Är NVIDIA Corporation ett köp?

Är NVIDIA Corporation ett köp?

Anonim

Investerare som följer teknikindustrin har noga hört mycket om grafikkprocessorns tillverkare NVIDIA Corporation

(NASDAQ: NVDA)

under de senaste åren. Det kan bero på att bolagets aktier har ökat mer än 950% under de senaste tre åren och att det dra nytta av tillväxten av nya teknologier, inklusive artificiell intelligens (AI) och autonoma fordon.

Att se ett lager gör enorma vinster från möjligheten i nya tech trender är tillräckligt för att någon investerare sitta upp och ta märke. Men det tar mycket mer för ett företag att vara en bra långsiktig investering än snabba aktieprisvinster och några satsningar på nya trender. Lyckligtvis ökar NVIDIAs lager också på grund av företagets dominans i viktiga industrisegment och tidiga vinster på potentiella marknader.

Varför investerare bör överväga NVIDIAs lager

Först och främst bör potentiella NVIDIA-investerare veta att bolagets huvudsakliga verksamhet är att sälja grafikbehandlingsenheter (GPU) för spelmarknaden. NVIDIA har under det senaste kvartalet tjänat nästan 58% av topplinjen från detta segment.

NVIDIA konkurrerar främst mot avancerade mikroenheter (AMD) i detta utrymme, men det behåller en ledande position i den så kallade diskreta grafiska GPU-marknaden (grafikprocessorer som hanterar bildbehandlingsbelastningen på stationära datorer). I början av året hade NVIDIA cirka 66% marknadsandel i diskreta stationära GPU: er, medan AMD tog upp resten.

NVIDIAs spelverksamhet har inte bara en dominerande ställning, men försäljningen av sina spel-GPU växer också snabbt. Intäkterna i det här segmentet ökade med 52 procent året innan i andra kvartalet 2019.

Självklart är spel GPU inte NVIDIAs enda möjlighet. Företaget använder också sina grafikprocessorer för att vinna affärer i AI, datacenter och autonoma fordonsmarknader. I själva verket använder stora teknikföretag - inklusive Facebook, Amazon och Google - redan några av NVIDIAs grafikprocessorer för att driva sina AI-system. Omkring 1200 företag använder företagets AI-inferenssteknik och ledningen anser att organisationens totala adresserbara marknad för artificiell intelligens kommer att bli 50 miljarder dollar år 2023. NVIDIA slår redan in på AI-marknaden genom det snabbt växande datacentersegmentet, vilket såg dess intäkter hoppa 83% under andra kvartalet 2019, och står för cirka 24% av bolagets topplinje.

Slutligen har NVIDIA en växande möjlighet att dra nytta av den autonoma fordonsmarknaden. NVIDIA tillverkar en chaufförsfri superdator, kallad Drive PX Pegasus, som snart kommer att vara tillgänglig för bilprodusenter för att hjälpa till med att skapa självkörande fordon på nivå 5. Företaget har arbetat med förare utan bilteknik i flera år, men jag borde påpeka att NVIDIA för närvarande bara tjänar 5% av sin totala intäkter från sin bilbranschsegment.

Emellertid bör investerare komma ihåg att den autonoma fordonsmarknaden fortfarande är väldigt ung, och NVIDIAs tidiga drag kommer sannolikt att löna sig de närmaste åren. Beräknat 33 miljoner autonoma fordon kommer att säljas globalt år 2040 - ett enormt hopp från de beräknade 51 000 som förväntas säljas år 2021. NVIDIA anser att den kan sälja sin Drive PX-teknik till automakers eftersom denna marknad expanderar och ledningen uppskattar att NVIDIAs totala adresserbar marknad för autonoma fordon kommer att uppgå till 60 miljarder dollar år 2035.

Domen

På grund av NVIDIAs starka position i gaming GPU-rummet och tillväxten i datacenterförsäljningen, tror jag att dess lager ser ut som ett köp. Men investerare måste komma ihåg några saker innan de slutar och köper aktier. Först, kom ihåg att mycket av spänningen runt företaget kommer från sin potential i förare utan bil. Visst, NVIDIA utvecklar bra teknik inom detta segment, men omsättningsutvecklingen går långsamt. Investerare måste titta noga på detta utrymme för att se hur det utvecklas och förstå att den tekniska försäljningen av autonoma fordon sannolikt kommer att förbli en liten del av företagets försäljning under många år.

Dessutom finns det mycket optimism kring NVIDIAs aktie bara för att aktiekursen har utvecklats fenomenalt under de senaste åren. Vinsterna är imponerande, minst sagt, men det kan vara svårt att matcha den här prestationen på ett löpande sätt.