Är Las Vegas Sands ett köp?

Är Las Vegas Sands ett köp?

Anonim

Spelindustrin har haft en uppgång under de senaste två åren, eftersom Macau spelmarknad har återhämtat sig och Las Vegas fortsätter sin långsamma och stabila tillväxttakt. Det har varit en stor fördel för Las Vegas Sands Corp.

(NYSE: LVS)

, det största spelbolaget i världen.

Men spelindustrin blir också mer konkurrenskraftig som företag som Wynn Resorts

(NASDAQ: Wynn)

och MGM Resorts

(NYSE: MGM)

expandera i USA och utomlands. Och den konkurrensen kan göra Las Vegas Sands mindre attraktiv för investerarna på lång sikt.

Där Las Vegas Sands står idag

Det finns tre huvudregioner där Las Vegas Sands genererar intäkter och intäkter: Macau, Singapore och USA Under det gångna året genererade det 2, 4 miljarder dollar av EBITDA - ett mått på kassaflöde från en utväg - från dess Macau-fastigheter, genom att långt dess viktigaste marknad. Marina Bay Sands i Singapore genererade 1, 6 miljarder dollar i EBITDA och Las Vegas och Bethlehem resort i USA genererade 536 miljoner dollar. Du kan se att Asien är överlägset företagets viktigaste marknad.

Sammantaget genererade Las Vegas Sands 4, 6 miljarder i EBITDA under det gångna året, vilket är vad vi ska mäta i förhållande till företagets utestående skuld- och marknadsvärde eller totalt företagsvärde. Med en nettoskuld på 7, 8 miljarder dollar och en marknadsandel på 49, 6 miljarder dollar, är EV / EBITDA-multipeln på 12, 5 vad investerare betalar för företaget just nu. För perspektiv är det högre än MGM Resorts men mindre än Wynn Resorts, två stora konkurrenter inom spelindustrin.

Tillväxtmöjligheterna är begränsade

Vad Las Vegas Sands saknar just nu är tillväxtmöjligheter. Företaget tillbringade det mesta av det senaste decenniet som byggde ut Macau och Singapore men har inga större orter i rörledningen. Japan är en plats där VD Sheldon Adelson har sagt att han skulle spendera 10 miljarder dollar för att bygga en utväg, men det är ett land som kommer att ha en mycket konkurrenskraftig budgivning när spel öppnas.

Utan någon organisk tillväxt i Macau, Singapore eller USA kommer Las Vegas Sands inte att vara mycket av ett tillväxtlager. I Macau, med det nyligen avslutade Wynn Palace, slutar MGM Resorts MGM Cotai, och SJM bygger en annan utväg i Cotai-regionen, vilket innebär att det finns anledning att tro Las Vegas Sands kan faktiskt förlora marknadsandelar till konkurrenter. Det skulle vara dåligt för företagets totala kassaflödesproduktion.

Finns det tillräckligt med värde i Las Vegas Sands?

Jag tror att Las Vegas Sands är ett av de stora kassaflödesbolagen i spel, men i 2017 är det verkligen inte ett tillväxtlager. Dess avundsvärda position med orter i Singapore och Macau är skyddade från för mycket konkurrens eftersom regionerna har ett begränsat antal kasinon licensierade. De får inte växa för Las Vegas Sands, men de fortsätter att churn out kontanter.

Med detta kassaflöde har Las Vegas Sands blivit en solid utdelningsaktie med en utbetalning på 4, 7% just nu. Det är den största orsaken att äga beståndet med begränsade tillväxtmöjligheter och utdelningen är bara tillräckligt för att jag ska tro att det är ett köp, vilket är anledningen till att jag har en tumme up rating på Min CAPS-sida. Jag skulle bara inte förvänta mig att detta skulle vara en bra performer om det inte vinner budet att bygga en utväg i Japan, vilket inte är någon garanti för varje spelbolag i världen som tittar på den eftertraktade japanska marknaden.

Populära Inlägg

Rekommenderas