Finns det en länk mellan marijuanaanvändning och njursjukdom? Det chockande svaret

Finns det en länk mellan marijuanaanvändning och njursjukdom? Det chockande svaret

Anonim

Vad som en gång varit en tabuindustri är inte mer. Marihuana-industrin är spirande inför våra ögon, och tillväxten har uppenbarligen varit ostoppbar för sent. Enligt en relativt ny rapport från cannabisforskningsföretaget ArcView, i samarbete med BDS Analytics, förväntas laglig sädförsäljning i Nordamerika växa med i genomsnitt 28% per år fram till år 2021. Om det är korrekt kan vi titta på nästan 25 miljarder dollar i årlig juridisk krukförsäljning i Nordamerika i slutet av 2021. Det är den typ av tillväxt som investerare älskar.

Vi har också sett ett dramatiskt skifte i hur allmänheten ser cannabis. Tillbaka år 1995, året före marijuana först legaliserades i Kalifornien för medlidande användande patienter, bara 25% av respondenterna i Gallups undersökning gynnade idén om legalisering av marijuana nationellt. Men i sin undersökning i oktober 2017 var en all-time rekord 64% favoriserad grönbelysningspot för vuxen konsumtion. En separat omröstning från Quinnipiac University i augusti fann att 94% av de svarande stöder legalisering av cannabis för medicinska ändamål, jämfört med endast 4% som motsätter sig det.

Som ett resultat av denna växande acceptans av potten har fler och fler stater legaliserat sin användning - mot federal lag, tänker dig. Totalt har 29 stater legaliserat medicinsk marijuana, medan nio har okej fritids-cannabis, inklusive Vermont, som nyligen blev den första att göra det helt genom lagstiftande medel.

Finns det en länk mellan marijuanaanvändning och njursjukdom? Den här nya studien spills bönorna

Ändå finns det fortfarande många obesvarade frågor inom vetenskapsområdet och bland cannabismotståndare om dess långsiktiga hälsoeffekter. Precis som tobaksbruk har kopplats till ökad risk för hjärtsjukdom, cancer och en mängd andra sjukdomar, räddar forskare och motståndare samma risker för dem som röker cannabis.

En sådan studie, som nyligen publicerades online i American Journal of Medicine, syftade till att fastställa om det fanns en koppling mellan cannabisbruk och njursjukdom. För kontext är njursjukdom den nionde ledande dödsorsaken i USA, med uppskattningsvis 31 miljoner människor som lever med kronisk njursjukdom, oavsett om de har diagnostiserats eller inte.

För att undersöka denna avhandling har Dr Murray Mittleman, professor i epidemiologi vid Harvard Universitys folkhälsohögskola och professor i medicin vid Harvard Medical School och hans team granskat data från 13 995 vuxna mellan 18 och 59 år som deltog i National Health and Nutrition Examination Survey från 2007 till 2014.

Resultaten från dem som medgav cannabisanvändning visade att det finns ganska övertygande bevis på att måttliga och / eller sällsynta cannabisanvändare under 60 år som annars är hälsosamma borde inte vara oroliga för deras njurefunktion. "Vår forskning ger några lugnande bevis som tyder på att det inte finns någon skadlig effekt av sällsynt, relativt lätt användning av marijuana på njursjukdom bland hälsovuxna över 60 år", säger Dr. Mittleman i rapporten.

Han påpekar emellertid också att "[O] din forskning inte riktar sig till tunga användare, äldre eller personer med redan existerande kronisk njursjukdom. Forskning behövs för att utvärdera effekten av marijuanaanvändning hos vuxna 60 år och äldre, och bland dem med befintlig eller risk att utveckla njursjukdom. " Det är inte ovanligt för dessa universitetsledda studier att dra slutsatsen att fler studier behöver genomföras. Men för tillfället verkar det som att de som sällan använder cannabis och som annars är friska och under 60 år inte riskerar att förvärra sin njurefunktion.

Beklagar, folk, det här kommer inte att ändra weed planering på federal nivå

Å ena sidan ger resultaten av den här studien något av en fjäder i kepsarna av legaliseringsentusiaster. När allt kommer omkring finns det växande bevis på att cannabisanvändning eller medicinsk marijuana faktiskt kan vara positiv.

Till exempel GW Pharmaceuticals "

(NASDAQ: GWPH)

ledande experimentellt läkemedel Epidiolex, en cannabidiolbaserad terapeutisk, bländad i flera senstegsstudier för två sällsynta typer av epilepsi vid uppkomsten av barndom, Dravet syndrom och Lennox-Gastaut syndrom. I Dravet syndrom tredubblades Epidiolex minskningen i anfallsfrekvensen från baslinjen (39%) jämfört med placebo (13%). GW Pharmaceuticals ledande läkemedel är för närvarande under granskning av Food and Drug Administration (FDA), och företaget hoppas att det kommer att godkännas inom några månader. Om det ges det gröna ljuset blir det det första FDA-godkända cannabinoidbaserade läkemedlet.

Förutom GW Pharmaceuticals demonstration att cannabinoider har medicinska fördelar har vi också sett (via en studie som publicerades 2014) att stater med medicinska cannabislagar hade en nästan 25% lägre dödlighet än opioidöverdos än stater som inte hade legaliserat medicinsk behandling ogräs, baserat på stater som var lagliga mellan 1999 och 2010.

Ändå är den federala regeringen osannolikt att ändra sin planering av marihuana när som helst trots denna växande data och bevismaterial. Som ett schema I-läkemedel är marijuana helt olagligt, anses vara mycket benägen att missbruka och har inga erkända medicinska fördelar. Denna klassificering är också en tagg i sidan av krukverksamheten, vilket ger många utan tillgång till grundläggande banktjänster och gör det omöjligt att ta vanliga företagsinkomstavdrag.

Dessutom är advokat generalsekreterare Jeff Sessions direkt på marijuana-industrin. Inte lycklig helt enkelt sakta ner eller stoppa sin expansion, Sessioner i januari upphävde Cole memo, som hade gett en serie "regler" som legaliserade stater gick med på att följa med för att hålla den federala regeringen av sina ryggar. Med detta memo kastade åt sidan har statliga åklagare nu rätt att ta marihuana avgifter mot enskilda och / eller företag, även i lagliga stater.

Lång historia kort: Även om uppgifterna om cannabisförbrukning fortsätter att utvecklas, ser det ut att det inte finns någon väg till framsteg på federal nivå när som helst snart.

Populära Inlägg

Rekommenderas