liknande fordon som Teslas varumärke är unikt associerad med högpresterande elfordon. Det ska, tillsammans med den stigande efterfrågan på sina produkter, som också är oöverträffad bland biltillverkare, göra det möjligt för företaget att betala en premie och leverera högre vinstmarginaler än konkurrenterna när den når skalan.

Gigafactory

Även om Tesla är mest känd för sina elbilar, kan bolagets största möjlighet, och vad som kan ge den en sann konkurrensfördel, vara i batterier. Företaget investerar för närvarande miljarder för att bygga sin Gigafactory i Nevada-öknen, och Musk föreställer många som det runt om i världen.

Bilmakaren bröt marken på fabriken 2014, som ett joint venture med Panasonic och projektet förväntas nå full kapacitet senast 2020. Ledningen säger att Gigafactory, som kommer att leverera företagets energilagringsprodukter, kommer att kunna producera 500 000 fordon årligen nästa år.

När den är klar kommer fabriken årlig produktionskapacitet att vara 35 gigawatt-timmar, eller ungefär lika med all batteriproduktion i världen idag. Stordriftsfördelarna i Gigafactory, som förväntas vara den största byggnaden i världen när den är klar, kommer att bidra till att sänka kostnaderna för Teslas battericeller väsentligt, vilket ger företaget en kostnadsfördel och utökar sin marknad genom lågprisprodukter .

Det är ingen tvekan om att Tesla förblir ett riskabelt lager och kommer att fortsätta att vara volatilt, men investerare har gång på gång visat att de är villiga att ge företaget gott om utrymme. Till exempel slutförde beståndet faktiskt högre dagen Tesla rapporterade september Model 3 produktionsresultat långt under prognos.

Den uppåtriktade potentialen för Tesla är bara för stor för att riskera att korta börsen. Mellan elbilar, autonoma fordon, batterier, solkraft och allt annat Musk kan drömma fram ser framtiden ljus ut för bilprodusenten på fler sätt än en.