Är detta den största anledningen Fords bilförsäljning störs?

Är detta den största anledningen Fords bilförsäljning störs?

Anonim

Ford Motor Company s

(NYSE: F)

ledningsgruppen har mycket på sina tallrikar år 2018. Stigande priser på aluminium och stål, eventuella tariffkrig, frågar Wall Street-analytiker om vd Jim Hackett kommer att hålla sitt jobb tillräckligt länge för att presentera det uppskjutna investerardagsmötet och självklart sälja nya bilförsäljningar på den amerikanska marknaden. Att lägga till dessa woes är Fords försäljning av personbilar. Hur dåligt är det, och vad driver försäljningsminskningen?

Det är dåligt - riktigt dåligt

Som de amerikanska marknadsplatåerna var det förväntat att biltillverkarnas försäljning skulle sakta ner. Tro på den förväntningen har Fords totala försäljning minskat med 2% i år fram till juli. Medan den här droppen inte är uppenbar, titta över Fords årliga försäljningsdiagram och outlieren kommer snabbt att hoppa av sidan. Fords personbilssegmentförsäljning är 14, 5% lägre i juli jämfört med föregående år - och blir värre med julis 27, 1% -nedgång under året - medan dess SUV-segment sjönk bara 1% hittills och dess lastbilar lyckades skriv en 5% vinst tack vare den oerhört populära F-serien.

Vi vet att amerikanerna har återupplivat sin kärleksaffär med större SUV och fullstora lastbilar och ger upp sina personbilar, men är det mer till det? Uppgifterna i Edmunds 2018 Q2 Used Car Report lyfter fram en faktor som sannolikt spelar en viktig roll: ett ökande gap mellan priserna på nya fordon och bilpriser.

Vad pågår?

Det är lätt att bli lurad av de bredare numren, eftersom värdena för begagnade fordon generellt slog rekordhöga nivåer under andra kvartalet. Men låt dig inte luras av den siffran, eftersom Edmunds data visar att återstående värden på nästan nya bilar - endast 1 till 3 år gamla fordon - har försvagats. Faktum är att mjukheten har hjälpt till att skapa den största skillnaden mellan nya och använda genomsnittliga transaktionspriser som industrin någonsin har sett. I huvudsak kan konsumenterna välja ett nästan nytt fordon med ungefär 37% rabatt på det genomsnittliga transaktionspriset för ett nytt fordon. Det är en rabatt på cirka 340 punkter större än för bara fem år sedan. Med andra ord har skillnaden i värde ökat ungefär 25% över den tiden.

Ett ökande prisutrymme mellan nya och begagnade fordon är dåliga nyheter för Fords nya bilförsäljning, eftersom de närmaste nya bilarna erbjuder en utmärkt ersättningsprodukt till ett allt bättre värde jämfört med de stigande priserna på nya fordon. Bakgrunden till denna uppfattning är att 3 år gamla fordon sitter bara på återförsäljarpartier i 38 dagar, de lägsta Edmunds har spelat in för ett kvartal som går tillbaka till 2005. Efterfrågan på begagnade fordon är stark, men det finns också en våg av off- leasingenheter som bränsleförsörjning av nära nya enheter, vilket håller använda prissättningen nästan platt.

Bilar kan inte ta en paus

Uppgifterna blir sämre för försäljningen av Fords bilar eftersom när du delar upp data efter fordonssegment är de största värdena för konsumenter som väljer att använda i stället för nya nästan helt bilar. De fyra bästa rankningarna med de största besparingarna är alla bilsegment. Börja från början köper du en begagnad lyxbil med mindre än ny, spara 48%, per Edmunds rapport. Rangordning nr 1 följs av sportbilar med 45% besparingar, då stora och medelstora bilar på 43% respektive 41%.

På fliksidan av värdeschemat hittar du stora lastbilar som erbjuder 33% besparingar genom att köpa begagnade och medelstora lastbilar erbjuder minsta besparingar på 27% - sannolikt en del av anledningen till att efterfrågan på nya lastbilar är mycket starkare, eftersom ersättningsprodukt är inte lika övertygande. Midsize SUVs och kompakta SUVs ligger nära botten av värderingsrankningen, med 35% respektive 33% besparingar. Ford är inte det enda märket som kämpar för att skicka bilar hem med konsumenterna, det är ett brett fenomen. Fords försäljning kan emellertid känna mer smärta eftersom den byter strategi och slutar produktion av nästan alla sedans i Nordamerika de närmaste åren, för att utveckla nyare och mer lönsamma övergångar, SUV och medelstora lastbilar.

Silverfodret

Ja, Fords bilförsäljning är definitivt dålig och en oro som tvingade ledningen att döda nästan alla dess sedanmodeller från sin nordamerikanska lineup och vända uppmärksamheten på att producera mer lönsamma enheter som den återstående mellanspecifika Ranger-lastbilen och Bronco under de kommande åren. Och debatter har gjorts om huruvida fokuserar mest av sin uppmärksamhet i Nordamerika på SUV och lastbilar är dumma och upprepar tidigare misstag. Men om det finns en silverfodring i dessa data är det att begagnade bilar och lastbilar inte är lika övertygande som ersättare för nya versioner, vilket är enormt viktigt för Fords bottenlinje, eftersom försäljningen av nya fordon håller lamporna på i Detroit och bära mycket juicier marginaler. Faktum är att många investerare inte inser hur viktigt F-serien ensam är för folket på Blue Oval.

För aktieägare finns det två takeaways från dessa data. Först, kom ihåg att medan Fords månatliga och kvartalsvisa försäljning kan vara svår att se på tack vare att bilförsäljningen störs, fortsätter företagets bottenstyrka att drivas av de segment som för närvarande är friska: SUV och lastbilar. För det andra är det viktigt att hålla sig ajour med data som den använda bilrapporten från Edmunds, eftersom när nya SUV och lastbilar någonsin blir en övertygande ersättningsprodukt för nya fordon, kan det skapa problem för Fords SUV- och lastbilförsäljning - och det kan vara ett stort problem för företagets lönsamhet.