Är Facebook en köp?

Är Facebook en köp?

Anonim

Facebook

(NASDAQ: FB)

är en av två dominerande krafter i digital reklam. Och med byte av annonsbudgetar mot digitala har Facebook-aktieägare varit några av de största mottagarna.

Företaget klarar konsekvent förväntningar på resultat- och omsättningsökning, även om det står inför utmaningar både internt - som ad-load-mättnad - och externt - som konkurrens från Snap

(NYSE: SNAP)

och Twitter

(NYSE: TWTR)

.

Investerare som är intresserade av att dra nytta av trenden mot digital reklam måste överväga Facebook för sina portföljer. Och efter den senaste tidens återköp av marknaden handlas börsen till ett mycket rimligt pris med tanke på den potentiella resultatutvecklingen.

Gå med i duopolet

Facebook och Google, alfabetet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

dotterbolag, står för cirka 73% av alla digitala annonsutgifter i USA, enligt Pivotal Research. Dessutom blir deras andel av marknaden faktiskt större, eftersom de står för nästan all tillväxt i digitala annonsutgifter. Historien internationellt är liknande.

Facebook har lyckats fortsätta öka annonsintäkter trots sin enorma storlek. Aktiv användarökning i mid-teen-procenten verkar inte sakta ner, men de allra flesta nya användare kommer från tillväxtmarknader. Det betyder att Facebook: s nyare användare är mindre värdefulla för annonsörer, men presenterar en möjlighet för långsiktig tillväxt, eftersom annonspriserna på tillväxtmarknaderna fortsätter växa.

Med tanke på annonspriserna visar Facebook kraftig prissättning för sina annonser. Finansdirektör Dave Wehner varnade för omlastningsmättnad som höll intäktstillväxt under andra halvåret 2017. Samtidigt som intryckstillväxten sjönk under aktiv användarutveckling under fjärde kvartalet ökade annonspriserna med 43%. Annonsörer visar starkare efterfrågan på Facebooks produkter än för Twitter och Snap.

Trots ökad konkurrens från Snapchat, Twitter, YouTube och dussintals andra sociala appar, är tiden som spenderas över Facebooks familj av apps starka. Mer tid ger mer möjligheter för Facebook att visa annonser.

De senaste ändringarna i nyhetsflödet har påverkat engagemanget på Facebook negativt, enligt VD Mark Zuckerberg. Men de borde inte ha stor inverkan på annonsvisningar och kan vara positiva för annonspriser.

Med en stadig växande användarbas spenderar mer tid över Facebook-familjen apps och ett stort antal annonsörer villiga att spendera mer för att nå dem, är Facebook redo att fortsätta växa snabbt.

Resten av familjen

Glöm inte att Facebook äger mer än en app. Instagram är dess näst viktigaste app just nu, och det har blivit en inkomstmaskin.

Bilddelningsappen genererade cirka 4, 1 miljarder dollar förra året, enligt uppskattningar från eMarketer. Det numret kan stiga till över 10 miljarder dollar nästa år. Instagram har redan över 2 miljoner aktiva annonsörer, och det numret växer snabbt. Månadens aktiva användare nådde 800 miljoner i september och borde överstiga 1 miljard i år, vilket gör Instagram Facebook: s fjärde miljard användare-app.

Det finns också Messenger och WhatsApp, som är i de tidiga stadierna av intäktsgenerering. Facebook är mitt i att skapa verktyg för företag att ansluta till användare på dessa plattformar, och nyligen släppt WhatsApp Business - en app som är utformad för företag att tillhandahålla kundservice via WhatsApp-chatt. Eftersom Facebook lockar fler affärer till dessa plattformar, kommer det säkert att öka möjligheterna till monetering.

Facebook arbetar också med flera funktioner inom sin flaggskepps-app som Marketplace och Watch, som har potential att bli fristående produkter i sig. Watch är fortfarande på väg, men Marketplace har blivit ett populärt alternativ till Craigslist för konsument till konsumenthandel med 700 miljoner människor som köper och säljer varor på Facebook varje månad.

Är Facebook ett köp?

För dem som vill hoppa ombord på megatrenden av den växande digitala annonsförsäljningen finns det inget bättre alternativ än Facebook. (Alfabetet är knutet till det sociala nätverket, enligt min mening.)

Facebook har inte varit immun mot den senaste tidens återhämtning. Men det kan innebära en av de bästa möjligheterna investerare någonsin kommer att ha igen med Facebook-aktien. Med flera tillväxtmöjligheter fortfarande framför den, och övergången till digital annonsförsäljning som driver det, är Facebook ett köp just nu.