Är Apples iPhone-batterifall värt det?

Är Apples iPhone-batterifall värt det?

Anonim

Äpple

(NASDAQ: AAPL)

gör relativt få tillbehör till sina telefoner. Det har i allmänhet lämnat batterilådor till leverantörer av tredje part och hade inte erbjudit någon sedan 2015, när det hade fallet för iPhone 6-linjen.

Företaget lanserade nyligen ett nytt batteri fodral för sina XS, XS Max och XR telefoner. Alla tre kommer i svart eller vitt, kostar $ 129 och lovar en väldigt längre batterilivslängd.

Löften betyder givetvis lite när det gäller batterilivslängd. Den verkliga världen matchar inte alltid testförhållandena, så det är mer användbart att prova en enhet. Därför köpte jag Apples batteriladdare till min iPhone XS Max och slog den på provet med en dag tillbringad i Walt Disneys EPCOT-temapark.

Ett verkligt test

Eftersom vi bor i södra Florida och har ett blygsamt andra hem nära temaparkerna, har jag stor erfarenhet av min telefons batteribehov under ett normalt besök. Vanligtvis bär jag ett batteri som kan ladda min telefon ca 60-70%. Dessutom brukar jag vanligtvis använda low-power-läge för att förlänga batteriets livslängd.

I allmänhet ger det mig tillräckligt med ström för en sju timmars dag på en nöjespark, där jag tar bilder, kolla väntetider, text min fru, svara på Slack-frågor från jobbet och spela Pokemon Go. Vid slutet av dagen har jag vanligtvis ett dött externt batteri och cirka 30% laddning kvar i min telefon.

Det nya Apple-batterilocket kommer inte att laddas. Det kan laddas separat eller med telefonen, antingen via en blixtlader eller en trådlös laddningsdosa. Jag gjorde det med telefonen in och laddade den till full över natten.

Det var enkelt att sätta in telefonen. Överst på laddningsfodralet lutar du tillbaka och du slår bara in telefonen. När du har gjort det, laddas laddningen ur batteriet först och du kan se din laddningsnivå på låsskärmen eller under Batterier i huvudmenyn .

På den positiva sidan hade smart batterihöljet - som jag använde utan att ingå i lågt energiläge - fortfarande 24% laddning klockan 02:47 efter ganska vanlig användning. Det var vid 3% vid 4: 34 när vi lämnade EPCOT, vilket gav mig en fullständig telefonavgift för middag / resten av kvällen. Det var väldigt spännande, för det hindrade mig från att behöva sitta i bilen och tittade på batteriet och fick långsamt tillräckligt med kraft för att göra det genom middagen.

Nyheten är dock inte bra. Ärendet erbjuder massor av kostnad, men det kommer till ett pris. Det gummiaktiga fodralet lägger stor vikt vid telefonen, vilket gör att en mycket elegant enhet ser ut som om den har klädts upp för kallt väder.

Det är inte otrevligt, eftersom gummit gör greppet enklare, men det är definitivt större och svårare att komma in och ut ur fickan. Dessutom har fallets tillagda tjocklek gjort det för stort för det klipp jag använder i min bil så jag kan se GPS när jag kör.

Ska du köpa en?

Batterikassetten passerade testet för att ge mig tillräckligt med batterier (och då lite) för en dag på temaparken. Det var mindre besvärligt än att fylla ett batteri / kabel i fickan, och det tog helt bort batteriet som ett problem. Faktum är att det skulle ha haft tillräckligt med kostnad för att vara från den minut som parken öppnade genom stängning.

I utbyte mot batteriets livslängd och extra bekvämlighet ger jag upp lite estetik och lite hantering (jag behöver också en ny lösning för min bil). Det är inte en idealisk avvägning, eftersom jag föredrar ett smalare fall, men Apple har löst mitt huvudproblem. Batterihöljet betyder att jag kan gå en hel dag med normal telefonanvändning utan laddning. De flesta dagar, det räcker för mig att vara villig att bosätta sig för att ha en ljuvare, större telefon.

Kolla in det senaste Apple Earnings call-transkriptet.