Lands End håller Nudging lönsamhet högre

Lands End håller Nudging lönsamhet högre

Anonim

Multichannel klädhandlare Lands 'End, Inc.

(NASDAQ: LE)

utfärdat sitt resultat för fjärde kvartalet 2018, innan marknaderna öppnade på torsdagen. Trots förlorade intäkter från Sears butiksstängning och ett kvart i kvartalet jämfört med föregående års 14-kvartaders fjärde kvartal lyckades företaget förbättra sina rörelseresultat de senaste tre månaderna. Låt oss granska rånummer och upplysande detaljer från kvartalet direkt nedan.

Observera att alla jämförande siffror som följer följer föregående kvartal (fjärde kvartalet 2017).

Lands End: Rånummer

MetriskQ4 2018Q4 2017Ändring (år över år)
Inkomst$ 502, 3 miljoner510, 6 miljoner dollar(1, 6%)
Nettoinkomst$ 16, 2 miljoner39, 8 miljoner dollar(59, 3%)
Utspädd vinst per aktie$ 0.50$ 1.24(59, 7)

Vad hände med Lands End i kvartalet?

  • Justering för den extra veckan under det fjärde kvartalet i 2017 och 21, 4 miljoner dollar i förlorad försäljning från Lands End Stores i nu stängda Sears-butiker, skulle intäkterna ha ökat med 8, 4%.
  • Sammanlagt försäljningsförsäljning ökade med 9, 1%, medan försäljningen i samma butik vid bolagets operativa butiker uppvisade en ännu hälsosammare förskott på 15, 1%.
  • Lands Ends bruttomarginal på 38, 9% var väsentligen platt mot föregående kvartal.
  • Rörelseresultatet ökade trots den lägre intäktsnivån då bolaget kontrollerade försäljnings-, allmänna och administrativa kostnader under de senaste tre månaderna. Rörelsemarginalen ökade med 30 punkter, till 6, 1%.
  • Förbättringen i rörelseresultatet indikerar en större trend, eftersom Lands Ends förändring mot flerkanalförsäljning (med tonvikt på e-handel) har förbättrat lönsamheten. Den långsamma och stabila stängningen av Sears-butiker under de senaste åren, samtidigt som Landsens End sänktes, har hjälpt till att öka vinstmarginalerna.
  • Den största delen av skillnaden i nettoresultatet mellan perioder som visas i tabellen ovan beror på en skattekostnad på 21, 9 miljoner dollar som företaget bokade i fjärde kvartalet 2017 på grund av den amerikanska skattelagstiftningen.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Lands End.

Vilken ledning hade att säga

I Lands Ends resultatkonferenssamtal diskuterade VD Jerome Griffith bolagets ökande vinst och upprepade långsiktiga finansiella mål:

Våra framsteg återspeglas tydligt i vår prestation. Vi har nästan dubbelt justerat EBITDA under de senaste två åren och våra senaste resultat visar fortsatt fart. Detta markerar vårt sjätte kvartal i följd av justerad EBITDA-tillväxt och det sjunde raka kvartalet av omsättningsutvecklingen när den justerades för 53: e veckan.

Som en organisation har vi utnyttjat vårt ikoniska amerikanska varumärke, som grundades på principerna att leverera bra kvalitet, kompromisslös service och exceptionellt värde för våra kunder. Dessa kärnprinciper ger oss en fördel eftersom de skiljer oss från våra konkurrenter. Genom att kombinera dessa principer med de framsteg vi gjort i våra strategiska initiativ och vårt disciplinerade genomförande är vi väl positionerade för att uppnå de långsiktiga mål som jag först lade fram i januari 2018, vilket är 1, 8 miljarder dollar till 2 miljarder dollar av intäkter och höga -siffrigs EBITDA-marginal.

Ser fram emot

Lands End presenterade framåtriktad vägledning för det första kvartalet 2019, liksom hela året tillsammans med intäkterna. För första kvartalet förväntar ledningen nettoomsättningen på 255 miljoner dollar till 265 miljoner dollar och en utspädd förlust per aktie på mellan 0, 25 och 0, 45 USD.

För hela 2019-året förutser ledningen en omsättning på 1, 45 miljarder dollar till 1, 50 miljarder dollar och utspädd vinst per aktie (EPS) på 0, 25 dollar till 0, 45 dollar. I mitten av EPS-sortimentet kommer Lands Ends resultat att väsentligen falla platt mot 0, 36 dollar som uppnåtts i fiscal 2018. Men med tanke på den långsamma men säkra omvandlingen av sin affärsmodell kan företaget ändå slå eller överstiga det övre ändpartiet av dess projicerade inkomstband.